1401/03/27 - 14 : 1
کد خبر: 26001
پايان ماسک کي از راه مي‌رسد؟
احرار: روزنامه همشهري نوشت: «با ادامه‌دارشدن وضعيت پايدار شيوع کرونا در کشور، متخصصان توصيه مي‌کنند افرادي که هنوز واکسيناسيونشان را تکميل نکرده‌اند، براي تزريق دوز سوم اقدام کنند. آنهايي هم که در گروه پرخطرند و بيش از چهار ماه از تزريق دوز سوم‌شان گذشته، براي دريافت دوز چهارم اقدام کنند؛ چراکه در صورت رخداد پيک جديد کرونا تزريق واکسن تأثير زيادي نخواهد داشت.

روزنامه همشهري نوشت: «با ادامه‌دارشدن وضعيت پايدار شيوع کرونا در کشور، متخصصان توصيه مي‌کنند افرادي که هنوز واکسيناسيونشان را تکميل نکرده‌اند، براي تزريق دوز سوم اقدام کنند. آنهايي هم که در گروه پرخطرند و بيش از چهار ماه از تزريق دوز سوم‌شان گذشته، براي دريافت دوز چهارم اقدام کنند؛ چراکه در صورت رخداد پيک جديد کرونا تزريق واکسن تأثير زيادي نخواهد داشت.

عليرضا ناجي، رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم‌ پزشکي شهيد بهشتي، اين توصيه را به مردم مي‌کند و به همشهري مي‌گويد: «مردم همچنان در تزريق دوز سوم کم‌لطفي مي‌کنند. واکسن موجود است و بايد از شرايط فعلي استفاده کرد. آمارها نشان مي‌دهد 70درصد مردم دو دوز واکسن و بيش از 30درصد دوز سوم را زده‌اند. لازم است دوز سوم به بالاي 70درصد برسد و افرادي که کانديد تزريق دوز چهارم هستند، براي تزريق دوز يادآور اقدام کنند.»

بر اساس اعلام اين ويروس‌شناس افرادي که چهار تا پنج ماه از تزريق دوز سوم‌شان گذشته و در گروه‌هاي پرخطر به‌ شمار مي‌روند، بايد براي تزريق دوز چهارم اقدام کنند. ناجي تأکيد مي‌کند که هم‌اکنون، کشور در موقعيت طلايي قرار دارد و بهترين زمان براي تزريق واکسن، همين حالا و پيش از وقوع پيک جديد است: «تزريق واکسن در دوران پيک، تأثير آن را کم مي‌کند و ايمني را پايين مي‌آورد. در شرايط فعلي وزارت بهداشت، شهرداري و صداوسيما با تبليغات و اطلاع‌رساني گسترده روي بيلبوردها بايد مردم را براي تزريق دوزهاي تکميلي ترغيب کنند.»

او مي‌گويد: «بايد اطلاعات علمي به مردم داده شود. اينکه کشورهاي ديگر را در مديريت شيوع تخريب کنيم، فايده‌اي براي ما ندارد و اساسا چنين اقدامي اشتباه است. نمي‌توان گفت وضعيت ما از فلان کشور بهتر است، در اين شرايط مردم دچار توهم مي‌شوند و تصور مي‌کنند کرونا تمام‌ شده است.»

به‌ گفته او يکي از دلايلي که مردم تمايل کمتري براي تکميل واکسيناسيون دارند، دادن پيام‌هاي اشتباه از جمله بي‌خطرشدن کروناست: «ما در مقايسه با وضعيت شيوع کرونا در کشورهاي ديگر، با تقدم و تاخر مواجه‌ هستيم. يعني نمي‌توانيم بگوييم که کشور ما بهترين شرايط را از نظر مديريت شيوع کرونا داشته يا هم‌اکنون شرايط خوبي داريم؛ چرا که کشورهاي ديگر هم همين وضعيت را تجربه کرده‌اند و در دوره‌اي، روزهاي بدون فوتي داشته‌اند. تجربه‌اي که اکنون کشور ما در آن به‌ سر مي‌برد، تجربه کشورهاي ديگر در هفته‌ها و ماه‌هاي گذشته است.»

او ادامه مي‌دهد: «همين کشورها زماني ‌که وضعيت‌ شيوع‌شان مناسب شد، رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي را کنار گذاشتند اما با پديدارشدن زيرسويه‌هاي اميکرون، دوباره موارد ابتلايشان بالا رفت و حالا درگير شده‌اند. ما کمي از کشورهاي اروپايي و آمريکا عقب هستيم و اين احتمال وجود دارد که چند ماه ديگر وضعيتي شبيه آنها پيدا کنيم.»

