احرارخبر:رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي گفت: انتخابات اين دوره مجلس شوراي اسلامي تک مرحلهاي بوده و با بالاترين راي فرد به مجلس راه پيدا ميکند.
عباسعلي اسدي ظهر امروز در نشست خبري به مناسبت انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت بر اساس قانون اساسي وظيفه شوراي نگهبان تشخيص و تطبيق قوانين و مقررات وضع شده در مجلس شوراي اسلامي با قوانين فقه اسلامي است.
وي با بيان اينکه شوراي نگهبان در نظام جمهوري اسلامي ايران يکي از مهمترين نهادهاي حکومتي به شمار ميآيد، افزود: اين نهاد شباهت زيادي با بعضي از نهادهاي قانون در تعدادي از کشورها دارد در قوانين اساسي برخي کشورها نيز نهادي به نام دادگاه قانون اساسي، شوراي قانون اساسي، ديوان قانون اساسي و نظاير آن پيشبيني شده است که با وجود برخي تفاوتها از حيث ساختار و نوع مسئوليتها با يکديگر شباهت دارند.
اسدي با بيان اينکه ثبت نام تعداد بسياري زيادي از کانديداها در مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري با هدف ايجاد مشکل براي نظام و شوراي نگهبان است گفت: يکي از مظلوميتهاي شوراي نگهبان همين ممنوعيتهاي قانوني براي بيان علت رد صلاحيت عمومي در جامعه است و برخي ردصلاحيت شدها به راحتي در جامعه مانور ميدهند.
وي با بيان اينکه در زمينه برگزاري انتخابات استقلال مجريان امر ضروري است گفت: اگر تخلفي در اين زمينه انجام شود اقدامات لازم صورت گرفته و به مقامات کشوري نيز ارجاع داده ميشود.
اسدي ادامه داد: تخلفات صورت گرفته را ما به شخص استاندار محترم آذربايجانشرقي منتقل کرده و وي نيز صراحتا اعلام کرده که اين گونه موارد و جانبداري فردي خاص از گروه سياسي مشخص ممنوع است.
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجان شرقي با بيان اينکه بر اساس قانون شرايط احراز بر طبق ماده 28 مشخص شده گفت: اعتقاد و التزام عملي به نظام جمهوري اسلامي ايران اولين و مهمترين شرط ثبت نام است.
وي ادامه داد: فردي که ميخواهد وارد مجلس شود بايد خود فردي اسلامي و معتقد به اسلام باشد تا بتواند قوانيني منطبق بر اسلام تصويب کند و اگر کسي اعتقاد مارکسيستي دارد نميتواند در مجلسي که پسوند نام اسلامي دارد حضور يابد.
اسدي با اشاره به روند اجرايي و رسيدگي به صلاحيتها گفت: 10 روز پس از ثبتنام رسيدگي از طريق هيئتهاي اجرايي انجام گرفته و بعد از آن به خود کانديدا به صورت نامه رسمي اعلام ميشود که تائيد صلاحيت يا رد صلاحيت شده و افراد رد صلاحيت شده 4 روز فرصت خواهند داشت تا نسبت به اين امر اعتراض کنند.
وي با بيان اينکه در زمينه رسيدگي به تخلفات انتخاباتي در فضاهاي مجازي حرکتهايي صورت گرفته اظهار کرد: شبکههاي مجازي از طريق پليس فتا رصد شده و حرکتهاي فتنه گرانه مورد برخورد قرار ميگيرد اما در زمينه اقدامات عادي و تبليغات عادي در فضاي مجازي قانون فعلا سکوت کرده است.
اسدي تصريح کرد: تابعيت کشور جمهوري اسلامي ايران و اعتقاد عملي به قانون اساسي و ولايت فقيه جزو شرايط ثبت نام کنندهها بوده و اگر اين اعتقاد قلبي وجود نداشته باشد چطور ميخواهد در مجلس شوراي اسلامي قانون اسلامي تصويب کند.
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجان شرقي در ادامه سخنان خود با يادآوري ضرورت پايبندي به قانون انتخابات تصريح کرد: برخي افراد خودخواه که اعتقادي به نظام جمهوري اسلامي ايران و قانون ندارند در قبول نتايج انتخابات نيز سرپيچي کرده و اگر فرد دلخواه آنان انتخاب نشود، از قبول نتايج سر باز ميزنند.
وي تاکيد کرد: در جريان انتخابات سال 88 رئيس ستاد انتخابات آقاي موسوي در آذربايجانشرقي به هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي نامه نوشت و ادعاي تقلب کرد و اين نامه محفوظ است و بنده خواستم که صندوقهايي را که مدعي تقلب هستند اعلام کنند تا بازشماري کنيم ولي مراجعه نکردند.
هيچ فردي بدون دليل رد صلاحيت نميشود
اسدي افزود: هيچ فردي بدون دليل رد صلاحيت نميشود و موارد قانوني در اين زمينه به صورت کامل رعايت شده ولي متاسفانه افرادي علي رغم نداشتن صلاحيت قانوني لازم و عدم احراز شرايط ثبت نام ميکنند تا پس از رد صلاحيت شدن براي نظام ايجاد مشکل و هزينه کنند.
