احرار: سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف دادگستري کل آذربايجانشرقي گفت: سازش و برقراري صلح بين طرفين دعوي هدف اصلي و محوري شوراهاي حل اختلاف بوده و پروندههايي که با صلح پايان مييابد، ارزشمندتر و پايدارتر است
حسين قرباني روز شنبه در جمع مديران شوراهاي حل اختلاف سراب، اهميت و توجه بيشتر به ايجاد صلح و سازش در اختلافها و پروندههاي قضايي را مورد تاکيد قرار داد و افزود: موضوع صلح و سازش جزو سفارشها و آموزرههاي ديني است که بايد همواره مورد توجه محاکم قضائي و شوراهاي حل اختلاف قرار گيرد.
وي اظهار داشت: با سعي و تلاش همکاران شوراهاي حل اختلاف آذربايجانشرقي گام هاي موثري در اين زمينه برداشته ميشود که نمونه اخير آن مربوط به شهرستان سراب است که از ميان 65 فقره پرونده ارجاعي، تعداد 22 فقره پرونده به ارزش يک ميليارد و 859 ميليون و 540 هزار ريال به صلح و سازش منجر شده است.
وي با بيان اينکه در راستاي توسعه و گسترش صلح و سازش در شوراهاي حل اختلاف استان اقدامات خوب و موثري در حال انجام است، ادامه داد: بر همين اساس با تلاش همکاران شوراي حل اختلاف شهرستان سراب پس از سازش ميان طرفين پرونده، ? زنداني آزاد شدند و به آغوش خانواده بازگشتند.
شوراي حل اختلاف مرجعي براي ايجاد صلح و سازش بين طرفين دعواست اما کارش صرفا صلح و سازش نيست و به برخي دعاوي رسيدگي هم ميکند.
فلسفه وجودي شوراي حل اختلاف بر پايه همان ريشسفيدي، صلح و سازش استوار است که در زمانهاي قديم نيز وجود داشت.