احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از کشت کلزا و زعفران و همچنين گياهان دارويي به جاي پياز و سيب زميني و گوجه فرنگي در حاشيه درياچه اروميه خبر داد.
اکبر فتحيدرخصوص راهکارهاي مديريت بحران خشک شدن درياچه اروميه در بخش کشاورزي و تغيير الگوي کشت گفت: از همان روزهاي ابتدايي شکل گيري ستاد احياي درياچه اروميه، طرح جايگزيني محصولات گياهي با نياز آبي کمتر به جاي محصولات گياهي با نياز آبي بيشتر آغاز شد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي سپس ادامه داد: کشاورزان با وجود اينکه در اوايل کار با اين طرح مخالفت ميکردند اما امروز همراهي و مشارکت خوبي دارند و اصلاح الگوي کشت را در دستور کار خودشان قرار دادهاند.
وي ادامه داد: کشاورزان محصولاتي مانند پياز، گوجه فرنگي، سيب زميني که نياز آبي بيشتري دارند را از زمينهاي کشاورزي خود حذف کرده و محصولاتي با نياز آبي کمتر مانند گياه کلزا، گياهان دارويي و زعفران را جايگزين کردند که براي معيشت و گذران خود کشاورزان نيز بسيار مناسب است.
وي با اشاره به اينکه کشاورزان در احياي باغات بيشتر به سمت گونههاي کم آب بر مانند پسته رفتهاند ادامه داد: کشاورزان اگر اين کار را نميکردند با ?? درصد تخفيف آب کشاورزي که اتفاق افتاده نميتوانستند آب باغات و مزارع را مديريت کنند و بخاطر همين با ?? درصد آب تخفيفي الان توانستند هم توليد داشته باشند و هم در ميزان آب مصرفي صرفه جويي کنند.
فتحي در مورد ميزان آبي که صرفه جويي شده گفت: سازمان آب منطقهاي از طريق بهسازي مسيلها و از طريق لايروبي مسيلها، آب صرفه جويي شده را به پيکر درياچه اروميه منتقل کرد.
وي تاکيد کرد: اجراي سيستمهاي نوين آبياري نيز به مصرف کمتر آب در بخش کشاورزي کمک کرده است.