احرار خبر: رئيس مجلس با بيان اينکه وضع اقتصادي کشور خوب نيست، گفت که تحريمها بيتاثير نبوده اما همه مشکلات به آن برنميگردد.
به گزارش احرار خبر به نقل از فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي ديشب با حضور در برنامه گفتوگوي ويژه خبري شبکه 2 سيما به مناسبت دهم آذرماه سالروز شهادت آيتالله مدرس که به نام «روز مجلس» نامگذاري شده است، اظهار داشت: ياد و خاطره شهيد ايتالله مدرس را گرامي ميداريم، شهيد مدرس در شرايط پر فراز و نشيب کشور، با نقشآفريني متنوع خودش توانست راه درست را پيش پاي نمايندگان آينده مجلس قرار دهد، اميدواريم نمايندگان فعلي مجلس هم بتوانند در ايفاي وظايف نمايندگيشان موفق باشند.
وي در ادامه در پاسخ به سؤالي درباره ارزيابياش از جايگاه مجلس، توضيح داد: بنده پيش از ورودم به مجلس شوراي اسلامي، با کار و امور پارلماني ناآشنا نبودم چون در طول 36 سال گذشته از پيروزي انقلاب اسلامي يا در راديو و تلويزيون حضور داشتم يا در مسئوليتهاي مرتبط با امور مجلس بودم لذا کارکرد پارلمان را ميشناختم.
رئيس مجلس با اشاره به دو وظيفه مهم مجلس مبني بر قانونگذاري و نظارت گفت: در دورههاي مختلف برحسب نياز کشور قانونگذاري انجام ميشود اما يک بخش مهم از وظايف مجلس نظارت است، طبعاً بر حسب شرايط کشور همواره در پارلمان قانونگذاري انجام ميشود؛ مجلس نهم در برخي زمينهها خوب عمل کرد و توانست وظيفهاش را به درستي انجام دهد.
لاريجاني همچنين گفت: همانطور که ميدانيد نمايندگان مجلس نهم نسبت به مسائل اقتصادي حساسيت دارند از اينرو حدود 3.5 سال گذشته از عمر مجلس نهم، 600 طرح يا لايحه در حوزه مسائل اقتصادي کشور ارائه شده است، 200 لايحه و 400 طرح، از اين تعداد، برخي در کميسيونهاي تخصصي تصويب نشده و رد شدند اما برخي فعلاً در دست بررسي در کميسيونها است، از بين اين رقم تاکنون 200 طرح يا لايحه پس از تصويب در مجلس شوراي اسلامي تبديل به قانون و به دولت ابلاغ شده است، ثقل همه اين قوانين مسائل اقتصادي کشور بوده است، همانطور که ميدانيد مجلس هر سال لايحه بودجه سنواتي را که يکي از موضوعات مهم در کشور ما است مورد بحث و بررسي قرار ميدهد.
وي با بيان اينکه مجلس نهم قانون تسهيل فضاي کسب و کار را نيز به تصويب رساند که از قوانين مهم مصوب شده در اين دوره محسوب ميشود، تصريح کرد: قانون رونق توليد و همچنين لايحه جلوگيري از رکود که دولت ارائه داده بود نيز از ديگر مصوبات پارلمان است.
رئيس مجلس در ادامه در پاسخ به سؤالي مبني براينکه سختترين روز کاري مجلس نهم چه روزي بوده است؟ توضيح داد: کار کردن در مجلس با همکاران و نمايندگان خيلي سختي ندارد.
