احرار: رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به اينکه آمار ابتلا به کرونا در استان سير نزولي گرفته است، گفت: روز گذشته يک هزار و 615نفر کرونايي در بيمارستان هاي استان بستري بودند. ، 20نفر فوتي و 130نفر نيز زير دستگاه وينتيلاتور قرار دارند.
دکتر محمد حسين صومي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه وضعيت بيماري کرونا در استان از نظر بروز بيماري، تعداد بستري ها و فوتي ها، متناسب با هم به کندي در حال کاهش است، افزود: آمار فوتي هاي روزانه کرونا در آذربايجان شرقي به 20 نفر کاهش يافته و 130 نفر نيز از دستگاه تنفس مصنوعي استفاده مي کنند.
وي با اشاره به اينکه آماري که در خصوص واکسيناسيون ارايه مي شود، براساس جمعيت هدف متفاوت است، ادامه داد: اکنون به دليل اينکه ويروس توانمندتر شده، اين فرضيه نيز که اگر 70 درصد جمعيت واکسينه شوند به ايمني جمعي مي رسيم ،زير سوال رفته و حداقل بايد 80 درصد جمعيت واکسينه شوند.
صومي با بيان اينکه سن واکسيناسيون در آذربايجان شرقي به بالاي 12 سال رسيده است، اضافه کرد: آذربايجان شرقي از نظر ميزان واکسيناسيون در کشور در صدر قرار دارد بطوري که ?? درصد افراد بالاي ?? سال، 80 درصد 50 تا 60 سال، 72 درصد 40 تا 50 سال و 40 درصد 15 تا 18 ساله ها در استان واکسينه شده اند.
وي ادامه داد: در شهرستان هاي بستان آباد با 89 درصد ، هوراند با 87 درصد و ورزقان با 86 درصد جمعيت بالاي 15 سال بيشترين ميزان واکسناسيون و مراغه با 62 درصد، مرند با 64 درصد و بناب با 60 درصد کمترين ميزان واکسيناسيون انجام شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز با بيان اينکه واکسيناسيون براي جلوگيري از مرگ و مير فوق العاده مهم است، گفت: بر اساس تحقيقات جهاني 37.5 درصد کساني که واکسينه نشده اند و به بيماري کرونا مبتلا مي شوند، فوت مي کنند.
دکتر عباسعلي درستي افزود: افرادي که يک دز واکسن زده اند، ولي به فاصله زماني کمتر از سه هفته از تزريق به بيماري مبتلا شوند 23.5 درصد امکان مرگ شان وجود دارد و اگر بيش از سه هفته از تزريق دز اول واکسن بگذرد و فرد مبتلا شود، اين رقم به حدود 10 درصد کاهش مي يابد.
وي ادامه داد: ولي اگر هر 2 دز واکسن به کسي تزريق شود و فرد در کمتر از سه هفته مبتلا شود، احتمال مرگ و مير 1.6 درصد درصد و با گذشت بيش از سه هفته به حدود هشت دهم درصد کاهش پيدا مي کند.
درستي اظهار کرد: در دنيا تنها راه کنترل بيماري کوويد 19 ، تزريق واکسن است و بايد درصد کافي از جمعيت واکسينه شود تا ايمني به وجود آيد که اين درصد اکنون با توجه به جهش ويروس 80 درصد جمعيت را شامل مي شود.
وي گفت: براي پيشگيري از مرگ و مير و برگشت به زندگي عادي ضروري است بيش از 80درصد جمعيت واکسينه شوند.