1401/03/27 - 18 : 29
کد خبر: 26003
.
اولويت اساسي بخش کشاورزي استفاده از دانش جديد توليد است
احرار:رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: اولويت اساسي بخش کشاورزي در راستاي امنيت غذايي و استفاده از دانش جديد توليد است.

اکبر فتحي در سخنراني پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تبريز، با اشاره به تاسيس نهاد جهادسازندگي در اوايل دوران پيروزي انقلاب اسلامي، اظهار کرد: امام (ره) پنج ماه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، فرمان تاريخي تشکيل جهادسازندگي را صادر کرد و اين نهاد مقدس تشکيل يافت تا محروميت به جا مانده از رژيم ستم شاهي را از بين ببرد و انصافا در مدت فعاليت آن در راستاي گسترش آباداني روستاها و محروميت زدايي گام‌هاي بزرگي برداشته شد که امروز آثار و فعاليت‌هاي آن‌ها را به عينه مشاهده مي‌کنيم.

وي افزود: اين دستاوردها در حوزه توسعه روستاهاي کشور انجام گرفت چرا که عشق به ولايت فقيه، خدمت به مردم و محرومان جامعه در وجود جهادگران سابق که متشکل از اقشار مختلف مردمي بودند، وجود داشت.

وي ادامه‌ داد: جهادسازندگي با شروع جنگ تحميلي نيز بر خود وظيفه دانست تا در صحنه حضور يابد و پشتيباني و مهندسي رزمي جنگ را برعهده بگيرد. اين نهاد در زمان جنگ آنقدر اثرگذار شد که از معمار کبير انقلاب، لقب سنگرسازان بي سنگر را دريافت کرد و افتخار بزرگي براي جهادگران در تاريخ جمهوري اسلامي نوشته شد.

فتحي با اشاره به ادغام جهادسازندگي با وزارت کشاورزي در اواخر دهه 70 نيز گفت: اين اقدام در راستاي فعاليت هر چه بيشتر در حوزه اقتصاد کشاورزي، توسعه اقتصاد روستايي و ايجاد امنيت غذايي انجام گرفته و اقدامات نهاد جهادکشاورزي نيز عمدتا در راستاي توسعه اقتصاد روستايي و ايجاد امنيت غذايي بوده است.

وي با بيان اين‌که براي تحقق امنيت غذايي در کشور، وزارت جهادکشاورزي و سازمان‌هاي زيربخش، چهار محور آب و خاک، نهاده و منابع، کشت و توليد و بازار و اقتصاد کشاورزي را مدنظر قرار مي‌دهند، گفت: براي فعاليت بهتر در اين محورها، کشاورزان عزيز زحمات بسيار بالايي را متحمل شده و ادارات و نهادهاي مختلف تابع نيز فعاليت‌هاي مختلفي انجام مي‌دهند.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با بيان اين‌که در بحث امنيت غذايي، کميت و کيفيت مدنظر است، اظهار کرد: کشاورزان عزيز و نهادهاي پشتيبان براي کميت و تامين غذاي موردنياز جمعيت فعاليت مي‌کنند و در حوزه سلامت بخش دام و گياهي نيز مديريت‌ها و سازمان‌هاي دامپزشکي و گياهپزشکي مشغول کار بوده تا کيفيت مواد غذايي حاصل شود.

وي در ادامه با اشاره به اين‌که امنيت غذايي جهان امروز به واسطه يک جنگ در نقطه‌اي ديگر از جهان تهديد شده است، خاطرنشان کرد: اهميت کشاورز و فعاليت در بخش کشاورزي در اين دوران دوچندان شده است. برخي کارشناسان و سياستمداران قبلا بر اين باور بودند که لازم نيست اتکا بر منابع داخلي به هر قيمتي انجام گيرد و رسيدن به خودکفايي ضرورت ندارد اما جنگ بين روسيه و اوکراين و خشکسالي‌هاي پي در پي نشان داد که ضروري است، هر کشوري به فکر تامين کالاهاي اساسي خود باشد تا بتواند محصولات را بدون وابستگي به خارج در داخل خاک خود توليد کند.

وي با اشاره محدوديت‌ منابع آب و خاک که تهديد کننده کشاورزي امروز است، افزود: اين وضعيت در بحران درياچه اروميه ديده شده و حوضه آبريز اين درياچه که 50 درصد محصولات کشاورزي استان را تامين مي‌کند، امروز با بحران شديد کم آبي رو به رو است اما علي رغم اين محدوديت‌ها، بخش کشاورزي مجبور است تا غذاي موردنياز جامعه را تامين کند.


فتحي با اشاره به موضوع افزايش جمعيت، تاکيد کرد: بايد از علم روز و دانش و فنون جديد از جمله اصلاح نژاد، بذور و نهال‌هاي اصلاح شده و ... استفاده کنيم تا عملکرد توليد بخش کشاورزي ارتقا يابد‌ و از ميزان مشخصي آب بتوانيم بهره برداري بيشتر دريافت کنيم. مثلا برداشت يک محصول با ميزان مشخصي از آب ممکن است در فصاي آزاد به 10 تن برسد اما توليد همان محصول با همان ميزان آب در گلخانه برابر 100  تن است.

