طولانيشدن مقابله با بيماري کوويد 19 ، موجب عاديانگاري و کاهش رعايت پروتکلهاي بهداشتي و استفاده از ماسک از سوي مردم و در نتيجه قرمزشدن مجدد وضعيت کرونايي شده است.
شيوع گونه دلتا کرونا که سرعت انتشار و آلودگي آن بسيار بالاست موجب نگراني هاي مضاعف مسوولان و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور شده و کاهش استفاده از ماسک از طرف مردم به خصوص اصناف اين نگراني ها را دوچندان کرده و زنگ خطر اوج گيري مجدد کرونا در کشور را به صدا درآورده است از اين رو مسوولان دانشگاه علوم پزشکي تبريز به اين موضوع تاکيد دارند که مردم بايد بيشتر به استفاده از ماسک و رعايت بهداشت توجه داشته باشند.
بنا به اعلام مسوولان، متوسط استفاده از ماسک در کشور تا 48 درصد و در آذربايجان شرقي از 50 تا 60 درصد کاهش يافته و اين موضوع تا کامل شدن واکسيناسيون خطر اوج گيري در پيک پنجم کرونا را افزايش داده بر اين اساس مردم نبايد فکر کنند که بيماري با آغاز واکسيناسيون عمومي در کشور تمام شده يا ويروس ضعيف شده است.
کارشناسان بهداشت و درمان تاکيد دارند که حتي واکسيناسيون نيز ايمني کامل در برابر کوويد 19 ايجاد نمي کند و استفاده از ماسک بايد همچنان ادامه پيدا کند تا زماني که تعداد فوتي ها در کشور تک رقمي شود و خطر انتشار و شيوع مجدد کرونا از بين برود.
فوت عزيران تاوان استفاده نکردن از ماسک
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک در شرايط فعلي کرونايي، اظهار کرد: اکنون شهرستان ميانه از وضع نارنجي کرونايي به وضع قرمز تبديل شده و شهرستان عجب شير نيز از وضعيت قرمز به نارنجي تبديل شده، 12 شهرستان از جمله تبريز نارنجي و هشت شهرستان در استان زرد هستند.
عباسعلي درستي گفت: البته استان آذربايجان شرقي به نوعي در آستانه وضعيت قرمز است که در صورت رعايت نکردن پروتکل هاي بهداشتي به خصوص استفاده از ماسک تاوان آن را با فوت عزيزانمان پرداخت کنيم.
وي خاطر نشان کرد: اکنون تعداد فوتي بر اثر ابتلا به کرونا در آذربايجان شرقي پنج تا هفت نفر در روز است که با بي توجهي مردم مي تواند به يکباره تا چند برابر افزايش داشته باشد.
کاهش متوسط استفاده از ماسک در آذربايجان شرقي به 50 تا 60 درصد
درستي يادآور شد: اکنون متوسط استفاده مردم از ماسک در استان به 50 تا 60 درصد کاهش يافته در حالي که در ماه هاي گذشته اين ميزان تا بيش از 80 درصد افزايش يافته بود.
درستي تاکيد کرد: تجربه نشان مي دهد استفاده از ماسک و فاصله اجتماعي با کاهش ابتلا به کرونا ارتباط مستقيم داشته بر اين اساس مردم بايد رعايت حال همديگر را بکنند تا ناخواسته موجب ابتلا يا فوت عزيزان خود نشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: اکنون حدود 640 بيمار کرونايي در بيمارستان هاي آذربايجان شرقي بستري هستند و روزانه 300 آزمايش کرونا در استان مثبت مي شود.
وي همچنين با اشاره به روند ادامه واکسيناسيون در آذربايجان شرقي، اظهار کرد: واکسيناسيون گروه سني بالاي 60 سال در استان و بالاي 50 سال و بيماران زمينه اي در مناطق روستايي آغاز شده و تاکنون بيش از 270 هزار نفر واکسينه شدند و دز اول واکسن را دريافت کردند.
درستي گفت: واکسيناسيون استادان دانشگاه علوم پزشکي و دانشجويان رشته هاي مرتبط انجام شده و بخش ديگري از دانشجويان رشته هاي علوم پزشکي در حال انجام است.
وي يادآور شد: واکسيناسيون استادان دانشگاه و معلمان نيز بر اساس تقويم اعلام شده مرداد امسال انجام مي شود. واکسيناسيون استادان دانشگاه و معلمان اعلام شده مرداد امسال انجام مي شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز همچنين با اشاره به اينکه برخي سازمان هاي مرتبط با پيشگيري از کرونا و ممانعت از سفر به دستورالعمل هاي ستاد کرونا عمل نمي کنند، گفت: سلامت مردم در اولويت است.
رييس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگيردار مرکز بهداشت آذربايجانشرقي با اشاره به خطر اوج گيري در موج پنجم کرونا و خطر قرمز شدن تبريز و انتقاد از کاهش استفاده از ماسک، گفت: استفاده از ماسک در اماکني مثل بانک ها که اعلام شده و نظارت مي شود همچنان مناسب است اما برخي ديگر از مشاغل در استفاده از ماسک و نظارت بر استفاده از آن مشکل دارند.
سيمين خياط زاده اظهار کرد: متاسفانه برخي از مردم نيز تنها موقع وارد شدن به اماکني که ماسک اجباري اعلام شده از ماسک استفاده مي کنند و پس از خروج از اين مکان ها، ماسک هاي خود را به جيبشان مي گذارند و در معابر عمومي و خيابان استفاده نمي کنند.
وي افزود: گرماي هوا موجب کاهش استفاده از ماسک شده است، در صورتي که استفاده از ماسک همچنان براي مقابله با اين ويروس ضروري است.
خياط زاده خاطرنشان کرد: افزايش نامحسوس تعداد بستري ها و مراجعات سرپايي در آذربايجان شرقي مشاهده مي شود که بايد از طرف مردم جدي گرفته شود.
واکسيناسيون 390 هزار نفر در آذربايجان شرقي
وي همچنين با اشاره به اينکه فعلا روند واکسيناسيون در استان تسريع پيدا کرده است، گفت: تاکنون 390 هزار نفر از گروه هاي سني و اولويت هاي اعلام شده در آذربايجان شرقي تحت واکسيناسيون دوز اول و دوم قرار گرفته اند و با تحويل واکسن هاي جديد ادامه خواهد داشت.
وي با اشاره به اينکه سويه جديد کرونا موسوم به دلتا به ازاي هر نفر بيمار 50 بيمار جديد مبتلا مي شود، گفت: در صورت بي تفاوتي و کم توجهي نسبت به استفاده از ماسک شيوع کرونا از نوع دلتا در آذربايجان شرقي بسيار محتمل خواهد بود.
رييس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگيردار مرکز بهداشت آذربايجانشرقي يادآور شد: البته به رغم اينکه در بيشتر استان ها تاکنون کروناي جهش يافته دلتا مشاهده شده است در آذربايجان شرقي شناسايي نشده است بر اين اساس مردم بايد مراقبت بيشتري انجام دهند.
استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعي براي تامين سلامت عزيزانمان نبايد فراموش شود
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: واکسيناسيون در آذربايجان شرقي سرعت گرفته اما استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعي براي تامين سلامت عزيزانمان نبايد فراموش شود.
محمدحسين صومي با اشاره به رنگ بندي شهرستان هاي استان خاطر نشان کرد: ميانه شهري است که به تازگي از وضعيت نارنجي کرونايي به قرمز تبديل شده اما 12 شهرستان شامل آذرشهر، اهر، بستانآباد، بناب، تبريز، جلفا، سراب، مراغه، مرند، ملکان، عجب شير نارنجي هستند که 85 رصد جمعيت آذربايجان شرقي را دربرمي گيرد.
وي ادامه داد: شهرستان هاي اسکو، چاراويماق، خداآفرين، شبستر، کليبر، هريس، هشترود، هوراند و ورزقان نيز شهرستان هاي زرد آذربايجان شرقي هستند.
وي تاکيد کرد: با اين شرايط آذربايجان شرقي در آستانه ورود به موج پنجم کرونا است اما خوشبختانه هنوز سويه دلتايي آن در استان شناسايي نشده است که البته اگر مردم رعايت نکنند اين ويروس جهش يافته نيز به استان وارد مي شود.
صومي با هشدار مجدد نسبت به احتمال آغاز پيک پنجم در آذربايجان شرقي و قرمز شدن تبريز و ساير شهرهاي استان، خاطر نشان کرد: رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي به خصوص استفاده از ماسک حياتي است تا کرونا در استان اوج نگيرد.