احرار: مدير کل دامپزشکي آذربايجان شرقي با بيان اينکه در حال حاضر هيچ موردي از بيماري تب کريمه کنگو در سطح استان مشاهده نشده است، گفت: طبق اقدامات پيشگيرانهي انجام شده در طول سالها بيماري تب کنگو در جامعهي انساني مشاهده نشده است.
دکتر اميرحسين بهداد در گفتوگويي اظهار کرد: تب کريمه کنگو ناشي از فعاليت کنهي هيالوما است که با شروع فصل گرما آغاز شده و با پايان يافتن آن، غيرفعال ميشود. وي در خصوص اين بيماري، ادامه داد: تب کريمه کنگو، بيماري مشترک بين انسان و دام بوده و حتي منجر به مرگ انسان ميشود، عامل ايجاد آن، ويروس Nairovirus است.
وي افزود: بيماري تب کريمه کنگو در حيوانات علائم باليني شديدي ندارد و غالباً در آنها به لحاظ باليني قابل تشخيص نيست و صرفاً در آزمايشگاه مشاهده ميشود اما در انسان ميتواند حتي منجر به مرگ شود. مدير کل دامپزشکي آذربايجان شرقي با اشاره به روشهاي رفع اين بيماري در کشتارگاه ها، خاطرنشان کرد: تمامي کشتارگاه هاي سطح استان به سيستم پيش سرد مجهز هستند، لذا با گذر 24ساعت از ذبح حيوان و در دماي صفر الي چهار درجهي سانتيگراد به دليل پي اچ پايين و اسيديتهي بالاي گوشت، اين بيماري در حيوانات مبتلا، از بين رفته و گوشت کاملاً سالم و بهداشتي ميشود.
وي با تاکيد بر اينکه مردم به هيچ عنوان گوشت غيرمجاز خريداري نکنند و از سلامتي گوشت اطمينان حاصل کنند، گفت: گوشت خريداري شده توسط شهروندان حتما در کشتارگاه ها و با نظارت سازمان دامپزشکي ذبح شده باشد.