احرار: مدير مس سونگون با اشاره به اخذ مجوزهاي لازم براي توسعه 24 کيلومترمربعي محدوده فعاليت اين مجتمع معدني گفت: توسعه صنعت مس کشور بدون توسعه اکتشافات غيرقابل تصور است.
معبود عباس زاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: متاسفانه به جهتِ نبود برنامه يکپارچه و سياست گذاري واحد در توسعه اکتشافات معدني مس، تاکنون موفقيت قابل قبولي در اين زمينه حاصل نشده است
مدير مجتمع مسِ سونگون همچنين با اشاره به ضرورت ايجاد جهشي بزرگ در امر اکتشاف در کشور گفت: روندي فعلي به هيچ وجه پاسخگوي نياز اکتشافي کشور در حوزه عنصر استراتژيک مس نيست و شرکت ملي صنايع مس ايران به دنبال استفاده از روش هاي علمي روز دنيا و تجهيزاتِ مورد نياز براي ايجاد تحولي عظيم در اين حوزه مهم است.
وي همچنين استفاده از سيستم اکتشافي جامع و به روز در معادن مس را سود آور و عامل افزايش درآمد خواند و گفت: نتايج اخير اکتشافات صورت گرفته در معدن مس سونگون نشان مي دهد که ذخاير اين معدنِ مهم ، بيش از پنج ميليارد تُن است و بر اين اسا، اهميت ايجاد زير ساخت هاي لازم براي اجراي طرح هايي توسعه اين معدن غني با ظرفيت هاي بسيار بالا و با توجيهِ علمي و اقتصادي و رفعِ موانعِ طرح و توليد به وضوح آشکار مي شود.
عباس زاده يادآوري کرد: با اکتشافات جديد انجام گرفته در معدن مس سونگون، اين معدن در بينِ پنج معدنِ بزرگ و مهمِ مسِ جهان عرضِ اندام خواهد کرد که اين رقم مساوي با 35 درصد کلِ مساحتِ بهره برداريِ قبلي ست و در آينده نزديک برنامه و هدفِ ما بازتوسعه و گسترشِ معدن خواهد بود
مدير مس سونگون در پايان به تجهيز واحد اکتشافات اين مجتمع هم اشاره کرد و گفت: ? دستگاه اکتشافيِ به روز به ناوگان اکتشافات اضافه شده که علاوه بر شتاب بخشيِ فعاليت هايِ اکتشافي، شاهد افزايشِ عمقِ مطالعات تا 2 هزار و 500 متر خواهيم بود.
وي ادامه داد: به اين ترتيب هم آمار دقيق از ميزان ذخاير و محدوده معدني مس سونگون به دست خواهد آمد و هم طرح هاي توسعه با اکتشافاتِ جديد جانِ تازه خواهند گرفت.
به گزارش ايرنا، معدن مس سونگون در 90 کيلومتري شمال شرق تبريز در شهرستان ورزقان، بزرگ ترين معدن مس ايران و يکي از پنج معدن بزرگ مس جهان است که در زمان حاضر تنها کارخانه هاي توليد کنسانتره مس اين معدن فعال بوده و طرح هاي چهارگانه براي توليد مس کاتدي در آن نيز توسط قرارگاه خاتم در حال اجرا است.
مديرکل ديوان محاسبات آذربايجان شرقي نيز روز گذشته در گفت و گو با ايرنا اعلام کرد که اين مجموعه مصوبات هيات دولت درباره مجتمع مس سونگون و تصميمات اتخاذ شده در خصوص هزينه کرد درآمدهاي اين معدن را به دقت پيگيري ميکند.
محمدرضا کردلو، اختصاص يک سوم درآمدهاي معادن مس کل کشور به مس سونگون در شهرستان ورزقان را بسيار پراهميت و داراي ارزش مالي فروان براي ايران و آذربايجان شرقي دانست و افزود: طبق برآوردهاي کارشناسي هم اکنون 33 درصد منابع مالي مس ايران از مس سونگون تامين مي شود و اين رقم به دليل جوان تر بودن معدن طي سال هاي آينده به 45 درصد قابل افزايش خواهد بود.
وي ايجاد شرکت مس آذربايجان را از ديگر مصوبات سفر هيات دولت به آذربايجان شرقي بيان کرد که طي آن شرکت ملي صنايع مس ايران مکلف است تا مدت ? ماه نتيجه اقدمات خود را اعلام کند که اين فرصت هم اکنون در حال به پايان رسيدن است و ديوان محاسبات به جد پيگير اين موضوع مي باشد.