در ادامه مجري برنامه پرسيد اما بعضي روزها عصباني ميشويد، آيا باز هم سختي ندارد؟
لاريجاني در پاسخ به اين پرسش مجري برنامه گفت: به نظر من عصباني شدن خيلي چيز عجيبي نيست، يکي از مسائل مهمي که در مجلس نهم به تصويب رسيد قانون جلوگيري از رکود بود که نمايندگان روي آن بسيار حساس بودند، البته بنده هم نسبت به اين امر حساسيت داشتم، از نظر اهميت براي سرنوشت کشور، موضوع برجام بود که دولت محترم 3 سال روي آن کار کرده بود و چالشهايي هم در اين زمينه وجود داشت، اين موضوع در مجلس و مباحث پيرامون بسيار داغ شد که نشاندهنده دموکراسي بسيار عميق در کشور ما است، اين مسئله نشان ميدهد که اختلافنظر در مجلس شوراي اسلامي طبيعي است، عدهاي از نمايندگان مجلس نهم معتقد بودند برجام بايد رد شود، اين امر خيلي عجيب هم نبود چون با تلقي خودشان اين سخن را ميگفتند، به نظرم يکي از لذتبخشترين موضوعات در کشور اين است که افکار مختلف در مجلس شوراي اسلامي مطرح ميشود، اينکه فقط يک صدا در کشور وجود داشته باشد محل اشکال است، اينکه افکار در کشور متنوع باشد يک حسن محسوب ميشود.
لاريجاني در ادامه سخنانش با بيان اينکه ارتباط بنده با مردم کم نيست و امروز با گروههاي مختلفي از مردم ارتباط داشتم، گفت: علاقهمندم با بدنه مردم ارتباط داشته باشم، وضع اقتصادي کشور ما در شرايط فعلي خوب نيست البته عموماً علاقه ندارم مردم را خيلي مأيوس کنم، اگر از بنده بپرسند که مهمترين موضوعي که امروز بايد روي آن تمرکز کنيم چيست؟ ميگويم مسئله اقتصادي است، رهبر معظم انقلاب در ابتداي سال فرمودند کار توليد در کشور مثل کار مجاهدانه ميماند، به نظرم اين فرمايش رهبر انقلاب سخن بسيار بلند و دقيقي است، اگر ما يک نگاهي به وضعيت ايران بکنيم چه از نظر جايگاهش در مسائل منطقهاي يا بينالمللي، آنجايي که چالش مهم براي کشور ما محسوب ميشود حوزه مسائل اقتصادي است. در حوزه اقتصادي هم مهمترين مشکل امروز ما رکود است.
وي ادامه داد: بخشهاي توليدي ما فعال نيستند و در برخي بخشهاي توليدي 30 درصد ظرفيت بيشتر فعال نيست و يا در برخي مراکز توليدي ديگر با نصف ظرفيت فعاليت ميکنند و اين مشکل بيکاري که در کشور ما وجود دارد ريشه در همين امر دارد، اين موضوع هم با بزک کردن قابل حل نيست و بايد کاملاً به آن توجه داشت که آينده کشور ما و عزت کشور ما در گروي اين است که توليد رونق يابد.
لاريجاني در ادامه يادآور شد: به نظرم دولت، مجلس و ساير بخشهاي کشور امروز يک مأموريت بيشتر ندارند که در همين اقتصاد مقاومتي که رهبر معظم انقلاب روي آن بسيار تأکيد فرمودند، بايد روي آن تمرکز کنند و اگر ميخواهيم مشکل بيکاري حل شود يا درآمد مردم بالا رود که از اين سختي بيرون آيند بايد به رونق توليد در کشور توجه کنيم، حتي برخي از آسيبهاي اجتماعي در کشور ما وجود دارد يک بخشي از آن مربوط به موضوع عدم رونق توليد است. البته تحريمها هم بيتأثير نبودند در اين موضوع اما همه مسئله و مشکلات به تحريمها برنميگردد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه عنوان کرد: دولتها در اجراي قانون يک وضع ندارند برخي دولتها در اجراي قانون سهلانگاري کرده ولي برخي دولتهاي ديگر بهتر اجرا کردند و اينکه دولتها به موقع قانون را اجرا کنند بحث ديگري است.
