احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به مسائل مربوط به تامين برق در استان، تاکيد کرد: بر اساس تاکيد استاندار محترم و اهميت تداوم فعاليت بدون وقفه بخش کشاورزي، هيچ مجوزي مبني بر قطعي برق چاههاي کشاورزي استان صادر نشده و برق چاههاي کشاورزي استان بر اين اساس قطع نميشود.
اکبر فتحي روز شنبه، 28 خردادماه در جمع جهادگران عرصه توليد و امنيت غذايي استان، اظهار کرد: پروژههاي مربوط به رشد8.7 درصدي اقتصاد بخش کشاورزي تبيين و طراحي و در جلسات مختلف سازمان برنامه و بودجه نهايي شده است. منابع اعتباري براي رسيدن به اين رشد اقتصادي نيز کاملا مشخص شده و در سفر رياست جمهوري هم اعتباري براي اين امر درنظر گرفته شده است که جا دارد از حمايتها و عنايتهاي ويژه استاندار محترم در راستاي عملياتي شدن اين رشد اقتصادي قدرداني کنيم.
وي خاطرنشان کرد: مبلغ 2800 ميليارد تومان از محل تملک دارايي و بالاي 4000 ميليارد تومان تسهيلات براي ايجاد واحدهاي جديد و ارتقاي بهره وري در سفر رياست جمهوري براي بخش کشاورزي درنظر گرفته شده و اعتبار 4000 ميليارد تومان براي بخش آب مصوب شده است که بخش زيادي از آن براي احياي سدها و اراضي پاياب سد و در مجموع براي بخش کشاورزي صرف ميشود. از ابتداي دوره فلاحت تاکنون که شاهد فعاليتهاي کشاورزي هستيم، چنين حمايتي در بعد تامين منابع در بخش کشاورزي ديده نشده است.
وي در ادامه با اشاره به اجراي سياست اصلاح نظام يارانهاي و مردمي سازي يارانهها، با بيان اينکه يکي از بيشترين اثرگذاريهاي اين سياست بر بخش کشاورزي بوده است، افزود: اين بخش مستقيما با توليد کالاها درگير بوده و تاثيرپذيري جامعه کشاورزي در اجراي اين سياست بسيار بالا است.
فتحي با بيان اينکه استاندار محترم، روزانه پيگير وضعيت بخش کشاورزي و کشاورزان زحمتکش هستند، افزود: قسط اول مصوبات سفر رياست جمهوري تنها پس از گذشته سه روز پرداخت شده است که جزو معدود اقدامات در اين خصوص محسوب ميشود.
وي خاطرنشان کرد: اختصاص ارز ترجيحي از نگاه فعالان بخش کشاورزي، به نام توليدکنندگان و به کام واردکنندگان بوده و تقريبا تمامي فعالان اين بخش معتقد به حذف اين ارز بودهاند. اين نوع نگاه هم در نهايت باعث شد تا بيشترين همراهي در راستاي اصلاح نظام يارانهاي در استان انجام بگيرد. در حالي که پيش بيني ميشد تا سه ماه اول اجراي اين سياست، براي تشکلهاي بخش کشاورزي و کشاورزان مشکلاتي به وجود آيد اما شاهد همراهيهاي بيش از حد انتظار در اين بخش بوديم.
وي با تاکيد بر اينکه تلاش شده تا مجموعه جهادکشاورزي در کنار کشاورزان و تشکلهاي اين بخش قرار گرفته و سرمايه در گردش لازم تامين شود، گفت: آذربايجان شرقي امروز چهارمين استان کشور در جذب منابع اعتباري براي تامين سرمايه در گردش بهره برداران است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به وجود مشکل در برخي واحدهاي توليد براي تامين سرمايه در گردش، اظهار کرد: پيشنهاد ميشود تا تفاهم نامهاي ميان کارخانه و يا واحد توليدي، شرکت پشتيباني دام و صندوق توسعه بخش کشاورزي استان منعقد شود تا واحدهايي که مشکل حاد براي تامين نهاده دارند از اين طريق حمايت شوند.
وي در خصوص مشکل حمل و نقل نهادههاي دامي خريداري شده بهره برداران، گفت: ظرفيت واحدهاي کشاورزي استان در قياس با ساير استانهاي کشور کمتر است و اين امر باعث شده تا حمل نهادههاي دامي يک واحد چندان صرفه اقتصادي نداشته باشد و مشکل نيز در اين راستا ايجاد شود اما ميتوان از طريق تشکلها اين وضعيت را بهبود بخشيد و از تشکلها و اتحاديهها به جاي محمولههاي پنج تني مثلا محمولههاي ?? تني حمل شود که براي کشاورزان نيز صرفه داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به تاسيس نهاد جهادسازندگي در سال ?? با فرمان تاريخي امام (ره)، گفت: اين نهاد در زمان خود منشا اثرات بسيار مفيدي از جمله در حوزه برق، آب، بهداشت و محروميت زدايي در روستاها شد و اين آثار اکنون نيز قابل مشهود است.
فتحي با اشاره به ادغام وزارت کشاورزي و جهاد سازندگي، افزود: جهادکشاورزي با ماموريت جديد در حوزه امنيت غذايي آغاز به کار کرده و عمده فعاليتهاي آن در حوزه اقتصاد روستايي و کشاورزي بوده است؛ همچنين بهره وري، افزايش توليدات کشاورزي در زيربخشهاي مختلف، ايجاد زيرساختهاي کشاورزي از جمله ايجاد شبکههاي آبياري و کانالهاي آبياري و ... از جنله وظايف جهادکشاورزي بوده و آذربايجان شرقي توانسته هاي قابل قبولي در تمامي زيربخشها توانستيم کسب کنيم.