احرار خبر: اعضاي مجلس نمايندگان آمريکا روز سهشنبه به طرحي جنجالي رأي دادند که هدف از آن محدود کردن ورود افرادي است که اخيرا به ايران، عراق، سوريه يا سودان سفر کردهاند.
به گزارش احرار خبر، جلس نمايندگان آمريکا روز سهشنبه به بهانه مقابله با تهديد تروريسم، طرحي را تصويب کرد که در صورت تبديل به قانون، سفر افرادي را که اخيرا در يکي از چهار کشور ايران، عراق، سوريه و سودان حضور داشتهاند به آمريکا، محدود ميکند.
به نوشته خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين طرح با 407 رأي مثبت در برابر تنها 19 رأي منفي به تصويب رسيد.
پيش از اين روزنامه «لس آنجلس تايمز» گزارش داده بود که طرح مجلس نمايندگان بعد از گفتوگوهاي مخفيانه ميان مقامات کاخ سفيد و رهبران کنگره تهيه شده است.
بر اساس اين طرح، شهروندان 38 کشور «دوست آمريکا» که مطابق قوانين اين کشور در حال حاضر بدون اخذ رواديد تا سقف 90 روز ميتوانستند وارد خاک آمريکا ميشوند، در صورتي که در 5 سال گذشته به ايران، سوريه، عراق يا سودان سفر کرده باشند، بايستي مورد بررسي قرار گيرند.
قوانين جديد آمريکا در زمينه ويزا، همچنين از تمامي اين 38 کشور ميخواهد اطلاعات مربوط به مسافران به خاک آمريکا را در اختيار کاخ سفيد قرار دهد. کشورهايي که در همکاري در اين زمينه قصور به خرج دهند، از برنامه سفر بدون رواديد به آمريکا اخراج خواهند شد.
«باراک اوباما»، رئيس جمهوري آمريکا در سخنراني روز يکشنبه خود خواستار بررسي دقيقتر کساني شده بود که از طريق برنامه مذکور به اين کشور سفر ميکنند.
واشنگتن تغييرات جديد در برنامه معافيت از رواديد را به بهانه حملات تروريستي پاريس و همچنين تيراندازيهاي «سنبرناردينو» در ايالت کاليفرنيا اعمال کرده است.
هرچند اين طرح در سنا مخالفاني دارد، اما با توجه به گزارشهاي منتشر شده در مورد حمايت کاخ سفيد از اين مصوبه، انتظار ميرود اين طرح نهايتا به قانون تبديل شود.
پيش از اين بسياري از کارشناسان اروپايي با اين طرح مخالفت کرده بودند، چراکه عملا اتباع اروپايي از جمله کشورهايي چون فرانسه، آلمان و انگلستان که براي کار يا گردشگري به اين کشورها سفر کرده باشند، براي ورود به آمريکا با مانع مواجه شده و بايد درگير فرآيند صدور رواديد شوند.
تصويب اين طرح ميتواند براي ايران نيز که با رفع احتمالي تحريمها انتظار افزايش مناسبات تجاري و گردشگري با اروپا را دارد، تبعات منفي داشته باشد.
از اين رو، تصويب اين طرح را ميتوان تحريمي غيرمسقيم براي ايران به شمار آورد.
در اين طرح در حالي نام ايران به عنوان يکي از 4 کشور تهديدآميز مطرح شده که بر اساس آمارهاي موسسات غربي، اتباع اين کشور نه در ميان اعضاي داعش و نه در ميان هواداران آن در فضاي مجازي، جايگاهي ندارند. بر اساس بررسيهاي صورت گرفته، تونس، عربستان، کويت، امارات، قطر، ليبي و حتي چند کشور اروپايي بيشترين اتباع را در ميان اعضا و طرفداران داعش دارند.