احرار: امام جمعه تبريز با انتقاد از تاخير در اعلام نتايج قطعي انتخابات شوراي اين شهر و تعدادي ديگر از شهرهاي استان گفت: اين موضوع به اعتماد عمومي خدشه وارد ميکند.
حجت الاسلام سيدمحمدعلي آل هاشم، روز شنبه در ديدار اعضاي دفتر نظارت شوراي نگهبان استان با وي، افزود: در انتخابات شوراي شهر تبريز بعد از اعتراض تعدادي از داوطلبان به نتايج اوليه و بازشماري تعدادي از صندوقها، هنوز با گذشت يک ماه از تاريخ برگزاري آن نتايج قطعي اعلام نشده است.
وي با بيان اينکه روشن نشدن نتايج انتخابات شوراها شايسته نام تبريز نيست، اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي بايد بر اساس مصوبهاي مسووليت مراحل بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخاب شوراها را به عهده شوراي نگهبان بگذارد تا علاوه بر تضمين سلامت افراد راه يافته به پارلمان شهر از طولاني شدن اعلام نتايج انتخابات نيز جلوگيري شود.
امام جمعه تبريز با بيان اينکه شوراي نگهبان حافظ اسلاميت و جمهوريت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است، گفت: نهاد مشابه شوراي نگهبان ايران در بيشتر کشورها با وظايف مشابه وجود دارد و وجود چنين نهادي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي هم در کشور ما مورد تاکيد علما بود به طوري که آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در تمامي مراحل نهضت مشروطيت بر اصل اسلامي بودن نهضت و اصل نظارت علما و قوانين مجلس تاکيد داشت.
حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد: پس از برقراري مشروطيت که الگوي قانون اساسي ايران از قوانين بلژيک و فرانسه بود اين قوانين با موازين شرع مقدس اسلام تطبيق داده شد.
وي با بيان اينکه علما به برخي مادههاي آن اعتراض داشتند و معتقد بودند تعرض بر قلمرو شرع است، يادآوري کرد: آيت الله شيخ فضل الله نوري براي حل اين مساله موضوع نظارت علما بر قوانين موضوعه را پيشنهاد کرد که به عنوان اصل دوم متمم قانون اساسي به تصويب رسيد و نظارت علما بر قوانين مجلس قانوني شد.
صمد عزيزي، رييس دفتر نظارت شوراي نگهبان آذربايجان شرقي نيز در اين ديدار گزارشي از عملکرد اين نهاد ارايه کرد.
تبريز، اهر، سردرود، شهر جديد سهند و باسمنج پنج حوزهاي هستند که نتايج انتخابات شوراها در آنها به دليل اعتراض هاي صورت گرفته و بررسي مستندات و گزارشها در اين خصوص هنوز نهايي نشده است.
ششمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي بيست و هشتم خرداد ماه امسال در يک هزار و 970 شهر و روستاي آذربايجان شرقي برگزار شد.