احرار نيوز: مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: متاسفانه مبحث مهم ازدواج بين جوانان در اولويت هفتم قرار دارد.
به گزارش احرار نيوز، محمد اسماعيل مطلق ظهر امروز در همايش «بررسي سياستهاي کلي جمعيت در راستاي ارتقاي نرخ باروري کلي مبتني بر سلامت مادر و کودک» که در مرکز آموزشي و درماني امام خميني (ره) اروميه برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه مبحث مهم ازدواج به اولويت هفتم جوانان کشورمان تبديل شدهاست، بنابراين بايد براي تغيير ديدگاهها اقدام کرد.
وي با اشاره به اينکه مقام معظم رهبري سياستهاي کلي جمعيت را در 14 بند عنوان کردهاند، افزود: پنج مورد از آنها از مسئوليتها و وظايف وزارت بهداشت و درمان کشورمان محسوب ميشود که بايد براي تحقق يافتن اين موارد همافزايي مورد انتظار در بخشهاي مختلف شکل پيدا کند.
اين مسئول با اشاره به تشکيل کارگروه و استفاده از ظرفيت و تخصص اساتيد و نخبگان در اين جلسات، خاطرنشان کرد: براي تحقق يافتن چشمانداز مورد نظر بايد به طور مستمر و همراه با برنامه دقيق و قابل اجرا تلاش کنيم.
مطلق به وجود 11 ميليون نفر جوان در آستانه ازدواج اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه ازدواج يکي از اولويتهاي آخر و بعد از تحصيلات دانشگاهي و اشتغال قرار دارد، در حاليکه سن مناسب براي باروري 18 تا 35 سالگي است.
وي به تبعات تاخير در ازدواج و باروري اشاره و خاطرنشان کرد: در اين صورت مادران بايد از نظر سنجش قند خون، فشار خون و ... تحت مراقبتهاي ويژه قرار گيرند.
مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اينکه از سال 1390 تا 1393 ميزان واقعه ازدواج در آذربايجان غربي کاهش يافتهاست، خاطرنشان کرد: براي سامان دادن به اين امر و فراهم کردن بسترهاي لازم جهت تشکيل خانواده جوانان لازم است نهادها، سازمانها، خيران و روحانيان تلاش کنند.
اين مسئول متوسط تعداد فرزند که يک زن در طول باروري ميتواند به دنيا بياورد را مفهوم نرخ باروري کلي عنوان و خاطرنشان کرد: يکي از مهمترين مسائل در اين زمينه روشنکردن معنا و مفهوم اين قبيل امور است، تا مردم در فضايي آگاهانه براي تعداد اعضاي خانواده خود تصميم بگيرند.