احرار: مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي از تهيهي طرح ويژه بافت تاريخي شهر اسکو خبر داد.
احمد حمزه زاده در ديدار با شهردار، رئيس و اعضاي شوراي شهر اسکو اظهار کرد: همت بلند مردمان شهرستان فرهنگي و تاريخي اسکو در ارتقاي جايگاه و توسعهي اين شهر همواره زبانزد منطقه آذربايجان بوده و با توجه به اينکه اين شهرستان داراي ظرفيتهاي غني در سه حوزه ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي است، لذا برنامهريزي در راستاي معرفي ظرفيتها، بهبود و ساماندهي ارائه خدمات گردشگري و توسعه فعاليت هنرمندان صنايع دستي آن نيازمند همکاري همه جانبه بخش دولتي و خصوصي است.
وي همچنين گفت: با توجه به اينکه، اسکو جزو 168شهر تاريخي کشور است که بافت تاريخي آن به تصويب رسيده و براساس ماده ? قانون حفاظت از بافتهاي تاريخي، اجراي هرگونه عمليات ساختوسازي در بافت تاريخي بايد مطابق ضوابط ميراث فرهنگي باشد، لذا در راستاي ساماندهي وضعيت اين منطقه و مشخص شدن نحوه ساختوسازها مطابق با ضوابط ميراثفرهنگي، تهيهي طرح ويژه بافت تاريخي شهر اسکو توسط راهوشهرسازي و با همکاري شهرداري و اين ادارهکل و تعيين شرکت مشاور ذيعصلاح بايد در دستورکار قرار گيرد.
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي با تاکيد به اينکه ثبت اسکو به عنوان شهر ملي باتيک مقدمهاي بر برندسازي و جهانيسازي اين هنر ارزنده است، همکاري تمامي دستگاهها و نهادهاي دولتي و مردمي را در راستاي معرفي جامع و ارائه آن به مخاطبان الزامي دانست.
وي همچنين خاطرنشان کرد: با همکاري شهرداري و شوراي شهر اسکو در تملک مکان مناسب براي ايجاد خانه باتيک و احداث مرکز اطلاع رساني گردشگري، عمليات اجرايي تسريع خواهد شد لذا اين ادارهکل آماده است تا در صورت آمادهسازي مکانهاي مورد نظر از سوي شهرداري، اقدامات مرمتي براي قرارگيري خانه باتيک در يکي از خانههاي تاريخي و عمليات اجرايي براي احداث مرکز اطلاع رساني در مکان مورد نظر را آغاز کند.
حمزه زاده افزود: طي ماه آتي شاهد برگزاري پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي گردشگري تهران خواهيم بود که در اين نمايشگاه شهرستان اسکو به صورت ويژه به معرفي ظرفيتهاي گردشگري، تاريخي و صنايع دستي خود خواهد پرداخت، بنابراين همکاري حداکثري شهرداري و شوراي شهر در پيشبرد اهداف توسعهي گردشگري شهرستان که نمايشگاهها پايلوت مهمي در اين راستا هستند، موثر خواهد بود.