احرارخبر: نماينده مجري طرح احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي گفت: در حال حاضر مطالعات ميداني انتقال آب از وان به درياچه اروميه در حال انجام است
هادي بهادري با بيان اينکه از هفته گذشته مطالعات ميداني اين طرح وارد فاز اجرايي شده است افزود: در صورت مثبت بودن نتايج اين مطالعات طرح وارد فازهاي بعدي و اجرايي خواهد شد.
وي ادامه داد: آب درياچه وان اروميه داراي PH 10بوده درحاليکه PH درياچه اروميه هفت است، بحث ديگر اينکه آب درياچه وان 24 گرم در ليتر املاح دارد اگر بخواهيم 10 ميليارد مترمکعب آب از وان به درياچه اروميه منتقل کنيم حجم بسيار بالايي املاح بايد منتقل شود که اين موضوعات به همراه ساير مسائل زيستمحيطي در دست مطالعه و بررسي است.
بهادري با اعلام اينکه هر طرحي که منجر به احياي درياچه اروميه شود بررسي و مورد مطالعه قرار ميگيرد افزود: انتقال آب از وان به ترکيه موافق و مخالفان زيادي در داخل کشور دارد ولي ما منتظر نتايج اين مطالعات هستيم.
نماينده مجري طرح احياي درياچه اروميه در آذربايجان غربي همچنين در خصوص انتقال آب از خرز به درياچه اروميه پاسخ داد: متاسفانه تبخير آب درياچه اروميه بسيار بالاست در اين راستا نحوه کاهش تبخير آب اين درياچه توسط دستگاههاي اجرايي در دست مطالعه و بررسي و طرح انتقال خرز نيز توسط کارشناسان بررسي ميشود.
بهادري با اشاره به وضعيت موجود درياچه اروميه گفت: با وجود بارندگيهاي مناسب در ماه اخير هنوز وضعيت درياچه اروميه بحراني است و شاهد کاهش ميزان آب موجود در مقايسه با مدت زمان مشابه پارسال هستيم.
وي با بيان اينکه طرحهاي مصوب احياي درياچه اروميه در نيمه نخست امسال اجرايي شده و بايد در ماههاي آتي منتظر نتايج مثبت اين طرحها باشيم گفت: متاسفانه عمق فاجعه زيست محيطي درياچه اروميه بالاست و احياي آن نيازمند مشارکت همگاني است.
بهادري با تاکيد بر اينکه بدون مشارکت مردم در کاهش مصرف آب نميتوان به احياي درياچه اروميه اميدوار بود اعلام کرد: بخشي از خشک شدن درياچه اروميه در نتيجه مصرف بي رويه آب در بخشهاي محتلف به وقوع پيوسته در اين راستا احياي آن نيز نيازمند مشارکت همگاني است.
بهادري با اشاره به تبعات منفي خشک شدن درياچه اروميه افزود: ريزگرد هاي نمکي، تغيير اقليم، مهاجرت بخشي از اين تبعات منفي است که جلوگيري از آسيب هاي ناشي از اين تبعات نيازمند اعتبارات کلاني خواهد بود در اين راستا احياي درياچه اروميه مي تواند مانع اين مشکلات باشد.
هم اکنون بيش از 95 درصد از وسعت درياچه اروميه از بين رفته و شرايط اين زيست بوم بين المللي بحراني است.