احرار: چيزي که در شرايط ابتلا به بيماري بسيار مهم است تقويت سيستم ايمني براي سرکوب کردن بيماري است. بهترين گزينه براي تقويت سيستم ايمني داشتن تغذيه مناسب و متنوع است.
خوراکي هايي وجود دارد که محافظت شما را در برابر سرماخوردگي و آنفلوآنزا را تضمين مي کنند؟ متخصصان ارشد تغذيه تقويت کننده هاي کليدي سيستم ايمني را معرفي کرده اند که در اين مقاله به معرفي آن ها خواهيم پرداخت.
موز
موز مملو از پتاسيم و همچنين ساير مواد مغذي مانند فيبر و ويتامين B6 بوده و براي تقويت سيستم ايمني بدن شما بسيار مفيد است. علاوه بر اين، مطالعات نشان دادهاند که الکتروليتهاي موجود در موز داراي مزاياي افزايش انرژي هستند که در مواقعي که از سرماخوردگي احساس خستگي ميکنيد، مفيد است. براي يک ميانوعده مفيد براي قلب، مي توانيد مقداري کره بادام زميني را روي يک موز برش خورده بماليد، يا مقداري موز را در بلغور جو دوسر، ماست کمچرب يا غلات شيرين نشده بريزيد. همچنين ميتوانيد آنها را به اسموتيها و محصولات پختهشده مانند کلوچه ، پنکيک و نان اضافه کنيد.
تخم مرغ
ممکن است تخممرغ اولين غذايي نباشد که در شرايط بيماري به خوردن آن فکر کنيد ، اما مي تواند يکي از بهترين غذاها براي سرماخوردگي باشد. تخم مرغ ها مملو از پروتئين هستند، که يک ماده مغذي مهم براي بدن شما در هنگام مبارزه با هرنوع بيماري است . از زرده غافل نشويد. قسمت زرد تخم مرغ حاوي مقدار زيادي پروتئين است و همچنين حاوي مواد مغذي ديگري مانند روي و سلنيوم است که براي پيشگيري از بيماري مهم است.
جو
اگر جو را فقط به عنوان يک ماده تشکيل دهنده سوپ مي شناسيد، قطعا با فوايد آن، به ويژه براي سيستم ايمني بدن خود آشنا نيستيد. اين خوراکي منبع خوبي از فيبر و سلنيوم است که به نظر ميرسد به دليل خواص آنتياکسيدانياش تأثير فراواني بر سيستم ايمني دارد. جو را تقريبا در هر وعده غذايي خوش طعمي که مصرف مي کنيد بگنجانيد. مي توانيد آن را به سالاد با ميوه، سبزيجات، آجيل، دانهها، لوبيا و گياهان تازه (قارچ، اسفناج، لوبيا و آويشن) اضافه کنيد. همچنين مي توان از آن براي تهيه ريزوتو و پلو استفاده کرد. اگر ميل به سوپ داريد، جو مرغ، جو قارچ يا سوپ جو سبزيجات را امتحان کنيد. شما همچنين مي توانيد آن را براي صبحانه ميل کنيد. به سادگي جو را بپزيد و روي آن ميوه هاي تازه مانند سيب، آجيل يا دانه هايي مانند گردوي خرد شده و در صورت تمايل ادويه هايي مانند دارچين اضافه کنيد. خوردن غذاي خوب کاري است که هنگام بيماري بايد انجام دهيد.
ماهي چرب
وقتي زمان ناهار يا شام فرا مي رسد و حتي با کوچکترين نشانه اي از بيماري دست و پنجه نرم مي کنيد، بشقاب خود را با يک پروتئين غني از مواد مغذي مانند ماهي سالمون يا ماهي تن پر کنيد. روغن ماهي عملکرد سيستم ايمني را تقويت مي کند . رژيم غذايي حاوي روغن ماهي غني از DHA، فعاليت يک گلبول سفيد خون به نام سلول هاي B را افزايش داد، که بخش مهمي از پاسخ سيستم ايمني بدن است. اگر به غذاهاي دريايي يا ماهي هاي چرب مانند سالمون يا ماهي تن علاقه اي نداريد، به جاي آن مکمل هاي روغن ماهي را انتخاب کنيد. مصرف ماهي چربي هاي غيراشباع سالم براي قلب را نيز تامين خواهد کرد که به حفظ بهترين عملکرد سيستم ايمني بدن شما کمک مي کند.
