احرار: مديرکل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه بيش از 90 درصد از علل آتش سوزيها در جنگلهاي ارسباران، خطاي انساني است، گفت: مسافران وگردشگراني که در محل آتش روشن ميکنند، ممکن است، خاموش کردن آتش را به طور کامل در محل فراموش کنند يا برخي از چوپانان که در حين چراي گوسفندان آتش روشن ميکنند، آتش را به طور کامل خاموش نميکنند به همين دليل اين عوامل باعث شروع آتش سوزي در محل ميشود.
محمدباقر هنربر در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه از اسفندماه سال گذشته، بخش نامههايي براي فرمانداران، مديران کل منابع طبيعي و محيط زيست در راستاي صيانت از جنگلهاي ارسباران ارسال شده است، گفت: با همکاري اعضاي ستاد، اقدامات پيشگيرانه به تمامي فرمانداران ابلاغ شده است و همچنين تاکيد شده ردههاي جانشيني براي مديران تعيين شود تا در صورت در دسترس نبودن مديران، جانشينهاي اول و دوم براي اطلاع رساني حوادثي مانند آتش سوزي پاسخگو باشند.
وي با اشاره به همکاري و مشارکت ستاد کل نيروهاي مسلح در اطفاي حريق جنگلها با مديريت بحران، اظهار کرد: براساس بند ز ماده 14 قانون مديريت بحران کشور، ستاد کل نيروهاي مسلح مکلف شدهاند امکانات خود را جهت اطفاي حريق به صورت هوايي در اختيار استان قرار دهند تا در شرايط بحراني، بالگردها در سريعترين زمان اقدام کنند.
وي ادامه داد: در راستاي پيشگيري و جلوگيري از آتش سوزي، با رئيس اطفا هوايي وزارت دفاع با کاپيتان نوري در ارتباط هستيم تا در مواقع بحراني بالگردهاي مورد نياز را به منطقه اعزام کنند. مديرکل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي با اشاره به بحث فرهنگ سازي و اطلاع رساني در خصوص صيانت از جنگلها و پيشگيري از حريق، اظهار کرد: بحث فرهنگ سازي با هماهنگي اداره کل منابع طبيعي و اداره کل حفاظت از محيط زيست انجام شده است، طبق قانون مديريت بحران کشور، مسئوليت اطفاي حريق جنگلهاي و مراتع استان برعهدهي اداره کل منابع طبيعي است ولي در استان ما تعدادي از پلاکهاي حفاظت شده در اختيار اداره حفاظت از محيط زيست نيز قرار گرفته است.
وي با اشاره به تشکيل کميتهي صيانت از جنگلهاي ارسباران، گفت: فرمانده ميداني سه شهرستان خدا آفرين، کليبر و هوراند برعهدهي اداره کل منابع طبيعي استان و فرهانده ميداني شهرستانهاي ورزقان، اهر و جلفا نيز برعهدهي اداره کل حفاظت از محيط زيست استان است البته ساير دستگاهها و اعضاي ستاد جهت همکاري در کنار اين دو اداره کل خواهند بود.
وي با اشاره به اجراي مانورهاي اطفاي حريق، گفت: در زمان وقوع حوادث با درخواست رئيس ستاد، تمامي دستگاهها حتي بخش خصوصي موظف هستند امکانات خود را در اختيار ستاد قرار دهند. هنربر با بيان اينکه اطلاعيه و هشدارهاي هواشناسي بايد مورد توجه قرار بگيرد، گفت: گرمي هوا در طول 70سال گذشته بي سابقه بوده، برهمين اساس توجه به هشدارهاي هواشناسي بسيار مهم است. وي با بيان اينکه اعتبارات تمامي دستگاهها را در حوزهي مديريت بحران به دستگاههاي ملي ارائه ميدهند، گفت: طي مکاتبات انجام شده با اداره کل منابع طبيعي و حفاظت از محيط زيست، پيگيريهاي لازم جهت اخذ اعتبارات از سازمان حفاظت از محيط زيست کشور و سازمان مراتع و جنگلهاي کشور بايد انجام شود.
