1394/06/21 - 13 : 46
کد خبر: 5642
سايه سرد تهديد بر سر شاهرگ حياتي تبريز
احرارخبر: نشريه گلشن راز در آخرين شماره خود نوشت: هر چند با آغاز بهره برداري از طرح انتقال آب زرينه رود به تبريز در دهه 1370، بسياري از نگراني هاي مردم و مسئولان در مورد تامين آب تبريز تا حدود زيادي مرتفع شد اما ترکيدگي گاه و بيگاه اين خط انتقال در سالهاي بعد، خشکسالي هاي مداوم و وابستگي شديد آب شرب تبريز به اين خط سبب شد تا در کمتر از 15 سال، کيفيت و سلامت اين خط به يکي از نگراني ها و دغدغه هاي مهم و اصلي مردم و مسئولان تبديل شود.
به گزارش احرارخبر به نقل از ايرنا، به گفته کارشناسان آب و فاضلاب استان، بيش از 53 درصد منبع تامين آب تبريز و شهرهاي اطراف به اين خط لوله بزرگ وابسته است و با بروز کوچکترين حادثه و خرابي در اين خط لوله، شهرها و روستاهاي استان به شدت در معرض بحران بي آبي قرار مي گيرند.
شايد اکنون و در نيمه تابستان گرم آذربايجان، تعبيري بهتر از 'رگ حياتي' و 'شاهرگ آبي' تبريز، نتوان براي توصيف اين خط لوله پيدا کرد.
اين موضوع را مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي هم تائيد مي کند و با اشاره به وضعيت بحراني آب استان مي گويد: با توجه به تامين 53 درصد آب کلانشهر تبريز از خط آبرساني زرينه رود، ضرورت دارد تدابير لازم براي تامين آب از منابع ديگر انديشيده شود.
عليرضا ايمانلو اظهار داشت: با توجه به اينکه با يک مورد قطعي آب 33 ساعته ناشي از ترکيدگي در روزهاي گرم سال در خط انتقال و تأسيسات آبرساني زرينه رود که 53 درصد ظرفيت آب کلانشهر تبريز را تأمين مي کند، توزيع آب با مشکل مواجه شد ضرورت دارد تدابير لازم براي تامين آب از منابع ديگر انديشيده شود.
وي در خصوص اقدامات انجام شده براي مديريت مصرف آب در کلانشهر تبريز در سال جاري، با اشاره به حفر و تجهيز 10 حلقه چاه به جاي چاه هاي از مدار بهره برداري خارج شده است، افزود: مهندسي مجدد تجهيزات 20 حلقه چاه اعم از اصلاح الکتروپمپ ها، تضمين محل نصب پمپ، اصلاح قدرت برق با افزايش ظرفيت 250 ليتر در ثانيه و همکاري با شرکت آب منطقه اي استان براي اتصال طرفين خط فولادي 32 کيلومتر اجرا شده خط دوم زرينه رود، انجام شده است.
ايمانلو با اشاره به شناسايي و قطع انشعابات غيرمجاز و قطع انشعابات پرمصرف و تعويض کنتورهاي خراب و اصلاح و بازسازي خطوط انتقال در برخي مناطق استان گفت: مهم ترين اقدامات پيش بيني شده براي اين امر در سال 94 حفر و تجهيز چاه هاي جديد و اصلاح شبکه آب و اجراي خط انتقال آب به شهرستان هاي استان و لايروبي قنات ها براي افزايش آبدهي است.
اين مقام مسئول در ادامه بر بحث فرهنگ سازي در خصوص مصرف آب تاکيد کرد و افزود: در اين زمينه نيز هماهنگي هاي لازم با ائمه محترم جمعه و جماعات براي تبيين اهميت صرفه جويي مصرف آب در خطبه هاي نماز جمعه و جماعات در همه شهرها و تشکيل جلسات جداگانه در مرکز استان و ساير شهرستان ها با فرمانداران، اعضاي شورا و شهرداري ها براي بررسي راه هاي همکاري و هماهنگي در مديريت مصرف آب و به حداقل رساندن مصرف آب در انشعابات فضاي سبز انجام شده است.
قطع آب يک هزار مشترک پر مصرف در آذربايجان شرقي
وي ادامه داد: تشويق و ترغيب مردم به مصرف بهينه آب شرب به منظور جلوگيري از هدررفت آب و همچنين چاپ و پخش آگهي هاي تبليغاتي در صدا و سيما و جرايد در جهت مديريت مصرف آب و برگزاري مراسم هفته آب با هماهنگي مسئولان آموزش و پرورش استان در تبريز و ساير مناطق همراه با تشويق دانش آموزان براي کمک به تبليغ و فرهنگ سازي مديريت مصرف آب از جمله ديگر برنامه هاي فرهنگ سازي در استان است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي با اشاره به تامين آب استان از طريق 376 فقره چاه آب، قنات و چشمه در تشريح وضعيت بخش آب تا پايان سال 93 اضافه کرد: طول شبکه توزيع تا پايان سال گذشته 8 هزار و 726 کيلومتر بوده است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي با اشاره به وضعيت بحراني آب استان گفت: به مشترکان پرمصرف اعلام کرده ايم در صورت عدم رعايت الگوي مصرف آب قطع مي شود که تاکنون انشعاب آب يک هزار مشترک قطع شده است.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: