احرار: رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: يکي از اولويتهاي شورا، تقويت حملونقل عمومي است که قدمهاي خوبي در اين حوزه برداشته شده و در جلسات غيررسمي قبل از آغاز شوراي ششم هم مورد پيگيري بود
غلامرضا احمدي عصر امروز در نشست خبري هيئت رئيسه اين شورا ضمن خير مقدم به اصحاب رسانه و گراميداشت ياد شهداي پدافند هوايي ارتش و شهداي حادثه تروريستي تفتان گفت: مشتاق بوديم بعد از انتخاب هيئت رئيسه در خدمت اصحاب رسانه باشيم که به لطف خدا توانستيم امروز از حضور مسئولانه اصحاب رسانه بهرهمند شويم.
وي ادامه داد: رسانه رکن مهم دموکراسي است که با انعکاس مطالبات، به بهبود وضع موجود کمک ميکند. از حضور رسانهها چه در جلسات شورا و چه در جامعه که با پرسش و پاسخ، نقد و توليد محتوا از عملکرد شورا چه مثبت و چه منفي، قدردانم.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز اظهار کرد: موظفيم از بسترهايي که به رسانهها کمک ميکند، حمايت کنيم و از رسانههايي که در چارچوب قوانين پاي باورهاي خود ايستاده و پيگير منافع شهري هستند، سپاسگزاريم.
احمدي تأکيد کرد: با کمک رسانهها، بايد بستر عملکرد به روز و به موقع شوراي شهر را در رسانهها و افکار عمومي ايجاد کنيم.
وي ادامه داد: رسانهها، امروز شورا را وادار ميکنند، حمايت ميکنند و امکان ايجاد ميکنند تا به سمت ماموريتهاي اصلياش سوق پيدا کند و با تقبيح حواشي و بداخلاقي، اجازه شخصيسازي مسائل را نميدهند.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز با اشاره به طرح حسابرسيهاي شهرداري در صحن شورا، گفت: توجهي که بايد به حسابرسي داده شود، کمتر مطرح ميشود اما بايد بيشتر مورد توجه باشد.
احمدي ادامه داد: عملکرد ششماهه شهرداري و بودجه شهرداري بايد مورد توجه، نقد و پيشنهاد بوده و نقد و پيشنهاد تعرفه محلي اولويت باشد.
يکي از اولويتهاي شورا، تقويت حملونقل عمومي است
وي اظهار کرد: يکي از اولويتهاي شورا، تقويت حملونقل عمومي است که قدمهاي خوبي در اين حوزه برداشته شده و در جلسات غيررسمي قبل از آغاز شوراي ششم هم مورد پيگيري بود.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: شرکت اتوبوسراني تبريز با 200دستگاه اتوبوس با عمر 11سال و فرسوده، ورشکسته بود که سياستگذاري تأمين اتوبوس انجام شد و طي دو سال، 200دستگاه خريداري و وارد ناوگان شد و قراردادهاي جديدي بسته شده که اين تعداد به 500 دستگاه برسد اما باز هم نياز زياد است و طبق مطالعه، در 10سال قبل تنها 50 دستگاه اتوبوس خريداري شده است.
احمدي ادامه داد: به موضوع مترو نيز توجه خوبي شده و بودجه خوبي مقرر شده است. ضمن اينکه تلاش شده تا مترو فعالتر باشد و استفاده 100 درصدي از ظرفيت خط يک صورت بگيرد.
رئيس شوراي اسلامي کلانشهر تبريز در خصوص ديگر اولويتهاي ششمين دوره شوراي شهر تبريز، گفت: نوسازي تاکسي با افزودن دو هزار تاکسي جديد، ساماندهي و همسانسازي دريافتي پرسنل و رفع تبعيض و نگاه عدالتگرايانه نيز از ديگر اولويتهاي شوراي ششم بود.
حاشيهنشيني و مخاطرات آن ابرمسئله تبريز است
وي با اشاره به اتمام پروژههاي نيمهتمام ازجمله پلها و مسيرگشاييها، گفت: مسيرگشايي 45متري انقلاب مزين بهنام شهيد آلهاشم کارکردهاي مختلف دارد که ساماندهي حاشيهنشيني، حل ترافيک و مسيرگشايي در اين راستا بوده و توان، بودجه و اعتبار خوبي براي آن صرف شده است.
احمدي ادامه داد: حاشيهنشيني و مخاطرات آن ابرمسئله تبريز است که توانمندسازي بافت حاشيه و فرسوده در سطح شهر از اولويتهاي شوراي ششم بوده و همچنان پيگير آن هستيم.
وي با تاکيد بر اينکه رسانهها بايد شفافيت را بيشتر مطالبه کنند، گفت: سيستم شهرداري ابتدا به شفافيت تن نميداد، در حوزه شهرسازي دستاوردهاي خوبي داشتيم تا شاهد افزايش سلامت اداري و کاهش ورودي مراجعات به شهرداري باشيم.