وي افزود: تقويت سيستم راديويي در منطقه، پيش بيني و تقويت ديده بان، استقرار ديده بان در نقاط حساس و کانونهاي پرخطر جهت اطلاع رساني آتش سوزي در زمان طلايي، آموزش جوامع محلي توسط منابع طبيعي و محيط زيست، آموزش مسافران و گردشگران از جمله تمهيدات لازم براي جلوگيري از هرگونه حوادث از جمله آتش سوزي است.
مديرکل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي ادامه داد: در برخي موارد گردشگري با انداختن ته سيگاري در جنگل باعث به وجود آمدن فاجعهي بزرگ آتش سوزي ميشود برهمين اساس مقرر شده آموزشهاي لازم توسط دستگاههاي متولي از جمله اداره کل ميراث فرهنگي، حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي انجام شود. راه اندازي دو پايگاه دائمي اطفاي حريق در ارسباران وي با اشاره به راه اندازي پايگاه دائمي اطفاي حريق در جنگلهاي ارسباران، گفت: از دي ماه جلساتي با مس سونگون براي احداث پايگاه دائمي اطفاي حريق جنگلهاي ارسباران و امداد کوهستان برگزار کرديم، در حال حاضر اينموارد در مرحلهي مصوبهي مجمع عمومي مس است.
هنربر ادامه داد: مقرر شده اين پايگاه با مبلغ 24 ميليارد تومان در منطقهي خوينه رود ورزقان راه اندازي شود چرا که اين منطقه احاطهي کاملي به منطقهي ارسباران دارد. وي با بيان اينکه پس از اخذ مصوبه شرکت ملي مس سونگون، راه اندازي پايگاه دائمي اطفاي حريق در ورزقان کلنگ زني ميشود، گفت: با سرمايه گذاري مس سونگون، پايگاه دائمي اطفاي حريق در اين منطقه احداث ميشود حتي باندي براي فرود بالگردها نيز در اين منطقه راه اندازي ميشود.
وي بيان کرد: اخيرا نامهي پيگيري به وزير صمت ارسال کردهايم تا يک فروند بالگرد براي اطفاي حريق و امداد نجات در منطقهي ارسباران نيز مستقر شود.
مديرکل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي با اشاره به ضرورت راه اندازي پايگاه دائمي اطفاي حريق در جنگلهاي ارسباران، گفت: پايگاه دائمي اطفاي حريق براي مستقر و آمادگي نيروها در اين منطقه راه اندازي ميشود، قطعا تجهيز شدن به امکانات، آمادگي لازم و اعزام نيرو در سريعترين زمان به محل حادثه، بسيار مهم است.
وي ادامه داد: با توجه به صعب العبور بودن منطقه، رسيدن نيروها براي اطفاي حريق جنگلها زمان بر ميشود برهمين اساس وجود پايگاه دائمي در منطقه جهت آمادگي و استقرار نيروهاي هلال احمر، نيروهاي يگان حفاظت از محيط زيست و منابع طبيعي بسيار ضروري است.
وي بيان کرد: سال گذشته پايگاه دائمي اطفاي حريق نيز در منطقهي عاشق لو توسط اداره کل حفاظت از محيط زيست کلنگ زني شده، که آن نيز رو به اتمام است. مديرکل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينکه دو پايگاه دائمي اطفاي حريق جهت آمادگي در منطقهي ارسباران مستقر ميشود، گفت: يکي از اين پايگاهها در خوينه رود ورزقان کلنگ زني ميشود و پايگاه دوم نيز در عاشق لو در حال احداث است و طبق پيش بينيها، طي دو ماه آتي راه اندازي ميشود.
وي با بيان اينکه تعداد آتش سوزيها در جنگلهاي ارسباران در سال 99 نسبت به سال 98، کاهش يافته است، گفت: اين روند کاهشي عمدتا با همکاري صميمانهي مردم و اقدامات پيشگيرانه بوده است. هنربر تاکيد کرد: اميدواريم امسال نيز با همکاري مردم عزيز منطقه شاهد وقوع آتش سوزي در منطقه نميشويم. انتهاي پيام