وي با اشاره به شعار سال جاري و منوليات مقام معظم رهبري در خصوص بخش کشاورزي و بهره گيري از ظرفيت شرکت‌هاي دانش‌بنيان، گفت: کشاورزان و متوليان امر به اين يقين رسيده‌اند که چاره‌اي جز استفاده از فنون جديد براي ارتقاي بهره وري و افزايش عملکرد توليد نداريم و امسال تمامي تلاش ما اين است که با احصاي نيازمندي‌هاي بخش کشاورزي بتوانيم آن‌ها را در اختيار شرکت‌هاي دانش بنيان قرار دهيم و با دانشمندان جوان عرصه کشاورزي تعامل داشته و به راهکارهاي اساسي برسيم.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با بيان اين‌که امروز کشاورزان ما در خط نخست جبهه توليد قرار گرفته و کارشناسان و مروجان کشاورزي نيز در کنار آن‌ها فعاليت مي‌کنند‌، خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار اقتصادي و نظام يارانه‌اي که دولت مردمي و انقلابي به کار گرفته است بيشتر در بخش کشاورزي خود را نشان داده است. سياست‌هاي اصولي که در راستاي تعيين قيمت جهاني برخي محصولات از جمله گندم انجام گرفت نيز باعث شد تا انگيزه‌اي در کشاورز ايجاد شود تا سطح بيشتري براي توليد گندم اختصاص دهد و از ظرفيت‌هاي داخلي براي توليد، حداکثر استفاده را ببرد.

وي با اشاره به تلاش و تعامل بانک کشاورزي و جهادکشاورزي براي تامين سرمايه در گردش بهره برداران در راستاي اجراي سياست اصلاح نظام يارانه، افزود: پيش بيني‌هايي در اين راستا انجام‌ گرفته بود و اقداماتي نيز اتخاذ شد که يکي از اين پيش بيني‌ها خريد محصول بازار بوده است. توليد مازاد گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ در بازار از طريق شرکت‌هاي پشتيباني از جمله شرکت پشتيباني دام و تعاون روستايي خريداري و ذخيره سازي شد تا کشاورزان دغدغه‌اي در اين خصوص نداشته باشند.

وي خاطرنشان کرد: سعي کرديم تا در راستاي سياست اصلاح نظام يارانه‌اي در کنار کشاورزان سراسر استان باشيم و اين دوران را با کمترين تبعات بگذرانيم. از توليدکنندگاني که با آگاهي تمام در اين طرح در کنار ما بودند و در تلاش هستند تا اين طرح به رونق در بخش کشاورزي منجر شود نيز قدرداني مي‌کنيم.

فتحي در ادامه با اشاره به برنامه رشد اقتصادي استان‌ها، اظهار کرد: رشد اقتصادي پيش بيني شده براي بخش کشاورزي استان برابر 8.7 درصد بود که 3.5 درصد آن از طريق بهره وري و بقيه از طريق سرمايه گذاري جديد محقق مي‌شود. در اين راستا نيز پروژه‌هاي جديد پيش بيني شده و منابع اعتباري لازم فراهم شده است.

وي در ادامه با بيان اين‌که سفر رياست جمهوري به استان براي بخش کشاورزي استان يک سفر پربرکتي بود، گفت: در اين سفر بيشترين بهره برداري در بعد تامين منابع براي رشد اقتصادي و توسعه کشاورزي و افزايش بهره وري محقق شده است و اعتبار 2800 ميليارد توماني براي اين بخش مصوب شده که قسط اوليه آن نيز واريز شده است.

وي افزود: مبلغ 4000ميليارد تومان نيز براي بخش آب مصوب شده که قسمت اعظمي از آن براي بخش کشاورزي به کار‌ گرفته مي‌شود و از ظرفيت تسهيلات مصوب شده هم استفاده خواهد شد.

فتحي در ادامه با اشاره به فرا رسيدن روز جهاني بيابان زدايي، اظهار کرد: با شرايط به وجود آمده در حوضه درياچه اروميه و بحران آن، توسعه بيابان در اين منطقه قابل مشهود است‌. اگر يک روز گفته مي‌شد که آذربايجان شرقي روزي تبديل به بيايان مي‌شود، کسي باور نمي‌کرد اما امروز مي‌بينيم که در حوضه درياچه اروميه، بيايان وجود دارد. 

وي با بيان اين‌که بيابان زايي در اثر عدم استفاده متوازن از مراتع و جنگل روز به روز در حال گسترش است، گفت: مجموعه منابع طبيعي در حوزه بيايان زدايي، بوته کاري و درختکاري فعاليت‌هاي مهمي انجام داده که يکي از طرح‌هاي ماندگار اين اداره کل در راستاي احياي درياچه اروميه و بوته کاري در اين حوضه بوده است.

وي در ادامه با تاکيد بر لزوم ارتقاي سرمايه گذاري‌ها در بخش کشاورزي استان، افزود: از تمامي افراد و سرمايه گذاراني که تمايل به سرمايه گذاري در بخش کشاورزي به عنوان تامين کننده امنيت غذايي براي ايجاد گلخانه، واحدهاي دام و طيور، توليد ماهيان زينتي و پرورشي، صنايع تبديلي و ... دارند دعوت مي‌کنيم و در خدمت سرمايه گذاران عزيز هستيم‌. 

وي با بيان اين‌که يکي از مهمترين زمينه‌هاي سرمايه گذاري، کشاورزي قراردادي است، گفت: ما دنبال پشتيبان براي طرح کشاورزي قراردادي هستيم و از هر کسي که فکر مي‌کند‌ مي‌تواند در اين راستا وارد شود‌، استقبال مي‌کنيم تا بتوانيم از دست کشاورزان عزيز بگيريم و با تزريق سرمايه به اين بخش، گره کور و مشکل اساسي نابسماني بازرگاني محصولات و کوچک بودن قطعات کشاورزي را رفع کنيم.

انتهاي پيام

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 3 + 1

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.