احرار خبر: عضو هيأت مديره انجمن صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشيمي گفت: بخشي از نياز ترکيه به سوخت توسط داعش تأمين ميشود، چنان که در حدود 700 تا 800 هزار بشکه در روز نفت به نصف قيمت بينالمللي در اختيار ترکيه قرار ميگيرد و به همين دليل واردات اين کشور از ايران کاهش يافته است.
به گزارش احرار خبر، تاجيک در يک نشست خبري در اتحاديه صادرکنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي در خصوص آمار صادرات فرآوردههاي نفتي گفت: توافق هستهاي روي آمار صادرات تأثير قابل ملاحظه اي داشت و ما اميدوار بوديم حداقل 10 درصد صادرات افزايش داشته باشد، اما دو اتفاق افتاد که جلوي اين مسئله را گرفت.
وي افزود: بخشي از نياز ترکيه به سوخت توسط داعش تأمين ميشود، چنان که در حدود 700 تا 800 هزار بشکه در روز نفت به نصف قيمت بينالمللي در اختيار ترکيه قرار ميگيرد و به همين دليل واردات اين کشور از ايران کاهش يافته است.
وي با اشاره به صادرات يک ميليارد و 300 ميليون دلاري قير در سال گذشته گفت: اين آمار در حالي محقق شد که توليد قير کاهش داشت و از 5 ميليون تن مورد انتظار به 4 ميليون تن رسيد و حدو 15 تا 20 درصد از نظر توليد کاهش را نشان داد.
عضو هيأت مديره انجمن صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشيمي ادامه داد: يکي از باکيفيتترين محصولات صادراتي ايران، قير بود، اما به دليل مشکلات حمل و نقل و کشتيراني، قيمت تمام شده ما بالا رفت و همزمان قيمت جهاني قير مظروف در بازار از 500 دلار به 300 دلار کاهش يافت و بايد تأکيد کنم شرايط قيمت روي حجم صادرات تأثيرگذار است.
وي با بيان اينکه اغلب واگذاريهاي شرکتهاي توليدکنندههاي فرآورده بابت رد ديون بوده است، گفت: دامپينگ نفت روسيه به قوت خود باقي است و روسيه 25 درصد به مشتريان خود در اروپا تخفيف داد تا در بازار بماند.
تاجيک با بيان اينکه 25 تا 30 درصد توليد ما VB است گفت: وقتي شرکت هاي توليدکننده قير از شرکت مادر جدا شدند، هزينه توليد آنها بالا ميرود، سپس تقلب ميکنند و در اثر اين تقلب، محصول او در جهان با مشکل مواجه ميشود، وگرنه بازار کافي براي محصولات ايران وجود دارد، چنان که پارسال آماري دادند که 2.5 ميليون تن VB توزيع شد اما 2.6 ميليون تن قير صادر شده که اين به معناي آن است که چيزي به آن اضافه کردند، چرا که به طور طبيعي در تبديل وزن بايد کاهش يابد.
وي حجم زياد قوانين مرتبط با صادرات را يکي از مشکلات اصلي صادرات دانست و گفت: استاندارد و خوراک مداوم هم براي صادرات مهم است، چرا که گاهي وزارت صنعت مجوز احداث واحد را مي دهد اما وزارت نفت ميگويد به من مربوط نيست.
عضو هيأت مديره انجمن صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشيمي با تأکيد بر اينکه صدور مجوزها بايد کارشناسي شده باشد، گفت: دبي بار ما را 60 دلار ميگيرد و روي آن مينويسد محصول دبي و گرانتر ميفروشد.
وي تصريح کرد: وزارت امورخارجه بايد از بازرگاني که در بنگلادش نميتواند پول خود را وصول کند حمايت کند.