احرارخبر:رئيس کميسيون صنابع و معادن در واکنش به اظهارات «تک بعدي» رئيس سازمان خصوصيسازي کشور در خصوص فروش کارخانه دولتي ماشينسازي تبريز به بخش خصوصي، اين اقدام را در شرايط کنوني يک «خطر ملي» براي صنعت ايران دانست و از رئيس سازمان خصوصي سازي خواست با لجبازي، صنعت آذربايجان را به تاراج نکشاند.
رضا رحماني اظهار داشت: پس از کشوقوسهاي چندين ساله در خصوص واگذاري يا عدم واگذاري شرکت ماشينسازي تبريز و حساسيت رسانهها در اين خصوص، روز شنبه اين هفته وزير صنعت، معدن و تجارت را به اين کارخانه کشانديم تا با مشاهده آخرين وضعيت اين شرکت دولتي، مانع واگذاري آن به بخش خصوصي شويم.
وي افزود: کشوري که در حال توسعه است، بدون صنعت ماشينسازي نميتواند اين راه را طي کند چرا که ماشينسازي «کارخانه توليد کارخانه» به شمار ميرود و هر کارخانهاي که نيازمند ماشينآلات باشد اين کارخانهها ميتوانند قطعات و ماشينافزار آن را توليد کنند.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو با بيان اينکه بدون صنعت ماشينسازي توسعه صنعتي معني ندارد، افزود: واگذاري ماشينسازي با شرايط فعلي به بخش خصوصي، تعطيلي کامل و نابودي آن را رقم خواهد زد.
رحماني با بيان اينکه به جهت قرار گرفتن چندين ساله ماشينسازي در ليست واگذاريها، فعاليت اين کارخانه تحت تاثير آن قرار گرفته و اشتغال آن تعديل شده و کارخانه به دليل دست بسته شدن از سوي خصوصيسازي به گل نشسته است، افزود: قرار نبود اصل 44 کارخانجات را به خاک سياه بنشاند بلکه هدف اين قانون احياء کارخانجات مرده بود.
رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس اضافه کرد: اين کميسيون از اولين روز مطرح شدن بحث واگذاري ماشينسازي با آن مخالفت کرده و علاوه بر آن کميسيون اقتصادي مجلس هم مخالفت خود را اعلام و علاوه بر مخالفت وزير صنعت، معدن و تجارت کارشناسان وزارت صنعت نيز با ما هم عقيده هستند.
وي با اشاره به مصاحبههاي متعدد خود در اين خصوص گفت: با پيگيريهايي که انجام شده وزير صنعت نامهاي به وزير اقتصاد در خصوص توقف واگذاري اين شرکت ارسال کرده و مکاتبهاي نيز با هيئت دولت جهت خروج 5 ساله ماشينسازي از ليست واگذاري انجام داده است.
رحماني ادامه داد: لذا در اين ميان مقاومت سازمان خصوصيسازي و اصرار بر واگذاري حتمي ماشينسازي در دي ماه جاري، يک رفتار لجبازگونه است و نبايد يک مدير آذربايجاني با چنين رفتارهايي صنايع مادر تبريز را به نابودي بکشاند.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به واگذاريهاي ناموفق کارخانههاي واگذار شده در آذربايجانشرقي در سنوات گذشته تاکيد کرد: اگر قرار بر واگذاري ماشينسازي باشد، بايد نوسازي و بازسازي شده و به سوددهي برسد و پس از آن نيز به اهلش واگذار شود تا اين کارخانه را حفظ کند و اشتغال آن را به حالت اول بازگرداند و کارخانه را توسعه دهد.
براساس اين گزارش، وزير صنعت و معدن در بازديد اخيرش از ماشينسازي تبريز گفته بود: ما دلايل خودمان را براي سازمان خصوصي و وزير اقتصاد نوشتهايم و اميدواريم مورد پذيرش قرار گرفته و واگذاري ماشينسازي حداقل 5 سال به تعويق بيفتد.
وزير صنعت ابراز داشت: ما هم ترجيح نميدهيم که اين کارخانه تا ابد دولتي بماند ولي بايد کسي اداره کارخانه را تحويل بگيرد که در شيوه مديريتش وضعيت مالي ماشينسازي را سود ده کرده و به صورت 3 شيفته اداره کند.
وي تاکيد کرد: اگر نياز به نوسازي داشته باشد نيز حتما بايد تلاشهايي صورت گيرد اما بازهم تاکيد ميکنم که نفرات بومي اين استان بايد تلاشهاي لازم را انجام دهند و اگر خوب کار شود مشکل هم حل خواهد شد.