احرار: سفير جمهوري آذربايجان در تهران گفت: طبق فرمان رئيس جمهور آذربايجان، مشکل صدور ويزا براي مسافران ايراني که از طريق هوايي به اين کشور سفر کنند، حل ميشود.
علي عليزاده، در ديدار با فعالان بخش خصوصي تبريز با بيان اينکه در 2 هفته آينده از تهران به باکو پرواز مستقيم انجام خواهد شد، افزود: اميد است پرواز تبريز - باکو برقرار شود.
وي با اشاره به سفر استاندار آذربايجان شرقي در معيت وزير راه و شهرسازي به جمهوري آذربايجان و ابراز خوشحالي از انجام آن سفر اظهار داشت: حدود 10 روز قبل از نوروز و در تاريخهاي 10 و 11 مارس (19 و 20 اسفند)، جلسه کميسيون مشترک اقتصادي ميان 2 کشور در باکو برگزار ميشود.
سفير جمهوري آذربايجان در تهران گفت: قبل از برگزاري جلسه کميسيون مشترک اقتصادي، مقرر شده تا حدود ?? نفر از صنعتگران و صاحبان صنايع از ايران به جمهوري آذربايجان و ?? نفر از صنعتگران و صاحبان صنايع از جمهوري آذربايجان به ايران براي آشنايي با توانمنديها و پتانسيلهاي موجود در طرف مقابل، سفر کنند که از صاحبان صنايع استان براي حضور در هيأت، دعوت به عمل ميآيد.
عليزاده، با اشاره به برنامه ايجاد منطقه ويژه اقتصادي ارس در جمهوري آذربايجان در مناطق آزاد شده در جنگ سال گذشته قرهباغ ادامه داد: برنامهها و طرحهاي مختلفي براي مناطق آزاد شده در جنگ سال گذشته قره باغ، در نظر گرفته شده است که از جمله آن شامل احداث شهر هوشمند و نيروگاههاي انرژيهاي تجديدپذير، توليد مشترک قطعات يدکي خودرو و توليد خودروهاي سنگين، احداث پلهاي جديد ميان مناطق آزاد شده و ايران که در استان آذربايجان شرقي قرار خواهد گرفت، ايجاد مناطق ويژه اقتصادي ارس و آغدام است.
وي يادآوري کرد: دولت جمهوري آذربايجان سرمايهگذاريهاي وسيعي در اين مناطق انجام خواهد داد و براي مثال براي سال جاري، ? ميليارد دلار در اين خصوص اختصاص داده شده است.
سفير جمهوري آذربايجان در تهران گفت: دولت جمهوري آذربايجان از سرمايهگذاري و مشارکت شرکتهاي ايراني در اين مناطق استقبال ميکند و به آن علاقهمند است.
عليزاده، افزود: مشکلات مربوط به ترانزيت کالا از مبدا ايران و از مسير جمهوري آذربايجان به مقصد روسيه، به دليل محدوديت روسيه در پذيرش تريليهاي ورودي بود که با مذاکرات انجام شده، اين مشکل نيز رفع شده است.
وي يادآوري کرد: مراحل انعقاد موافقتنامه تجارت ترجيحي ميان جمهوري آذربايجان و جمهوري اسلامي ايران در حال طي شدن است که با امضاي آن مطمئناً حجم مبادلات تجاري دو کشور افزايش قابل توجهي خواهد داشت.
نايب رئيس اتاق بازرگاني تبريز نيز در اين ديدار تبريز، گفت: مشکلات مرتبط با اخذ ويزا براي فعالان اقتصادي ايراني از مشکلاتي است که بايد در کوتاهترين زمان ممکن حل شود.
عباس کمالي، با اشاره به جايگاه آذربايجان شرقي به عنوان قطب صنعتي ايران افزود: ميزان مراودات تجاري بين ? کشور بسيار پايين است که با توجه به ظرفيتهاي هر ? کشور بايد نسبت به تقويت اين ارتباطات تجاري اقدام شود.
وي تعرفههاي بالا براي کالاهاي ايراني صادر شده به جمهوري آذربايجان را از ديگر مشکلات موجود اعلام کرد و اظهار داشت: مشکلات موجود براي کاميونهاي ترانزيت به روسيه از طريق خاک جمهوري آذربايجان و وجود صفهاي طولاني و زمانبر بودن آن از ديگر دغدغههاي جدي است.
عضو هيأت رئيسه اتاق بازرگاني تبريز نيز در اين ديدار با ابراز تأسف از سطح پايين مراودات تجاري بين 2کشور، بر اهميت مساله ترانزيت در مناسبت اقتصادي ايران و آذربايجان تاکيد کرد.
رضا کامي، افزود: در سالهاي گذشته نيز توافقاتي در خصوص مسائل ترانزيتي ميان 2 کشور انجام شده که بايد پيگيري شود که حضور ? کشور در مسير تجاري شمال- جنوب باعث افزايش اهميت اين مساله شده است.