1401/06/28 - 21 : 27
کد خبر: 29674
پاسداشت روز شعر و ادب فارسي در زادگاه شهريار
احرار: همزمان با روز ملي شعر و ادب فارسي، با حضور شعرا و ادبا و اهل فرهنگ و موسيقي اين روز در زادگاه شهريار،گرامي داشته شد.

روز 27  شهريور ماه، سالروز درگذشت شهريار ، بزرگترين شاعر تاريخ معاصر ايران، با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در تقويم کشورمان، روز ملي شعر و ادب فارسي ناميده شده است. به دليل تقارن اين روز با ايام سوگواري اربعين حسيني، به همين مناسبت امروز دوشنبه با حضور اهل فرهنگ و ادب، شعرا و ادبا، مراسمي در بزرگداشت شعر و ادب فارسي در تالار وحدت دانشگاه تبريز برگزار شد.

شعر فارسي راز صلح و وحدت ايرانيان است

استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه شعر و ادب فارسي راز صلح و دوستي ايرانيان و شهريار، عصاره و نماد ملي شعر و ادبيات فارسي است، اظهار کرد: شهريار ظرفيت دارد تا در ميان ملت‌هاي مسلمان به ويژه در حوزه قفقاز و آناتولي به نقطه اتصال فرهنگ‌ ها و آغازگر تمدن نوين اسلامي تبديل شود.

زين العابدين رضوي خرّم خاطرنشان کرد: به جرات مي‌توان ادعا کرد که در دوران معاصر، هيچ شاعري به اندازه استاد شهريار، مردمي نشد، اين نشان مردمي بودن استاد است که در يک چنين روزي بعد از سالها ياد او را گرامي مي دارند.

وي با بيان اينکه آثار ماندگار استاد حکيم همواره در حافظه ملت باقي ماند، ادامه داد: علت را بايد در اين گزاره جستجو کرد که شهريار هيچ گاه از حوادث مهم زمانه غافل نشد و ديوان او، ردّ پاي مهم تاريخ ايران و آذربايجان است.

خرّم گفت: رمز موفقيت او همان بود که خود روايت مي‌کند؛ "عمده شانس من اين است که از اول با قرآن و حافظ شروع شد و هنوز هم ادامه دارد." اين نکته براي تمام اعصار، درس زندگي است که نظام آموزشي ما و محيط زندگي فرزندان خود را با معجزه الهي قرآن و مکتب شيرين حافظ مانوس کنيم.

وي ادامه داد: شهريار معتقد به تحول و تجديد حيات در شعر ادبي بود و آثار اين نوگرايي در بيشتر اشعارش ديده مي‏ شود، او از کاربرد مضامين نو، پروايي نداشت و در اين زمينه نوآوري‏ هاي فراواني دارد.

استاندار آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: شخصيت راستين و پايه‌ معنوي استاد شهريار را بهتر از مقام معظم رهبري، کسي توفيق ارزيابي نداشته است؛ ايشان شهريار را با اتکا به ادله و براهين علمي، «حکيم» خوانده‌اند.

رضوي خرم گفت: زبان و شعر قطعا مهمترين عامل براي ارتباطات فرهنگي و انتقال ارزش‌هاي الهي است، مرحوم استاد شهريار با عنايات خاصه حضرت اميرالمومنين (ع) به نيکي اين وسيله گران‌بها را طراوت بخشيد و دل‌هاي آماده را دگرگون ساخت.

وي با بيان اينکه طبق فرموده حکيمانه مقام معظم رهبري حفظ زبان و ادبيات فارسي پس از اسلام و مکتب اهل بيت(ع)، دومين رکن هويت ملي ايرانيان است، افزود: فارسي زبان گسترش و تبليغ تمدن بزرگ اسلامي بوده و در روزگار اوج و شکوه، اين زبان از شرقي‌ترين نقطه يعني هند و چين تا غربي‌ترين نقطه يعني آلباني گسترش پيدا کرده است.

رضوي خرم گفت: در همين تبريز، شهريار بزرگ ضمن آنکه بزرگترين شاهکارهاي تاريخ معاصر يعني "حيدربابايه سلام" و "سهنديه" و "خان نه نه" را در ترکي آذربايجاني آفريده، يکي از بزرگترين شاعران تاريخ ادبيات فارسي نيز به شمار مي‌رود.

استاندار آذربايجان شرقي اضافه کرد: اين همزيستي خارق العاده فارسي با زبان‌هاي اقوام و داد و ستد آن‌ها با يکديگر از ويژگي هاي بارز تمدن ايران اسلامي است که در هيچ يک از مللِ به اصطلاح متمدن يافت نمي‌شود.

وي گفت: ويژگي ارزشمند ايران است که شاعر ملي زبان فارسي، بزرگترين شاعر زبان قومي خود نيز محسوب مي‌شود و اين ثروت ملي ماست.

استاندار آذربايجان شرقي تاکيد کرد: اين مسئله همراستا بودن قوميت هر قوم با مليت ايراني بعد از دين و مذهب، بيش از همه توسط ادبيات فارسي که ادبيات عشق و صلح و حماسه است، رقم مي‌خورد.

