احرارخبر:دانشمند ايراني دانشگاه «MIT» موفق به کشف مکانيسم ساعت دروني مغز شد.
درک مفهوم زمان براي ادامه زندگي جنبه حياتي دارد. بسياري از کارهاي حساس و ظريف نظير نواختن پيانو، انجام بازي سريع تنيس و يا حتي ادامه دادن يک گفتگوي ساده در گروي داشتن درک درستي از گذر زمان است.
دانشمندان علوم عصبي در دانشگاه هاي MIT و کلمبيا متوجه اين موضوع هيجان انگيز شده اند که چگونه نورونها در بخشي از مغز انسان فواصل زماني را اندازه گيري کرده و با ضريب دقت بالايي آنها را بازتوليد مي کنند.
دکتر مهرداد جزايري دانشمند ايراني دپارتمان مغز و علوم شناختي دانشگاه MIT در صدر اين مطالعه قرار دارد.
وي و تيم همراهش کشف کرده اند که بخشي از مغز موسوم به قشر «اينترا پاريتال جانبي» (LIP) مدت زمان سپري شده را نشان مي دهد.
اين محققان همچنين نشان داده اند که الگوهاي جرقه اي جمعيت نورون ها در اين قشر از مغز مي تواند نمود حسي و موتوري گذر زمان را هماهنگ کند.
جزايري در اين خصوص مي گويد: قشر «اينترا پاريتال جانبي مغز» احتمالا تنها يک بخش از مداري است که زمان را اندازه گيري مي کند.
نتايج اين يافته ارزشمند پزشکي که مي تواند پاسخ بسياري از معماهاي مرتبط با عملکرد مغز باشد، در نشريه تخصصي «Current Biology» منتشر شده است.
اين دانشمند ايراني که عضوي از انستيتو تحقيقات مغز «McGovern» نيز محسوب مي شود، افزود: نمي خواهم اينگونه نتيجه گيري کنم که قشر اينترا پاريتال جانبي (LIP) تايمر مغز است. آنچه که ما در حال کشف آن هستيم چيزي نيست جز اصول محاسباتي که توضيح مي دهد جرقه هاي نورني مغز چگونه گذر زمان را استنتاج مي کنند.
دکتر جزايري که در سال 2013 به دانشگاه MIT وارد شد و به عنوان يکي از اعضاي هيأت علمي آن مشغول به کار شده است از سالها پيش يعني از زماني که دوره پسادکتري خود را در دانشگاه واشنگتن سپري مي کرده مشغول تحقيق بر روي اين پروژه بوده است.
وي که دانش آموخته دانشگاه صنعتي شريف در رشته مهندسي برق است، دکتري خود را از دانشگاه نيويورک اخذ کرده و در سال 2007 نيز جايزه ويژه مقالات علمي اين دانشگاه را از آن خود کرده بود.