لاريجاني در ادامه مطلوب فوق خاطرنشان کرد: در دولت قبل خلاف قانون زياد انجام ميشد که رئيس مجلس مجبور ميشد آنها را لغو کند. در آن هنگام يک نظر مشورتي به دولت ميداديم که اکنون نيز هماينگونه است.
وي با بيان اينکه در دولت فعلي اين خلاف قانونها بسيار کاهش پيدا کرده است، اظهار داشت: اين نشان ميدهد در دولت فعلي توجه به قانون بيشتر شده است. اينکه برخي قوانين به موقع انجام نميشود يک اشکال است. مثلاً قانون برنامه هنوز برخي آييننامههاي آن تصويب نشده است. از مجموع آييننامههايي که ديوان محاسبات براي ما فرستاده 20 و چند درصد آن هنوز اجرا نشده است که ما تذکر داديم سريعتر اين آييننامهها اجرا شود. البته در قانون بودجه اين کار را زودتر انجام داده و به دولت فشار وارد کرديم که دستورالعمل و آييننامههاي خود را در اين رابطه نوشتند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي با بيان ديگر مشکلات موجود در اقتصاد کشور مطرح کرد: برخي از قوانين به موقع انجام نميشود ما يک اختياري به دولت داديم که بتواند طرحهاي عمراني را به بخش خصوصي واگذار کند اين کار مهمي بود که مجلس به دولت اجازه داد که نه سال گذشته اجرا شد و نه امسال و اين مسئله تبديل به يک مسير اجرايي نشده است. ما چندين بار با دولت در اين باره مکاتبه کردهايم و بايد در اين زمينه به دولت و مسئولان مربوطه فشار آوريم تا انجام شود.
لاريجاني با اشاره به 400 هزار ميليارد تومان پروژه کلنگزده گفت که کل بودجه عمراني در سال شايد به 20 تا 30 هزار ميليارد بيشتر نرسد با اين اوصاف حدود 30 سال طول ميکشد تا اين طرحها در صورت روي کار آمدن طرحهاي جديد تکميل شود. کاري که ما در مجلس انجام داديم اين بود که اجازه دهيم اين طرحها به صورت تشويقي به مردم واگذار شود. پيگيري کرده و مشکلات را بررسي کرديم و دريافتيم که سيستمهاي نظارتي به قدري سخت ميگيرند که مديران شجاعت خود را از دست ميدهند.
وي با تأکيد بر اينکه مديري که شجاعت خود را از دست ميدهد ابتکارش هم از دست ميرود، اظهار داشت: اين مسئله در کشور بايد علاج شود تا مديران شجاعت خود را از دست ندهند چرا که مديران موتور محرک دستگاه اجرايي هستند.
رئيس قوه مقننه در بخش ديگري از سخنان خود اضافه کرد: مبناي کار خوب بر عقلانيت است در شرايط فعلي براي گذر از شرايط رکودي نياز به شجاعت داريم و اشکالي که برخي دولتمردان ميگيرند را قبول ندارم. به هر حال مجلس اين اجازه را به دولت داده است؛ 10 هزار ميليارد تومان اعتبار جهت افزايش سرمايه بانکها نيز در اين بين اختصاص داده شده است.
لاريجاني در خصوص سهم دولت و مجلس در اين ميان يادآور شد: ما تا جايي که توان داشتيم دولت را کمک کرديم تا از اين گردنه عبور کند لايحهاي نبوده که به ما داده شود و تصويب نشود مانند لايحهاي که دولت براي خروج رکود يا صنعت برق به مجلس ارائه داد و مجلس به تصويب رساند.
وي ادامه داد: اين اشکال در گذشته هم وجود داشت به عنوان مثال در اصل 44 که سياستهاي آن را رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند بسيار دقيق بود که قوانين آن هم که در مجلس به تصويب رسيد اما مشکل اساسي اينجا است که به صورت جدي اين سياستها اجرايي نشد و اکنون وقت آن رسيده که درست اجرا شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين عنوان کرد: اگر از گردنه هستهاي عبور کنيم فضاي کشور فضاي آمادهاي براي سرمايهگذاري و توليد ميشود و من به اين شرايط اميدوارم؛ تحريمها مانند سنگي بود که در مسير نهر آبي که جريان اقتصادي کشور است افتاده بود.
