حدود 200قطعه درناي مهاجر در پديدهاي نادر و کمسابقه از مناطق قطب شمال، روسيه و سيبري مهمان تالاب بينالمللي قوريگل بستانآباد در آذربايجانشرقي هستند
اين تالاب به مساحت حدود 200 هکتار در فاصله 15 کيلومتري شمال غرب بستانآباد و 30 کيلومتري جنوب شرقي تبريز قرار گرفته که ارتفاع آن از سطح آب هاي آزاد 1890متر ميباشد و سالانه ميزبان گونه هاي مختلف پرندگان از نقاط مختلف جهان است.
منابع تأمين کننده آب اين تالاب از آبهاي جاري ناشي از برف و باران و تعدادي چشمههاي زيرزميني است که در کف آن جريان دارند.
با توجه به اهميت زيست محيطي تالاب بين المللي قوري گل، اين تالاب جزو تالاب هاي بينالمللي ثبت شده در کنوانسيون رامسر ميباشد و به خاطر پذيرا بودن فصلي شماري از پرندگان حمايت شده مهاجر، حائز اهميت ملي و بينالمللي است.
مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي با بيان اينکه پرندگان درنا بعد از سالها ميهمان تالاب بين المللي قوري گول شده اند، اظهار کرد: گونه پرنده درنا با توجه به تک همسر بودن و وفاداري به جفت خود تا آخر عمر، از احترام ويژه اي در آذربايجان برخوردار بوده و به عنوان سفير بهار در فرهنگ ما شناخته مي شوند.
حسن عباس نژاد با اشاره به قرارگيري تالاب بين المللي قوري گول در مسير بين المللي مهاجرت پرندگان، گفت: به طور معمول با توجه به مسيرهاي مهاجرتي شناخته شده درنا، اين گونه بسيار به ندرت در قوري گول مشاهده ميشود، اما امسال فرود دستههاي مهاجر درنا به همراه گونه هاي اردک سرسفيد در اين تالاب نشان از اهميت بالاي آن از نظر قابليت هاي زيستگاهي به عنوان محدوده مهم تنوع زيستي و پرندگان مي باشد.
وي افزود: اين اتفاق مهم در تاريخ تالاب قوري گول در اين برهه زماني با توجه به مشکلاتي که در تامين و انتقال حق آبه تنها تالاب ثبت شده آذربايجان شرقي در کنوانسيون رامسر روي مي دهد، شايد تلنگر و هشداري جدي براي دست اندرکاران مديريت آب استان باشد.
به گزارش ايرنا، درناها با نام علمي Gruidae شناخته ميشوند و متعلق به راسته? درناسانان هستند.
اين گونه جزو پرندگان بزرگ با پاها و گردن دراز، دم نسبتاً کوتاه، بالهاي دراز و منقاري بلند و کلفت و در مجموع ظاهري شبيه لکلکها دارند.