وي افزود: حاصل اين همزباني، تمدني است با شکوه و وحدتي ملي و ناگسستني است؛ مگر مي شود، وحدت مليِ ترک و عرب و لُر و تهراني و اصفهاني و شيرازي و خراساني و سيستاني را که دارايي‌هاي مشترکي چون فردوسي، حافظ، سعدي، مولوي، نظامي و شهريار دارند، از هم گسست.

خرّم ادامه داد: شهريار به همه مراتب و مناسبات ملي، ديني و تاريخي ما پرداخته است؛ از اساطير کهن ايراني تا پيشوايان مذهبي؛ از مشروطه تا انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، هم عاشقانه براي زبان مادري و رسوم محلي خود سروده و هم با کمال عشق به ساحت ايران ابراز ارادت کرده است. 

وي گفت: شهريار طبيعت ايران‌دوستي و اسلام‌خواهي آذربايجان است و در يک کلام؛ شهريار، ايران با لهجه آذربايجان و تبريز است.

استاندار آذربايجان شرقي ادامه داد: او همزمان با بيت هاي متعدد خود که عشق اصيل به زبان ترکي آذري را فرياد مي زند در عين حال مسير خود را از تجزيه‌طلبان جدا مي کند.

استاندار آذربايجان شرقي اضافه کرد: آثار استاد حکيم براي دفاع مقدس، شاهکارترين شعرهاست، شهريار زير بمباران براي رزمنده‌ها، با گريه و اشک اخلاص براي جواناني که عازم جبهه‌ها هستند، نيز شعر مي خواند.

خرّم گفت: اين ابيات آنقدر زيبا و متفاوت هستند که حتي کساني که آشنايي زيادي هم با فن شعر ندارند تفاوت آنها را با شعرهاي معمولي درک مي کنند؛ بايد اين درّ ثقيل را ارج نهاد و شجره طيبه‌اي از شاگردان خلف او تربيت کرد.

وي خاطر نشان کرد: امروز دولت مردمي، عزم خود را جزم کرده تا روح تازه‌اي بر کالبد ملت بزرگ ايران بدمد، اين مهم با فرهنگ ميسور خواهد بود و فعال‌سازي ظرفيت‌ها و استعدادهاي درخشان هنري در اولويت بخش فرهنگ قرار دارد تا مفهوم پرتلالو انقلاب اسلامي با تکميل آثار به عرضه جهانيان برسد.

شعر و ادب فارسي، نگين درخشان ايران در سطح جهاني است

مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي با بيان اينکه براي تبريز و ادبيات آذربايجان افتخار بزرگي است که  روز ملي شعر و ادب فارسي به نام يکي از قلندران معاصر، «شهريار» بزرگ ناميده شده است، افزود: براي ما که در حوزه شعر و ادبيات علاقه هاي مشترکي داريم باز افتخار ارزشمندي است و اميدواريم که تبريز و آذربايجان بتواند از اين فرصت براي نشان دادن ظرفيت هاي ادبي و ذوقي خود استفاده کند.

سيدقاسم ناظمي خاطرنشان کرد: ما افتخار داريم که معاصر با شهريار بوديم و بسياري از ما خاطرات زيادي با اين شاعر شوريده داريم. امروز ما به عمد تالار وحدت دانشگاه تبريز را انتخاب کرده ايم که اين سالن صداي استاد شهريار را در لابه لاي آجرهاي خود دارد؛ چون استاد شهريار در اين سالن شعر خوانده و در هشتادمين سال زندگي خويش در اين سالن تجليل شدند.

وي با بيان اينکه بدون شعر و ادبيات ما در حوزه فرهنگ در سطح ملي و جهاني مقوله اندکي داريم، ادامه داد: براي ما افتخار بزرگي است که جامعه ايراني با شعر زندگي مي کند و با شعر مي خوابد و با شعر طلوع مي کند و اين کفايت مي کند که شعر را پاس بداريم و براي شعر قيام کنيم.

ناظمي خاطرنشان کرد:- شعر پارسي و در کنار آن ترکي آذربايجاني و عربي، کردي و زبان هاي ديگر در يک چيز مشترکند و اين محل اشتراک، اهميت دادن به شعر و ادبيات است و به همين ارزش ما هم مفتخريم و بايد تلاش کنيم و از اين فرصت براي طرح مباحث معنوي و انساني در سطح جهاني بکوشيم.

وي دليل عدم حضور برخي از مهمانان داخلي و خارجي دعوت شده به اين همايش را لغو پروازهاي برنامه ريزي شده عنوان کرد و گفت: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز از جمله اين مهمانان بود که از مدت ها قبل براي حضور ايشان برنامه ريزي شده بود اما به دليل لغو پرواز امروز از حضور در اين همايش ملي بازماند.

ناظمي در پايان سخنان خود پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي را خطاب به همايش ملي روز شعر و ادب فارسي قرائت کرد.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 8 + 8

  آخرین اخبار
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.