اشاره ناجي به ماجراي حذف يا کمرنگ‌شدن استفاده از ماسک در کشور است. پيش از اين کميته علمي کروناي وزارت بهداشت به ستاد ملي مقابله با کرونا پيشنهاد کرده بود ماسک مي‌تواند بر اساس رنگ‌بندي شهرها، استفاده شود و افرادي که در گروه بيماران زمينه‌اي با سيستم ايمني ضعيف و سن بالا قرار ندارند، در فضاي باز مي‌توانند ماسک را حذف کنند. با اين حال استفاده از آن در مراکز درماني که احتمال مراجعه بيماران مبتلا به کرونا وجود دارد، همچنان بايد اجباري باشد.

روز چهارشنبه مسعود يونسيان، دبير کميته اپيدميولوژي و پژوهش کميته علمي کشوري مقابله با کرونا، به ايسنا اعلام کرد که در وضعيت فعلي، مي‌توان در شرايط خاصي از ماسک استفاده کرد. کادر درمان يا افرادي که با بيماران زيادي مواجه‌اند، افراد با نقص ايمني يا سن بالا يا درگير بيماري‌هاي حاد زمينه‌اي، بايد در مکان‌هاي تجمعي که فاصله‌گذاري رعايت نمي‌شود و تهويه مناسبي ندارد، براي محافظت از خود از ماسک استفاده کنند. او گفت که استفاده از ماسک در اتوبوس، مترو، هواپيما و... توصيه مي‌شود و تنها در مکان‌هايي که تراکم جمعيت بالا نيست و تهويه خوبي دارد، مي‌توان ماسک را برداشت.

رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم‌ پزشکي شهيد بهشتي هم به همين موضوع اشاره مي‌کند. به‌ گفته او هنوز زمان حذف ماسک نرسيده است: «در صورتي که افراد به‌ طور کلي استفاده از ماسک را کنار بگذارند، با ورود احتمالي واريانت‌هاي اوميکرون يعني BA4 و BA5 ويروس دوباره در کشور به گردش درمي‌آيد؛ آن‌هم براي زيرسويه‌اي که سرايت‌پذيري بالايي دارد و ايمن‌گريز است.»

او درباره زمان حذف کامل ماسک هم توضيح مي‌دهد و مي‌گويد که برداشتن ماسک، بستگي به شرايط جهاني و وضعيت اپيدمي در ايران دارد: «اگر موارد ابتلا و بستري‌ها بسيار کاهش پيدا کند و موارد بستري در آي‌سي‌يو که اکنون بيش از 300 مورد است به زير 50 نفر برسد و اين وضعيت براي چندين ماه هم ادامه داشته باشد و موارد مرگ هم بسيار پايين بيايد، مي‌توان گفت که ديگر زمان حذف کلي ماسک است. البته همه اينها به شرايط جهاني هم بستگي دارد.»

ناجي اميدوار است که امسال جهان چنين شرايطي را تجربه کند: «اگر ميزان واکسيناسيون در بيشتر کشورها به بالاي ??درصد برسد، ديگر مي‌توان گفت که وضعيت خوب است و تا نيمه‌هاي سال ميلادي با تبديل‌شدن کرونا از پاندمي به آندميک، مي‌توان ماسک را حذف کرد.»

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 9 + 3

  آخرین اخبار
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
جعفري: جدايي از تراکتور درخواست خودم بود
افسردگي شايعترين مشکل سلامت روان در زنان
  پربازدیدترین اخبار
سال فرهنگي ايران و ترکيه باهنر بانوان ايراني زينت داده مي‌شود
تقويت حمل و نقل عمومي در اولويت شوراي شهر تبريز است
کدام شهر ايران در اين ليست قرار دارد؟
مشکل رجيستري آيفون حل شد/ اعلام آيين‌نامه واردات به‌ زودي
استاندار آذربايجان شرقي: جايگاه متزلزل مرکز ملي فرش بايد احيا شود
تيم تروريستي عامل جنايت در گوهرکوه تفتان منهدم شد
6400 مجوز استخدامي صادر شده است/ تشکيل کارگروه براي ساماندهي نيروهاي شرکتي
.جمع‌آوري 32 ميليارد ريال کمک براي مردم غزه و لبنان
طرح انتقال آب ارس به تبريز تکميل مي شود
استاندار آذربايجان‌شرقي: نجات درياچه اروميه عزم ملي مي طلبد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.