رئيس پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي جاذبههاي زمينشناسي مراغه را در سطح دنيا بينظير خواند و گفت: مناطق فسيلي پستانداران اين شهرستان به عنوان بخشي از اين جاذبه داراي شهرت جهاني است.
عبدالرضا واعظي روز شنبه در همايش بررسي ظرفيتهاي زمينشناسي مراغه جهت معرفي به عنوان ژئوسايت از طريق ارتباط تلفني اظهار داشت: از ظرفيت مناطق فسيلي مراغه بايد براي توسعه همان مناطق بهرهگيري شود و برهمين اساس ايجاد موزه صحرايي براي بهرهگيري از ظرفيت اين منطقه نيز کاري در تراز جهاني است.
وي ادامه داد: تا جايي که در کشور سوئيس و در وسط کوههاي آلپ نيز موزه اي در محل استخراج فسيلهاي دايناسورها احداث کردهاند و فسيلها به پايتخت اين کشور منتقل نشده است.
رئيس پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي که دانشآموخته مقطع دکتري در رشته هيدروژئولوژي است، وجود غار هامپوئيل به عنوان يکي ديگر از جاذبههاي زمينشناسي در مراغه را يادآوري و بيان کرد: اين غار زيبا ميتواند در قالب يکي از ژئوسايتهاي مراغه پذيراي گردشگران باشد.
«واعظي» اظهار داشت: حتي سد علويان مراغه نيز از نگاه زمينشناسي عمومي و تخصصي داراي جذابيت است و ميتواند در رديف ژئوسايتهاي اين شهرستان معرفي شود.
وي رصدخانه و ديگر جاذبههاي تاريخي، طبيعي و زمينشناسي مراغه را نيز يادآوري کرد و افزود: پارک علم و فناوري استان نيز از اين موضوع حمايت مادي و معنوي خواهد کرد تا جايي که فناوريهاي حوزه توريستم و ژئوتوريسم را ميتوانيم در اختيار کارگروه ايجاد و ثبت ژئوپارک مراغه قرار دهيم.
به گفته وي يکي از شرکتهاي فعال در پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي، استارت آپي در زمينه ژئوتوريسم را توسعه ميدهد که قرار است مناطق توريستي زمينشناسي استان و کشور را احصا و آن را با هدف معرفي و تشکيل بسته هاي مسافرتي ژئوتوريسم روي نرمافزار پياده کند.
«واعظي» براي بررسي تخصصيتر مشارکت اين پارک در ايجاد ژئوپارک مراغه در يک جلسه تخصصي ابراز اميدواري کرد و افزود: با برگزاري يک استارتآپ تخصصي براي ژئوپارک مراغه ميتوان ايدهها و طرحهاي نو را در اين زمينه شناسايي کرد.
کنوانسيون مراغه ميتواند به حرکت ملي تبديل شود
رئيس پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي با بيان اينکه عمر مفيد آسفالت در مناطق سردسير کشور به دليل استفاده از نمک براي يخ زدايي يک پنجم ساير مناطق است، افزود: مراغه ظرفيتي براي حل اين مشکل دارد که با عنوان کنوانسيون مراغه مي توان آن را به يک حرکت ملي تبديل کرد.
«واعظي» افزود: پساب کارخانه کاوه سودا با حجم قابل توجه ميتواند به محصول با ارزش «کلريد کلسيم» تبديل و جايگزين نمک در عمليات يخزدايي شود اما در صورتي که شهرداريها از آن استقبال نکنند، توجيه اقتصادي نخواهد داشت.
وي پيشنهاد داد که فرمانداري و شهرداري مراغه در قالب اين کنوانسيون پيشنهادي، شهرداران مناطق سردسير کشور را در مراغه جمع کرده و تفاهم نامه همکاري 10 ساله براي تحقق اين امر به امضا برسانند تا هم مشکل پساب کاوه سودا حل و هم بخشي از مشکلات زيست محيطي کشور مرتفع شود.
\در اين همايش 36 ظرفيت زمينشناسي مراغه از جمله مناطق فسيلي، دامنههاي سهند، چشمهها، غارها، روستاها و آبشارهاي اين شهرستان براي ثبت به عنوان ژئوسايت به حاضران معرفي شد.