وي با طرح اين سؤال که چطور ميشود ما اين حرکت اقتصادي را پررونق کنيم، گفت: همه بخشها بايد در اين زمينه کمک کنند. راديو و تلويزيون و رسانهها بايد فضاي فعال اقتصادي را برجستهتر کنند و مردم را اميدوار کنيم اين يک اميدواري کاذب نيست اگر تحريمها برداشته شود فضاي براي حرکت اقتصادي باز ميشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اوضاع فرهنگي ما به شدت مشکلات اقتصادي نيست در کشور ما يک زيربناي فرهنگي خيلي خوب وجود دارد. زيربناي فرهنگي اين است که مردم يک آورده خوب (عشق به اهل بيت (ع)) دارند. اين مسئله سادهاي نيست که يک روزه به وجود آيد و يک روزه هم از بين برود. گرچه آسيبهاي اجتماعي و فرهنگي هم در کشور وجود دارد. ممکن است در برخي پتانسيلهاي فرهنگي ضعف داشته باشيم و مديران فرهنگي آنچنان که بايد وظايف خود را انجام نداده باشند.
لاريجاني با اشاره به اينکه در کشور آسيبهاي اجتماعي متنوعي داريم يکي از مؤلفههاي آن را مسائل و مشکلات اقتصادي دانست و ادامه داد: در بررسيهاي انجام شده متوجه شديم که اين مشکلات ريشه در مسائل اقتصادي دارند حتي معضل اعتياد و يا حاشيهنشيني که از موضوعات مهم کشور است و يک روند صعودي دارد. وقتي توليد به اندازهاي باشد که مطلوب واقع نشود مردم مجبور به حاشيهنشيني هستند.
وي مديريت صحيح در روستاها را يکي از طرحيهايي خواند که در مجلس مطرح است و به زودي به صحن ارائه ميشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين افزود: يک اصطلاحي در کشور با عنوان خلاء قانوني وجود دارد ولي اين مسئله مربوط به مجلس نيست و ربط به رعايت مقررات دارد. قانوني که مجلس براي مبارزه با اعتياد وضع و توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام به تأييد رسيده است قانون سخت و سنگيني است کساني که ميگويند اشکال دارد بيايند و بگويند چگونه آن را عوض کنيم بهتر است. ثقل اين قانون بر روي کساني است که زمينه را براي اعتياد فراهم آورده و آن را افزايش ميدهند و ما مجازتهاي سنگيني جهت مواردي مثل قاچاق گذاشتيم.
وي همچنين خاطرنشان کرد: در کشور 90 درصد بودجه خرج ادارات ميشود بايد در اين ميان الگوهايي وجود داشته باشد. هنگامي که بدنه دولت فربه است کاري از پيش نميرود. کمبود منابع در همه جا ممکن است وجود داشته باشد در اين ميان مسئله مهم اين است که گشايشي از نظر اقتصادي با اصطلاحات ساختاري در کشور به وجود آيد.
لاريجاني در ادامه مطلب فوق معضل فساد در کشور را مورد بحث قرار داد و تأکيد کرد: اينکه فساد در کشور وجود دارد موضوع درستي است که برخي نمونههاي آن نيز رسانهاي شده است و اين نشان ميدهد که سهلانگاريهايي در اجراي قانون وجود داشته است. گرچه فسادهاي خرد هم در کشور وجود دارد.
نماينده مردم قم در مجلس يکي از مشکلات سيستمهاي تنومند را موضوع فساد دانست و ادامه داد: ما اگر حيثيت دولت را تبديل به نظارت کنيم فساد کاهش پيدا ميکند. مشکلات اقتصادي کشور به هم پيچيده شده و تکعاملي نيست بيش از اينکه دلمشغولي راجعبه مسئله فساد داريم بايد به مسئله اقتصادي توجه کنيم.