رئيس شوراي اسلامي کلانشهر تبريز، گفت: حوزه عدالت شهري و توزيع عادلانه منابع و بودجه، توجه به مسائل فرهنگي، اجتماعي و ورزشي، ارتقاي مشارکتهاي مردمي اولويت ما بود و بايد در اين خصوص به توفيقات بيشتري دست يافت که خميرمايه ديگر مسائل است.
احمدي اظهار کرد: براي پرهيز از حواشي و پرداخت به اولويتهاي ضروري و فوري شهر، تلاش ميکنيم و سعي کردهايم هيئت رئيسه را بر مدار خردورزي و عقلانيت پيش ببريم.
وي خاطرنشان کرد: انجام کارهاي عمراني و خدماتي خوب است اما باتوجه به اينکه اولويتهايي مطرح بوده و منابع محدود است، بايد ديد کدام موارد فوريت دارد که بايد مورد مطالبه رسانهها باشد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: اقداماتي در حيطه فرهنگسازي انجام شد و پاسخگويي، حضور بيشتر و تمرکز بر برنامههاي شورايي اولويت ما بود که بعضا ?? ساعت حضور روزانه در شورا داشتهايم.
احمدي با تأکيد بر اينکه يکسري مسائل حاشيهاي خارج از حيطه هيئترئيسه سال چهارم شوراي ششم بود، گفت: غيبتهاي پرويز هادي، از خارج از شورا شاکي داشت که فرمانداري تبريز و وزارت کشور به اين مسئله ورود کردند.
وي ادامه داد: تلاش کرديم مسئله غيبتهاي آقاي هادي به حاشيه نرود و بداخلاقي صورت نگيرد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: شايد انتظار از ما اين بود که بداخلاقي کنيم اما تلاش کرديم آنچه فرمانداري ميخواست را مطابق قانون انجام دهيم و روند، اخلاقي پيش برود.
احمدي با اشاره به اينکه در استعفاي فريدون بابايياقدم شاهد بداخلاقي بوديم، گفت: استعفاي اين عضو شورا به قضاياي باغ گلستان ربط داشت اما از دست ما خارج بود و صلاح نميدانستيم بررسي اين استعفا، با اين شيوه پيگيري شود.
وي ادامه داد: به موضوع باغ گلستان از سوي اعضاي شورا به صورت مستقل پرداخت ميشود اما توجه و پيگيري آقاي فريدون بابايياقدم در اين خصوص، بيش از بقيه اعضا بود.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: آقاي بابايياقدم پس از پيگيريهاي مستمر به اين نتيجه رسيد که با استعفا کردن از عضويت شورا، در اصلاح رفتارها و اجتناب از تکرار آن، به شهر کمک کند.
هيئترئيسه سال چهارم شوراي ششم بهدنبال حاشيه نبود
احمدي با تأکيد بر اينکه هيئترئيسه سال چهارم شوراي ششم بهدنبال حاشيه نبود اما مسائلي مطرح شد، گفت: تلاش کرديم حواشي را بهخوبي مديريت کنيم و براساس نظر مشاور محترم حقوقي شورا، ميشد که استعفانامه را در جلسه اخير دريافت کرد و در جلسه آتي به آن پرداخت نمود و اعضا به صورت مستدل با اين مسئله برخورد کنند.
وي ادامه داد: ميخواستيم رسيدگي به اين استعفا خرد ورزانه و منطقي پيش برود و ممکن نشد اما با انعطاف برخورد کرديم.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز، گفت: تلاش کرديم کمترين عکسالعمل را درخصوص برخي مسائل داشته باشيم. تريبون شورا نبايد شخصيسازي و تبديل به وسيلهاي براي پاسخگويي به مسائل خصوصي شود.
احمدي گفت: طرفدار برخورد منطقي، خرد ورزانه، دور از کينهورزي، برخورد اخلاقي و قانوني هستيم و اگر عضو اين هيئت رييسه نبودم نيز از عملکرد آن دفاع ميکردم.
غلامرضا احمدي با تأکيد بر اينکه ارزيابيها بايد علمي باشد، گفت: از برداشتهاي شخصي در ارزيابيها بايد ابا کرد و شايد شورا گاهي از ارزيابي علمي دوري کرده باشد.
شهردار کم کاري نکرده است
وي درخصوص عملکرد شهردار تبريز، گفت: شهردار تا توانسته وقت گذاشته و کمکاري نکرده اما نقدهايي نيز به برخي مسائل داريم.
وي با تاکيد بر اينکه در هر کار بايد به مقررات پايبند بود و از چارچوب خارج نشد، گفت: در مسائلي که جزء وظايف اصلي شهرداري نيست اما به آنها پرداخت شده، ما حرفهايي داريم.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز ادامه داد: درخصوص پرداختن به غير ضرورتها انتقاد داشتهايم؛ کارهاي عمراني خوب است اما بايد ديد تا چه حد ضرورت دارد.
احمدي خاطرنشان کرد: معتقديم هروقت موضوع مهمي ضرورت داشت و نهاد مربوطه به آن پرداخت نکرده بود، شهرداري ورود کند اما مقابل کارهاي غيرضروري و ويتريني ايستادهايم.
