احرار خبر: چهارمين نشست مشترک کميته برنامهريزي علوم جغرافيايي کشور و کميسيونهاي تخصصي از عصر امروز به مدت سه روز در دانشگاه تبريز آغاز بهکار کرد.
به گزارش احرار نيوز، محمدرضا پورمحمدي رئيس دانشگاه تبريز بعد از ظهر امروز در آيين افتتاحيه اين نشست ضمن معرفي مختصري از ظرفيتهاي دانشگاه تبريز در عرصههاي مختلف اظهار داشت: دانشگاه تبريز با وجود اينکه پس از دانشگاه تهران تاسيس شده، ولي در بسياري از حوزهها از جمله فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي پيشتاز ساير دانشگاههاي کشور بوده که نمونه بارز آن شروع روند انقلاب فرهنگي در اين دانشگاه است.
رئيس دانشگاه تبريز، در ادامه با تاکيد بر اينکه اين دانشگاه در 29 بهمن 56 اولين شهيد را تقديم انقلاب کرده است، تصريح کرد: شهيد محمد تجلا از دانشجويان دانشگاه تبريز بود که در مقابل مسجد «قزللي» به شهادت رسيد و اين قيام منجر به چهلمهاي بعدي در شهرهاي متعدد و در نهايت پيروزي انقلاب اسلامي ايران منجر شد و همچنين در 27 دي ماه سال 1365 در پي بمباران دانشکده فني دانشگاه تبريز توسط رژيم بعثي عراق، 22 تن از دانشجويان اين دانشگاه در حال پشتيباني از رزمندگان دفاع مقدس به شهادت رسيدند و به همين خاطر دانشگاه تبريز به عنوان مشهدالشهداي دانشگاههاي کشور مطرح است.
وي، با بيان اينکه اين دانشگاه در عرصههاي علمي و آموزشي هم در سالهاي اخير به موفقيتهاي بزرگي رسيده است، يادآور شد: دانشگاه تبريز بر اساس رتبهبندي جديد موسسه لايدن هلند در سال 2015، در جمع 750 دانشگاه دنيا رتبه 531 جهان و چهارم کشور را کسب کرده است.
دکتر پورمحمدي، توليد سالانه بيش از 1500 مقاله علمي و انتشار بيش از 75 درصد از اين تعداد مقالات در مجلات (ISI)، وجود چندين قطب علمي و پژوهشکده، 21 دانشکده، 200 آزمايشگاه مجهز و جذب دانشجو در بيش از 650 رشته و گرايش را از ديگر ظرفيتهاي اين دانشگاه بيان کرد.
رئيس دانشگاه تبريز، بينالمللي کردن دانشگاه و تجاري سازي توليدات علمي را از ديگر برنامههاي اين دانشگاه در آينده نزديک بيان کرد و اضافه کرد: تحول گرايي، برنامهريزي و مشارکت از جمله برنامههاي راهبردي دانشگاه تبريز است که به نظر ميرسد با تدوين شيوه اين برنامهها ميتوان براي توسعه همه جانبه اين دانشگاه گامهاي موثري برداشت.
رئيس چهارمين نشست مشترک اعضاي کميته برنامهريزي علوم جغرافيايي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به برگزاري اين نشست به ميزباني دانشگاه تبريز و توسعه و رشد علوم جغرافيا گفت: علوم جغرافيا دانش بهتر زيستن انسانها است و از اين رو بايد براي توسعه و پيشرفت اين علوم با توجه به نياز روز جامعه بيش از اينها تلاش کرد.
پورمحمدي با اشاره به اينکه در سالهاي اخير تحولات خوبي در حوزه اين علم از جمله تاسيس دانشکده مستقل جغرافيا و برنامهريزي در اين دانشگاه صورت گرفته است، اضافه کرد: در همين زمينه اولين طرح آمايش در دانشگاه تبريز انجام شد و امروز هم شاهد ميزباني بزرگترين رويداد علمي و تخصصي در اين رشته هستيم که اميدواريم به اهداف تعيين شده در اين حوزه برسيم.