لاريجاني با تأکيد براينکه نگاه به آباداني کشور بايد شديدتر از ساير حوزهها باشد، متذکر شد: ما فضاي آباداني در کشور و سابقه در توليد را بايد به وجود آريم فضاي کشور در حوزه اقتصاد را نبايد امنيتي کنيم چرا که اين مسئله سبب ايجاد نگراني در مردم ميشود. اين سرمايه را افزون و اقتصاد را زاينده نميکند ضمن اينکه بايد مبارزه را جدي بگيريم نبايد فضاي اقتصاد را امنيتي کنيم.
وي در ادامه اظهار داشت: جمهوري اسلامي در مسائل منطقهاي بسيار سنجيده و دقيق عمل کرده چرا که مسائل استراتژيک در کشور زير نظر رهبر معظم انقلاب بحث و تصميمگيري ميشود لذا از پختگي کاملي برخوردار است.
«به عنوان مثال ما در سوريه موضع خاصي داشتيم که بسياري از کشورها نداشتند و به ما خرده ميگرفتند ولي امروز ميبينيم که همه آنها عنوان ميکنند که ما مسير درستي را پيمودهايم چرا که بخشي از پديده شوم تروريسم ناشي از رفتارهاي نسنجيده غرب به ويژه آمريکا است که سرانجام دامن آنها را گرفت. يا در بحث عراق يکي از عواملي که تروريسم را در منطقه گسترش داد خود آمريکاييها بودند که عراق را اشغال کردند که در نهايت خودشان سبب گسترش تروريسم شدند. يکي از عواملي که تروريسم را در منطقه گسترش داد جنگهايي بود که اخيراً رخ داد و رشد پيدا کرد و از دل آن يک جريان تروريستي درآمد.»
وي همچنين تأکيد کرد: رفتار ايران از يک پختگي در مسائل منطقهاي برخوردار بود ضمن اينکه تحمل کرديم و برخي از خردهها را به جان خريديم و نتيجه اين شد که ايران در منطقه از يک وزانت برخوردار است. همين غربيها که مرتب عليه ما حرف ميزدند حالا ميگويند بدون ايران نميتوانيم مشکلات منطقه را حل کنيم و فهميدند که برخي از متحدانشان آنها را در منطقه فريب دادند.
رئيس قوه مقننه در خصوص برجام آن را يک مقولهاي دانست که اختصاص به ايران دارد و ربطي به کشورهاي ديگر ندارد و در همين رابطه اضافه کرد: گاهي در اين ميان طرف مقابل بازي درآورد و اذيت کرد. همچنين يک سکتهاي در قيمت نفت در ميان مذاکره ايجاد کردند که سرانجام خودشان هم ضرر کردند. مسائل منطقهاي ما وضعيتي که اکنون در منطقه داريم از شرايط بسيار حساسي برخوردار هستيم و اکنون دچار يک بهم ريختگي امنيتي در منطقه شدهايم. يعني اکثر کشورهاي منطقه دچار اين آفت شدهاند. عوامل مختلفي در اين به همريختگي منطقه نقش داشتند چه کشورهاي قدرتمند بينالمللي و چه کشورهاي منطقهاي که اقوام مختلفي هم داشتند و چه تروريستها که در اين بين ماجراي جديدي هستند.
وي ادامه داد: فرض کنيد در سوريه مقدار زيادي موشک «تاو» وجود دارد، اين موشکهاي تاو را که در خيابان نميفروشند، معلوم است سازنده آن کيست و شماره سريال آن مشخص است، بنابراين نقش برخي کشورهاي منطقه خيلي مخرب است اما امروز شرايط تغيير کرده بايد پرسيد آيا ميشود به يک راه حل سياسي براي حل مسائل منطقه دست يافت.
«جمهوري اسلامي ايران از ابتدا در مسئله سوريه معتقد به يک راه حل سياسي بود و ميگفت که حل موضوع سوريه راه حل نظامي ندارد. اما برخي کشورهاي منطقه بر راه حل نظامي اصرار داشتند، قطعاً در راه حل سياسي خود ملت سوريه نقش اول را خواهند داشت، طرحي که رهبر انقلاب درباره همهپرسي ارائه کردند بسيار مهم بود که ما براي تعيين سرنوشت مردم سوريه يا فلسطين بايد به آراي مردم آنجا رجوع کنيم، اين يک راه حل دمکراتيک بود اما آنها گوش نکردند.»
لاريجاني ادامه داد: ما از ابتدا به راه حل سياسي معتقد بوديم ولي نقش اول را بايد ملت سوريه داشته باشند کشورهاي ديگر ميتوانند در اين زمينه فقط تسهيلکننده باشند. اگر مذاکرات چندجانبه انجام شود ميتوانيم جلوي کشورهايي که مسئلهساز هستند را بگيريم، حالا که خود کشورهاي غربي با اين مشکل تروريستها مواجه شدند، ميگويند ميخواهند حل کنند البته ما نميگوييم که آنها همه واقعيت را مطرح ميکنند ولي به هر حال خودشان درد را حس کردند، در کنفرانس وين که ايران هم شرکت کرد، به نظرم ميتوانيم دورنماي مثبتي داشته باشيم البته اگر باز غربيها رفتار دوگانه نداشته باشند که در اين شرايط ممکن است به يک راه حل سياسي برسيم که تسهيلکننده باشد.
وي در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سؤالي درباره موضوع PMD توضيح داد: به نظرم بهتر است در ابتدا توضيح دهم که PMD چيست، آژانس انرژي اتمي درباره مسئله هستهاي فهرستي را به ايران داده بود درباره مشکلاتي که ميگفتند با مسئله هستهاي ايران داريم، آن زمان طبقهبندي انجام و مقرر شد يکي يکي مشکلات حل شود و سپس سراغ موضوع بعدي برويم، مسئله حل و پرونده بسته شد و ما از آژانس انرژي اتمي ورقه گرفتيم که به نتيجه رسيديم و تنها يک موضوع در اين زمينه باقي ماند اينکه برخي کشورها دعوايي را مطرح کردند مبني براينکه آنان اطلاعاتي دارند که ايران در دانش هستهاي منحرف شده و به سمت سلاح هستهاي پيش رفته که اطلاعاتشان ناقص بود و استناداتشان هم ضعيف بود.
رئيس مجلس اضافه کرد: اين پرونده بين ايران و آژانس انرژي اتمي ادامه يافت که به آن PMD ميگوييم که شامل ادعاهاي يکسري از کشورها است، چندين بار آژانس از ايران گزارشهايي خواست و ما به تکتک آنها پاسخ گفتيم تا اينکه اين مسئله در مذاکرات اخير هستهاي مطرح و به آن پرداخته شد، قرار شد آژانس انرژي اتمي بگويد که چه چيزهايي ميخواهد و ما اطلاعاتمان را در اختيارشان قرار دهيم، قرار بود که «آمانو» از يک مرکز ما (پارچين) چند دقيقهاي بازديد داشته باشد که انجام شد، قرار بود پرونده PMD راه با هر نتيجهاي ببندند که اين مسئله در جريان موضوع برجام مطرح و مقرر شد آژانس گزارشي به شوراي حکام بدهد و تکليف آن را روشن کند.
لاريجاني با بيان اينکه در شوراي عالي امنيت ملي بارها اعلام کرديم ايران گامهاي بعدي را زماني برميدارد که موضوع پرونده PMD روشن شده باشد، تصريح کرد: در بيانيه رهبر معظم انقلاب هم ايشان دو موضوع را منوط به مسئله PMD کردند، ايران تاکنون کارش را انجام داده و پاسخها را به آژانس انرژي اتمي داده است و حالا آنها بايد به وعدههايشان عمل کنند، نگاه بنده مثبت است و فکر ميکنم گامهاي ايران و آنها خيلي دور از برجام نيست و گامهاي آنها نزديک به اصولي بوده که در برجام آمده است.
