احرار: با حضور مشاور دفتر سازمان بهداشت جهاني و ارزياباني از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه علوم پزشکي تبريز در منطقه آزاد ارس، پروژه شهر سالم جلفا ارزيابي شد.
ارزيابان سازمان بهداشت جهاني و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در 2 روز کاري اقدامات انجام شده در راستاي پروژه ياد شده را بررسي کردند.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد در جلسه اي با حضور اعضاي شوراي راهبردي و دستگاههاي اجرايي همکار در پياده سازي پروژه شهرسالم با اشاره به اينکه جلفا در کنار شهر سهند تنها شهر ايمن و سالم کشور ميباشد، گفت: انتخاب جلفا به عنوان شهر ايمن و سالم بسيار پراهميت و غرورآفرين ميباشد، اما آنچه مهمتر و ارزشمندتر است ماندگاري و پايداري در اين عرصه است و در اين راستا بايد تمام تلاشمان را انجام دهيم تا مطابق الگوهاي تعريف شده پيش برويم و در اين راه ماندگار باشيم.
محسن نريمان افزود: بسياري از شاخصهاي تعريف شده در تحقق شهر ايمن و سالم زيربنايي و اساسي است، ولي از نگاه مردم کارهاي ملموس و بصري و فيزيکي بيشتر نمود دارند.
وي تاکيد کرد: در حوزه سلامت ميبايستي به شاخصهايي که ظهور و بروزشان براي مردم حائز اهميت باشد بيشتر توجه کنيم.
کارشناسان ضمن تشکيل جلسه و ارايه گزارشي از اقدامات انجام يافته در راستاي تحقق پروژه شهرسالم جلفا توسط قائم مقام کميته راهبردي و رئيس کميته هاي تخصصي، از پروژه ها و مکان هاي مورد نظر بازديد کردند.
بازديد از مراکز خانه مادر و کودک، اورژانس اجتماعي، ساختمان مشاغل، حمام تاريخي جلفا، نمايشگاه بازيافت، بررسي مستندات و گزارشات دبيرخانه شهر سالم، پارک ها، مداخلات ترافيکي، برنامه هاي توسعه شهري، فرهنگسرا، زورخانه و مسيرهاي پيادهروي و دوچرخهسواري مکان هاي مورد بازديد تيم اول به سرپرستي دکتر آسايي بود.
تيم دوم نيز از مدارس ??بهمن و شريعتي، شبکه آب و فاضلاب جلفا، تصفيه خانه، منبع آب، چندين محل تهيه توزيع مواد غذايي، رستوران، سوپرمارکت ها، کارگاه توليد مواد غذايي و چند شرکت توليدي را در اولين روز حضور خود در ارس بازديد کردند.
فرآيند الحاق جلفا به «شبکه جهاني جوامع ايمن»، از سال 1395 آغاز و اواخر سال 1397 اين شهر موفق به گذراندن آخرين ارزيابيهاي بين المللي شد.