احرارخبر:باغداران و توليدکنندگان محصول انگور در بناب با آغاز فصل برداشت انگور در منطقه به خاطر کاهش شديد قيمت اين محصول و کسادي بازار نگران محصول خود هستند.
به گزارش احرار خبر، پايين بودن قيمت انگور در شهرستان بناب استان آذربايجانشرقي باعث شده بيش از 100 هزار تن انگور در دستان باغداران اين شهرستان بماند و اين در حالي است که انگور به عنوان يکي از محصولات مهم و اساسي کشاورزان شهرستان بناب است ولي اين روزها خبرهاي خوبي از بازار اين محصول به گوش نميرسد.
اخبار حاکي است هماکنون بيش از يکصد هزار تن انگور در منطقهاي که يکي از قطبهاي توليد اين محصول در کشور محسوب ميشود به علت پايين بودن نرخ اين محصول روي دست توليدکنندگان مانده است و نبود بازار مناسب و حتي خريدار شوک بزرگي به اهالي اين شهرستان که بيشتر آنان تاکدار هستند، وارد آورده است.
به گفته باغداران بنابي، در حال حاضر قيمت هر کيلوگرم انگور در بازار بناب بين 900 تا يک هزار و 100 تومان است که اگر از تلاش و زحمت و انتظار يک ساله باغداران بگذريم، قيمت موجود با توجه به بالا بودن حقالزحمه کارگر و هزينههاي جانبي ديگر به هيچوجه مناسب نيست و در صورت ادامه روند کنوني لطمه بزرگي به اشتغال و توسعه و عمران منطقه وارد ميشود.
جعفر صادقي مدير جهاد کشاورزي بناب سطح تاکستانهاي بناب را بيش از 5 هزار هکتار با متوسط برداشت 18 تن در هر هکتار اعلام کرد و افزود: پيشبيني ميشود امسال بيش از 100 هزار تن انگور از باغات اين شهرستان برداشت شود.
با اين وضعيت، باغداران بنابي به دليل پايين بودن قيمت انگور در بازار و بالا بودن هزينه تمام شده ترجيح ميدهند محصولات توليدي خود را به کشمش تبديل کرده و با اين قيمت محصول خود را به بازار ندهند.
از طرفي شهرستان بناب داراي 750 بارانداز انگور براي فرآوري و تبديل آن به انواع کشمش است و صاحبان اين باراندازها علاوه بر محصول توليدي خود انگور شهرهاي شيراز، تاکستان، اروميه، ملکان و ساير شهرها را خريداري و در باراندازها فرآوري ميکنند اما به دليل پايين بودن قيمت انگور کشاورزان منطقه حاضر به فروش محصول خود نبوده و باراندازداران منطقه فعلاً در حالت نيمه تعطيل قرار دارند.
اين در حالي است که همه ساله در فصل برداشت انگور حدود 10 هزار نفر به صورت فصلي در باراندازهاي منطقه مشغول به کار ميشوند.
شهرستان بناب بالغ بر 20 واحد سبزه پاککني و بستهبندي کشمش فعال دارد که محصولات خشکبار و کشمش را پس از فرآوري بستهبندي کرده و به خارج از کشور صادر ميکنند.
سال گذشته بالغ بر 30 هزار تن انواع محصولات خشکبار اين شهرستان به خارج از کشور صادر شده بود.