وي با بيان اينکه ما براي هر شرايطي سناريو داريم و فکر کرديم، گفت: اميدواريم طبق پيشبينيها در برجام پيش رويم.
رئيس مجلس در پاسخ به سؤال مجري که پرسيد اعضاي هيأت نظارت بر روند اجراي برجام چه کساني هستند، گفت: نميدانم چرا شما روي اين موضوع اصرار داريد، به هر حال يک تعدادي از افراد در اين هيأت حضور دارند و مشغول هستند.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره مسئله نفوذ که رهبر انقلاب نسبت به آن هشدار دادند، توضيح داد: بحث نفوذ خيلي به برجام مربوط نيست بلکه رهبر انقلاب روي دو موضوع تأکيد فرمودند، ايشان تحليل دقيقي در حوزه مسائل منطقهاي داشتند، استراتژي غربيها اين است که جايگاه ايران را در منطقه تقليل دهند، دنبال همان روحيات استعماريشان هستند، هوشياري و بيداري که در منطقه به وجود آمد متأثر از رفتار عزتمندانه ملت ايران بود که غربيها اين مسئله را درک کردند و ميخواهند صحنه را عوض کنند لذا تا آنجا که ميتوانند روي مسائل منطقه فشار بياورند که حرکت روبهجلو در منطقه به جايي نرسد کما اينکه ديديم در بيداري اسلامي که در منطقه به وجود آمده انحراف ايجاد کردند.
وي با بيان اينکه مسئله تروريسم و آشفتگي منطقه براي اين است که بيداري اسلامي به نتيجه نرسيد، افزود: رهبر انقلاب در اين زمينه تذکر دادند لذا بايد بسيار مراقب باشيم که دستاورد مهم امت اسلام در منطقه هدر نرود، وقتي کشوري از قابليتي برخوردار ميشود، نميتوانند مصاف سخت با آن کشور داشته باشند لذا بايد راه ديگري براي مبارزه با آن کشور بيابند، اگر آنها ميتوانستند نظام ايران را نابود کنند تا به حال ميکردند اما نميتوانند چون قدرتش را ندارند، چون ايران از يک ظرفيت مهم مردمي و حمايت ملت برخوردار است.
رئيس مجلس با بيان اينکه غربيها با ايراني دشمني دارند اما با يک صخره در مبارزه با ايران مواجهند تأکيد کرد: ايران تبديل به يک دژ مستحکم شده است، همانطور که در منطقه ميبينيد آشفتگي و ناامني وجود دارد اما ايران از يک امنيت پايدار برخوردار است لذا ميخواهند فساد و ناامني را در داخل کشور ايجاد کنند تا ايران را از بين ببرند، ايران از يک قوتي برخوردار است که مصاف بيروني جواب نميدهد بنابراين به دنبال رخنه و نفوذ در داخل کشور هستند و در اين راستا و براي نفوذ ممکن است شبکههاي جاسوسي در ايران ايجاد کنند.
وي ادامه داد: البته در راستاي پروژه نفوذ شايد به دنبال تأثيرگذاري در تصميمگيريهاي مسئولان هم باشند لذا اگر ما تحليل دقيقي از مسائل بينالمللي، منطقهاي و داخلي نداشته باشيم و سهلانگاري کنيم، ميتوانند تأثيرگذاري داشته باشند، بخش مهمتر زماني است که شکافهايي در داخل کشور به وجود آيد لذا اگر همبستگي، برادري و اخوت در کشور باشد نفوذ به راحتي رخ نميدهد ما بايد اختلافات را کاهش بدهيم، يکسري مسائل عمده در داخل کشور وجود دارد که همه جريانهاي سياسي در اين موضوعات هم نظر هستند اما زماني که ذهنها به مسائل حاشيهاي متفرق شود، اختلافات را عميقتر ميکند.