کومبوجا
اين نوشيدني تخمير شده سرشار از مواد مغذي بيشمار ضروري مانند ويتامينهاي B کمپلکس، ويتامين C و روي است که به حفظ سيستم ايمني بدن شما در شرايط مبارزه با بيماري کمک ميکند،. کامبوچا همچنين حاوي سويه هاي مختلف پروبيوتيک است که براي روده شما عالي هستند و به دليل خواص تقويت کننده سيستم ايمني شناخته شده اند . گاهي شکر در فرآيند تخمير اين خوراکي استفاده ميشود، پيشنهاد ميشود از مارکهايي که شکر اضافه شده دارند خودداري کنيد، زيرا ممکن است اثربخشي را کاهش دهد.
ماست
ماست يکي از بهترين غذاها براي سرماخوردگي است زيرا منبع خوبي از پروتئين – به ويژه ماست يوناني – است که در مکانيسم دفاعي بدن نقش دارد. با خوردن ماست پروبيوتيکها يا «باکتريهاي خوب» دريافت خواهيد کرد که مي تواند به کاهش شدت سرماخوردگي کمک کند. حتماً به دنبال ماست هاي غني شده با ويتامين D نيز باشيد، زيرا سطوح پايين ويتامين D با افزايش خطر ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا مرتبط است.
آجيل و کره آجيل
به هر شکلي ( خالص يا پوره ) خوردن آجيل يک راه عالي براي افزايش سطح پروتئين رژيم غذايي و همچنين افزودن برخي چربي هاي ضروري به رژيم غذايي شما در هنگام بيماري است. بعلاوه، آجيل و دانه ها براي مبارزه با بيماري ها بسيار عالي هستند. چربيهاي ضروري ميتوانند به سلامت پوست و غشاهاي مخاطي و جلوگيري از ورود مهاجمان به بدن شما کمک ميکند. علاوه بر اين، آجيل و دانهها سرشار از سلنيوم ويتامين D، روي و مس هستند که همگي مواد اصلي براي حفظ و تقويت سيستم ايمني بدن شما هستند.
سبزيجات چليپايي
مطمئناً، وقتي با گرفتگي بيني و خارش گلو دست و پنجه نرم مي کنيد، تمايلي به سرخ کردن سبزيجات نخواهيد داشت، اما سبزيجات چليپايي مانند کلم بروکلي، و کلم پيچ سرشار از مواد مغذي هستند که به شما کمک مي کند زودتر بهبود پيدا کنيد. با اين حال، دلايل ديگري وجود دارد که چرا اين سبزيجات بايد به ليست مواد غذايي شما اضافه شوند. کلم بروکلي، به ويژه، حاوي ويتامين E، يک آنتي اکسيدان و فيتوکميکال ( ترکيبات شيميايي که به طور طبيعي در گياهان هستند) است که براي مبارزه با سرماخوردگي و آنفولانزا عالي است. او پيشنهاد مي شود هر طور که ميتوانيد از اين سبزيجات استفاده کنيد چه در سوپ، سالاد، يا خام با کمي سس يا ماست يوناني.
زنجبيل
اين گياه گلدار خوش طعم براي چيزي بيشتر از چاشني مفيد است. زنجبيل به دليل توانايياش براي کمک به کاهش علائم سرماخوردگي با تسکين احتقان و تحريک گردش خون در بدن شناخته شده است. اين ماده داراي يک ترکيب فعال به نام جينجرول است که به دليل خواص ضد ميکروبي خود شناخته شده است. به فوايد متعدد زنجبيل براي سلامتي نگاهي بيندازيد . توصيه مي شود که زنجبيل آسياب شده را روي هويج پخته، يا کدو تنبل بپاشيد يا چاي زنجبيل شيرين نشده بخريد که به کاهش گلودرد نيز کمک مي کند.
آب
دليلي وجود دارد که همه از مادرتان گرفته تا پزشکتان به شما ميگويند که هيدراته بمانيد ، مخصوصاً زماني که احساس ميکنيد تحت شرايط بيماري هستيد. اين به اين دليل است که بدن ما از تقريباً 60 درصد آب تشکيل شده است - به اين معني که براي عملکرد صحيح به مقدار زيادي از مواد نياز دارد. زماني که ما دچار کم آبي مي شويم، تمام سيستم هاي بدن ما، به ويژه سيستم ايمني بدن، آسيب مي بينند. به همين دليل، آب و ساير نوشيدنيهاي بدون کالري براي مبارزه با بيماري ضروري هستند. افزودني هاي بدون قند يا حتي فشرده کردن مرکبات ممکن است طعم آب را در هنگام بيماري بهتر کند و شما را به نوشيدن بيشتر تشويق کند. قهوه و چاي نيز خوب هستند، اگرچه معده شما ممکن است زماني که احساس بيماري مي کنيد به خوبي آنها را تحمل نکند.
سلامت نيوز