رئيس شوراي شهر تبريز خاطرنشان کرد: از نکات مثبت توجه به حوزههاي مختلف و تلاشگري شهردار تبريز بايد مورد توجه باشد و از نکات منفي، عدم رعايت برخي مقررات و عدم توجه به نظر شورايي بايد مورد توجه باشد که البته شهردار تبريز به زعم خود، مقيد به شورا و تصميمات آن بوده و ممکن است شرايط موجب شود که آنچه ميبينيم مخالف اين موضوع باشد.
احمدي اظهار کرد: همکاري ما با شهرداري، توام با نقد، نظارت و اعمال نظارت از طريق ابزار قانوني بوده است و به بيش از ?? درصد مصوبات و لايحهها راي داده شده که حاکي از تعامل است.
وي با تاکيد بر اينکه شهرداري در برخي مسائل پافشاري بيش از حد دارد، گفت: تعامل نبايد به معناي چشمپوشي بر واقعيتها باشد؛ تعامل بايد صحيح و منطقي باشد تا کارها پيش برود.
کارآمدي مرکز پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر تبريز، زبانزد خاص و عام است
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز، گفت: کارآمدي مرکز پژوهشهاي شوراي اسلامي شهر تبريز، زبانزد خاص و عام است و در اجلاس روساي شوراهاي اسلامي کشور، اين مرکز مورد توجه و قدرداني اعضاي چند شورا از شهرهاي مختلف کشور بود.
غلامرضا احمدي با اشاره به عملکرد شهرداري تبريز درخصوص بافت تاريخي، گفت: شهرداري در تلاش است در اين خصوص اقداماتي انجام دهد اما هماهنگي با ميراث فرهنگي طبق مقررات و موازين کار سختي است و موانعي وجود دارد.
وي در خصوص رسيدگي به وضعيت بازار تبريز، گفت: وضعيت طاق ورودي بازار کفش (باشماقچيبازار) اخيرا مورد انتقاد رسانهها بود و در خصوص رسيدگي به وضعيت بازار کفش، برخي از اصناف محترم اجازه بهسازي را نميدادند که با آنها صحبت شده و رسيدگي به وضعيت اين بازار شروع شد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز با تأکيد بر اينکه بايد براي رسيدگي به بهبود وضعيت بازار تبريز تلاش شود، گفت: سرويسهاي بهداشتي بازار تبريز از چند جهت در اولويت است و مناطق براي تعميرات اساسي در سرويسهاي بهداشتي اختيار کامل دارند.
احمدي گفت: در ميز خدمت شهرداري منطقه هشت تبريز، گزارش بسيار خوبي از وضعيت سرويسهاي بهداشتي ارائه شد و بايد از اين منطقه بازديد کرد تا از نزديک و به صورت ميداني در جريان آخرين وضعيت موارد گزارش قرار بگيريم.
تلاش ويژه شهرداري براي ساماندهي وانتبارها
وي درخصوص ساماندهي وانتبارها با اشاره به اينکه شهرداري در اين خصوص تلاش ويژه داشته و گاه مجروح داده، گفت: شورا ميخواهد تا برنامهاي در اين خصوص ارائه شود؛ در دورههاي قبل هم اقداماتي شد اما وانتبارها و دستفروشان جمع نشدند و بيش از دو سال است که برنامه مدنظر شوراي شهر، ارائه نشده است و بايد برنامه مکتوب در اين خصوص ارائه شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز، با اشاره به عدم اقدام عملي و بياعتنايي به احداث بازارچههاي محلي، گفت: نسبتبه اين مسئله نطق مياندستور نيز داشتم، جزء تکاليف سالانه شهرداري است که به آن عمل نميشود.
احمدي ادامه داد: ايجاد 24بازارچه محلي طي دو سال، تکليف شهرداري است که تنها يک مورد نيمهکاره ايجاد شده است.
وي با اشاره به اينکه ايجاد بازارچه محلي ميوه و ترهبار، مورد تأکيد است، گفت: يک مورد بازارچه محلي وجود داشت که آن هم تبديل به سوپرمارکت شده است.
رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز، با اشاره به اينکه وانتبارها براساس نياز شهروندان وجود دارند، گفت: بايستي بازارچههاي محلي احداث و مديريت شود که شهروندان به راحتي به آنها دسترسي داشته باشند. همچنين واسطهها حذف شده و محصولات با قيمت و کيفيت مناسب عرضه شود و نظارت بر قيمت وجود داشته باشد که در اين صورت مشکل وانتبارها نيز رفع ميشود.
احمدي با تأکيد بر اينکه کميسيون خدمات پيگير ايجاد بازارچههاي محلي است، گفت: با بازاريان و معاونت خدمات شهرداري جلسه داشتيم؛ برنامهاي مدون خواستيم تا جلسهاي در فرمانداري برگزار و نسبت به آن تصميمگيري کنيم اما تاکنون برنامهاي ارائه نشده است.