معاون گردشگري مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي اعلام کرد: اين استان با دارا بودن بيش از 2800 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي کشور يکي از استانهاي غني از لحاظ آثار و ابنيه تاريخي است.
عليرضا بايرام زاده روز دوشنبه در کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي شهرسان عجب شير با اشاره به اقدامات انجام شده براي رشد و توسعه گردشگري و تأثير آن بر اقتصاد استان گفت: اقدامات ما در دو بخش معرفي و زيرساختي است و اين اقدامات در بخش معرفي استان شامل تبليغات، اطلاع رساني، برگزاري تورها و همکاري با شرکت هاي فعال در حوزه گردشگري داخلي و خارجي است.
معاون گردشگري و سرمايه گذاري استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه تکميل زير ساخت هاي گردشگري موجب افزايش گردشگر مي شود، ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با همکاري بخش خصوصي و ساير بخش هاي دولتي زيرساخت هايي مانند آب، برق، گاز، دسترسي، ايجاد کمپ هاي مسافر و غيره را فراهم کرده است و نتايج آن را امروز در صنعت استان شاهديم.
وي با اشاره به اينکه گردشگري در اين استان فرصت اشتغالزايي خوبي را فراهم کرده است، گفت: صنعت گردشگري در اين استان براي ?? هزار نفر اشتغال ايجاد کرده است ضمن اينکه ما آموزش هاي توانمندسازي را با کمک معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي کشور در استان برپا مي کنيم و اين کار باعث تربيت نيروهاي متخصص و کارآمد و در نهايت پايدار بودن شغل مي شود.
معاون گردشگري و سرمايه گذاري استان آذربايجان شرقي به توسعه صنعت گردشگري شهرستان عجب شير اشاره کرد و افزود: در اين راستا بايد در شهرستان عجب شير واحدهاي بوم گردي و مرکز گردشگري کشاورزي ايجاد شود.
بايرام زاده گفت: آذربايجان شرقي يکي از استانهاي مطرح در تنوع محصولات کشاورزي بوده و اين امر بستر مناسبي براي جذب گردشگر در فصول مختلف سال و برگزاري جشنوارههاي مختلف محصولات کشاورزي را فراهم کرده است.
وي ادامه داد: بر همين اساس جشنوارههاي متنوعي در اين زمينه در طول سال برگزار ميشود که از ظرفيتهاي ارزشمند گردشگري کشاورزي آذربايجان شرقي به شمار ميرود.
بايرام زاده با بيان اينکه تاکنون در شهرستان عجب شير پروانه گردشگري کشاورزي صادر نشده است، گفت: مجوزهاي فعاليت با همکاري مديريت جهاد کشاورزي شهرستان براي واحدهايي که درخواست دارند صادر مي شود که در کنار فعاليت اصلي کشاورزي امکان ارائه خدمات گردشگري کشاورزي نيز فراهم شود.
وي ادامه داد: با توجه به قابليتهاي منحصربهفرد کشاورزي شهرستان عجب شير، تنوع محصولات توليدي، رغبت گردشگران و همچنين لزوم بهرهمندي از اين ظرفيت بينظير و ارزشمند در راستاي توسعه گردشگري، با برگزاري دوره هاي آموزشي از طرف سازمان ميراث فرهنگي استان پروانههاي بهرهبرداري گردشگري به کشاورزان داده مي شود.
وي از آذربايجان شرقي به عنوان يکي از استان هاي پيش قراول در توسعه صنعت گردشگري بومگردي ياد و اضافه کرد: با توجه به توسعه اين حوزه طي سال هاي اخير و با بازگشت شرايط عادي در صنعت گردشگري شاهد درآمدزايي اين واحدها خواهيم بود.
وي بيشترين تعداد واحدهاي بومگردي در آذربايجان شرقي را متعلق به شهرستان هاي اسکو در روستاي گردشگري کندوان، خداآفرين، کليبر و ورزقان و مراغه اعلام کرد.
بايرام زاده خواستار ايجاد واحدهاي بوم گردي در شهرستان عجب شير شد و افزود: با توجه به حضور گردشگران در بخش قلعه چاي و ظرفيت بالاي اين منطقه ايجاد مراکز بوم گردي مي تواند موجب رشد و توسعه گردشگري منطقه شود و از جمله خانه اربابي جوان قلعه مستعد براي ايجاد مرکز بوم گردي است.
فرماندار شهرستان عجب شير نيز تخصيص اعتبار براي تکميل زيرساختهاي ميراثفرهنگي و گردشگري، احداث، تکميل، تجهيز، مرمت و ساماندهي بافتها و بناهاي تاريخي شهرستان عجب شير از محل اعتبارات سفر رئيسجمهوري به استان آذربايجان شرقي اختصاص يافته را خواستار شد و افزود: تکميل زيرساخت و مرمت آثار تاريخي، موجب توسعه گردشگري عجب شير خواهد شد.
جعفر قادري با بيان اين که تعداد آثارتاريخي شناسايي شده شهرستان عجب شير??? اثر است، افزود: اين آمار حاکي از ظرفيت فوق العاده شهرستان در حوزه آثار ارزشمند تاريخي و گردشگري و جذب گردشگر است که با برنامه ريزي مدون و اصولي مي توان شاهد توسعه اين صنعت در شهرستان شد.
وي با اشاره به وضعيت نامناسب قلعه ضحاک، پل خانيان، کتيبه اورارتويي، حمام نوبهار و حمام مدفون شيشوان، بر لزوم تسريع عمليات احيا و بازسازي و مرمت آنها و همچنين مرمت مسجد شيلو و امام زاده داود و امام زاده قاسم جهت بازديد گردشگران تاکيد کرد.
وي اظهار داشت: در شهرستان عجب شير از خدمات و ظرفيت هاي موجود به خصوص در بخش قلعه چاي استفاده نشده است و بايد در اين بخش زيرساخت هاي لازم فراهم شود.