لاريجاني خاطرنشان کرد: در کشور داراي دمکراسي اختلافنظر وجود دارد اما نبايد اختلافات را تبديل به دشمني کنيم، متأسفانه عدهاي پرفسور تبديل کردن اختلافات به شکافهاي عمده هستند که البته اين همان جايي است که نفوذ رخ ميدهد، اگر وحدت، همبستگي و برادري در کشور باشد حتماً از نفوذ جلوگيري ميکند.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي مبني براينکه عدهاي القا ميکنند شما ميخواهيد با ايجاد جريان جديد در جبهه اصولگرايي شاخهاي ايجاد کنيد، آيا اين درست است؟ توضيح داد: مهمترين مسئله در کشور ما اين است که ببينيم چگونه يک مجلس کارآمد شکل ميگيرد، تمام سلايق در اين راستا زحمت ميکشند، گروههايي که اقدام به ايجاد تشکلهاي مختلف ميکنند بايد قدردان آنها بود چون زحمت ميکشند.
«بايد قبول کرد که اشکالي ندارد در مجلس گرايشهاي مختلف وجود داشته باشد اما هر نمايندهاي بايد بداند نماينده کل ملت ايران است و مؤظف است از حقوق کل ملت دفاع کند، اينکه با دولت و قوه قضاييه و ساير نهادهاي کشور رفتار برادرانهاي داشته باشيم امر مطلوبي است اما اين به معناي آن نيست که مجلس استقلال خودش را از دست بدهد.»
وي ادامه داد: هرچه افق فکر نماينده مجلس همهجانبه و ملي باشد کارآمدي مجلس را بالا ميبرد که اين مسئله ربطي هم به تخصص ندارد، مسائل کشور ما ديگر حالت خطي ندارند و مثل معادلات چند مجهولي هستند و فرد بايد از مسائل کلان تجربه داشته باشد، بهتر است دعواهاي حيدري - نعمتي را عمده نکنيم، آيا نياز است راجعبه هر موضوعي خطکشي داشته باشيم؟
رئيس مجلس همچنين تصريح کرد: در مسئله برجام شايد اختلافنظراتي در تاکتيکها بود اما کسي در کشور ترديد نداشت که موضوع هستهاي بايد حل شود، درست است که ديگران سنگي جلوي پاي ايران انداختند ولي ما بايد اين سنگ را به سمت خود آنان پرتاب ميکرديم تا مسئله را حل کنيم، در موضوع اقتصادي کشور بين جريانهاي سياسي همفکري وجود دارد.
لاريجاني همچنين با بيان اينکه پرهيز از مسائل خرد و حاشيهاي را مهم ميدانم، تأکيد کرد: بايد بدانيم در گردنهاي قرار داريم که مختصاتي دارد لذا تا جايي که ميتوانيم بايد وفاق و برادري را بيشتر کنيم، هرچه تشکلها عميقتر، ريشهدارتر، مسلکيتر و مردمي باشند، ميتوانند به انتخابات کمک کنند.
رئيس مجلس خاطرنشان کرد: هميشه طرفدار تشکلها بودم، کار درستي بود که رهبران ما در ابتداي انقلاب حزب جمهوري اسلامي را تشکيل دادند اما بعداً از بين رفت.
وي در پايان در پاسخ به سؤالي مبني براينکه مسائل اقتصادي در منزل شما برعهده چه کسي است، گفت: همسرم در اقتصاد خانواده نقش مهمي دارد و بار اين موضوع برعهده همسرم است، البته با هم مشورت ميکنيم اما بنده بعد از نماز صبح که از منزل خارج ميشوم تا پاسي از شب حدود ساعت 10 شب مشغول کارم لذا کار اصلي در حوزه مسائل اقتصادي بر دوش همسرم است.