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجان شرقي افزود: اگر کسي به صورت کتبي درخواست کند علت رد صلاحيت وي در جامعه اعلان علني ميشود ولي تاکنون (در انتخابات گذشته) کسي اينگونه درخواست کتبي ننموده و فقط در زبان و شعار اين مسائل را مطرح ميکنند.
اسدي يادآور شد: فتنه خط قرمز انتخابات است و کساني که از فتنه دست برنداشته و همچنان سخنراني و حمايت ميکنند حق ورود به مجلس را ندارند و فرمايش رهبري در اين زمينه فصلالخطاب است و متاسفانه عدهاي دست بردار نبوده و مشخص است که هدف ديگري در سر دارند.
وي گفت: از 5 تا 15 دي ماه بررسي توسط هيئت اجرايي صورت گرفته و از 16 تا 19 دي ماه شکايتها به هيئت نظارت رسيده و از 20 تا 26 دي ماه شکايتها توسط هيئت نظارت استان و هيئت مرکزي نظارت بر انتخابات به صورت مشترک بررسي ميشود.
وي ادامه داد: 27 بهمن ماه ليست نهايي اعلام شده و از 29 بهمن تبليغات آغاز شده و تا يک هفته تبليغات صورت گرفته و از 6 اسفند تبليغات ممنوع شده و 7 اسفند ماه انتخابات صورت ميگيرد.
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي تاکيد کرد: اگر در ايام تبليغات نيز تخلف محرزي صورت گيرد احتمال رد صلاحيت نيز در اين ايام وجود دارد.
اسدي با بيان اينکه تاکنون در زمينه همکاري هيئتهاي اجرايي مشکلي نداشتهايم، گفت: در استان جلسه مشترکي برگزار شده و تا زماني که التزام عملي به قانون وجود داشته باشد مشکلي پيش نخواهد آمد، مشکل زماني پيش ميآيد که فراتر از قانون حرکت شده و در چارچوب قانون نباشد.
* در الکترونيکي برگزار شدن انتخابات ايرادات اساسي وجود دارد
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي گفت: در زمينه الکترونيکي برگزار شدن انتخابات ايرادات اساسي وجود دارد که انشا الله پس از برطرف شدن ايرادات و تاييد از سوي شوراي نگهبان اقدام خواهد شد.
وي تاکيد کرد: عدم فراهم بودن زيرساختهاي اينترنتي در کشور و استان نيز يکي از ايرادات فراروي ما در برگزاري الکترونيکي انتخابات است.
وي يادآور شد: براي 15 شهر بزرگ کشور پيشبيني شده که انتخابات به صورت الکترونيکي برگزار شود اما در حال حاضر اين زيرساخت وجود ندارد و با روال کنوني احتمال اينکه انتخابات الکترونيکي برگزار نشود وجود دارد.
رئيس هيئت نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجان شرقي ادامه داد: در زمينه ارائه کارت ملي و شناسنامه بر اساس مصوبه مجلس تنها ارائه کد ملي و شناسنامه کافي خواهد بود.
وي گفت: انتخابات اين دوره مجلس شوراي اسلامي تک مرحله اي بوده و با بالاترين راي فرد به مجلس راه پيدا ميکند.
وي بيان کرد: حضور خبرنگاران در زمان اخذ راي و تهيه خبر و گزارش ممنوع نيست اما در زمان شمارش آرا خبرنگاران حق حضور ندارند.
اسدي افزود: در حوزه انتخابيه تبريز، اسکو و آذرشهر 47 برابر نمايندگان اين حوزه در مجلس شوراي اسلامي افراد ثبت نام کردهاند که اين ميزان در شهر مرند 67 برابر و در شهرهاي ديگر نيز 15 تا 40 برابر نمايندگان فعلي افراد ثبت نام کردهاند.
وي آمار تفکيکي داوطلبان نمايندگي مجلس در استان را نيز به اين شرح اعلام کرد: حوزه انتخابيه مرند و جلفا 64 نفر، مراغه و عجبشير 38 نفر، اهر و هريس، سراب و ميانه هر کدام 31 نفر، شبستر 30 نفر، ملکان 29 نفر، هشترود و چاراويماق 19 نفر، بستانآباد و ورزقان هر کدام 18 نفر، بناب و کليبر، خداآفرين و هوراند هر کدام 15 نفر.
اسدي افزود: از بين داوطلبان ثبتنام شده، 64 نفر زن، 118 نفر داراي مدرک دکترا، 27 نفر داراي تحصيلات حوزوي و 28 نفر از ايثارگران يا نمايندگان ادوار قبلي داراي مدرک کارشناسي هستند.
وي افزود: ترکيب جمعيتي داوطلبان نمايندگي مجلس در استان را جوانان و افراد ميانسال تشکيل ميدهند به نحوي که 251 نفر از آنان 30 تا 40 سال سن دارند.
اسدي زمان قانوني تبليغات نامزدهاي انتخابات مجلس را از روز 29 بهمن تا 5 اسفند اعلام کرد و گفت: تبليغات در روز پنجشنبه 6 اسفند ممنوع بوده و در روز جمعه 7 اسفند نيز اخذ راي انجام خواهد شد.
رئيس هيئت نظارت انتخابات آذربايجانشرقي تعداد کانديداهاي مجلس خبرگان را 46 نفر اعلام کرد.