احرار: مديرکل کميته امداد آذربايجان شرقي از افزايش 67 درصدي مستمري مددجويان کميته امداد بر اساس مصوبه قانون بودجه 1400 خبر داد.
محمد کلامي با بيان اينکه پرداختيهاي کميته امداد تنها معطوف به مستمري مددجويان نيست، افزود: کميته امداد در کنار پرداخت مستمري به مددجويان خود در سبدهاي مختلفي چون پرداخت شهريه دانشجويان، کمک هزينه تحصيل دانش آموزان، هزينههاي نگه داري از بيماران اين خانوادهها و ... اقدام به ارائه کمکهاي مالي ميکند.
وي افزود: حتي جهت تعميرات مسکن نيز تا سقف 10 ميليون تومان وام بلاعوض به مددجويان پرداخت ميشود و در کنار آن بستههاي معيشتي، سرانه ايتام به صورت متوسط 600 هزار تومان ماهانه و ... نيز جزو پرداختيها و دستگيريهاي کميته امداد در طول سال است.
وي تاکيد کرد: کميته امداد صرفا نقش امدادي و حمايتي دارد و دستگاه تامين کننده رفاه مردم نيست، از اين رو ادعا نداريم که ميتوانيم مردم را با کمکهاي مالي به رفاه برسانيم. ما زمينههاي اشتغال را براي افراد پيدا ميکنيم، آنها را آموزش ميدهيم و وارد جامعه و بازار کار ميکنيم، طي کردن باقي اين مسير و موفقيت افراد در شغل خود نيز بستگي به اقتصاد جامعه دارد و بايد ساختار اقتصادي جامعه در مسير حمايت از آنان قرار بگيرد.
کلامي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه به گزارش سامانه کارا و رصد اشتغال، کميته امداد استان در مدت چهار سال متوالي به عنوان دستگاه برتر استان در زمينه ايجاد اشتغال معرفي شده است، اظهار کرد: کميته امداد در راستاي اشتغال زايي مددجويان خود معمولا در ابتداي هر سال و يا اسفندماه همان سال، مددجوياني که توان کارکردن و اشتغال دارند را احصا ميکند که امسال توانستيم 19 هزار خانوار را در اين خصوص سرشماري کنيم.
وي افزود: پس از شناسايي اين افراد، اقدام به ارائه مشاورههاي شغلي ميکنيم تا مشخص شود افراد ميتوانند خوداشتغال و خودکارفرما شوند يا بايد براي کس ديگري کار کنند. معمولا براي کساني که نميتوانند متکي به خود کار کنند، کاريابي انجام ميگيرد تا از اين طريق بتوانند در يک کارگاه و يا کارخانهاي مشغول به کار شوند.
کاريابي 1700 مددجوي کميته امداد استان در سال 99
وي از کاريابي براي 1700 نفر مددجو در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال برنامه داريم تا براي 3500 مددجو کاريابي انجام دهيم. اين گروه از مددجويان ممکن است خودشان توانايي و مهارت لازم براي کارها را داشته باشند اما براي افرادي که در اين خصوص مهارت لازم را ندارند، بر اساس قراردادهايي که با اداره کل فني و حرفهاي و سازمان جهاد دانشگاهي استان منعقد شده، دورههاي آموزشي علمي و مهارت آموزي با ارائه مدرک برگزار ميشود.
مديرکل کميته امداد آذربايجان شرقي در خصوص مزاياي ايجاد فرصت اشتغال به مددجويان از سوي کارفرمايان، اظهار کرد: در اين نوع کاريابي، شرکتهايي که مددجويان را جذب ميکنند، از يکسري امکانات برخوردار ميشوند که شامل معافيت از پرداخت حق بيمه مددجويان کارگر به مدت دو سال و اعطاي تسهيلات قرض الحسنه به ارزش 50 ميليون تومان به ازاي هر يک نفر استخدام ميشود که تنها حق بيمه کارفرمايي يک ماه کارگر بالاي 700 هزار تومان است.
ايجاد اشتغال خودکارفرمايي براي 9000 مددجو
وي بيان کرد: در روش خودکارفرمايي مددجويان نيز وام و آموزشهاي لازم در زمينههاي مختلفي چون پرورش گياهان دارويي، مکانيک، باتري سازي، کمک پرستاري و ... ارائه ميشود تا از اين طريق با کسب مهارت و سرمايه اوليه براي خود شغل ايجاد کنند. در سال گذشته 9000 نفر در اين زمينه صاحب شغل شدند و امسال نيز برنامه داريم 13 هزار نفر ديگر را از اين طريق وارد عرصه اشتغال کنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه بحث مسکن و اشتغال جزو اولويتهاي کميته امداد است، گفت: معتقد هستيم که داشتن مسکن به تنهايي ميتواند دليلي براي خروج از فقر مطلق و نداشتن آن دليلي بر فقر مطلق باشد. وقتي يک مددجو خانه داشته باشد، ميتواند به راحتي وارد اشتغالهاي خانگي شود، در بحث ازدواج فرزندان، عزت خانواده حفظ شود و ساير شاخصهاي فرهنگي و اقتصادي را ميتوان نام برد که به دنبال مسکن ميآيند.
کلامي با تاکيد بر اينکه مسکن بر روي ساير شاخصهاي کميته امداد تاثير ميگذارد، اظهار کرد: در بحث ايجاد مسکن جزو ادارات برتر مجموعه کميته امداد در سطح کشور هستيم به طوري که طي چهار سال گذشته، بدونه احتساب تعداد تعميرات، ميانگين ساخت مسکن سالانه اين نهاد استاني به کمتر از 850 واحد نرسيده است.
ساخت، خريد و تعمير 4900 مسکن براي مددجويان در سال 99
وي از ساخت، خريد و تعمير 4900 مسکن مددجويان استان خبر داد و افزود: طي سال 99 ، با وجود وضعيت آشفته بازار مسکن و وضعيت اقتصادي جامعه، روزانه به طور متوسط 166 واحد ساخت و خريداري شده و 220 واحد نيز تحت تعميرات لازم عمراني قرار گرفتهاند.
وي با اشاره به برنامه کلان اين اداره کل در بحث مساکن مددجويان، متذکر شد: امسال بالغ بر 1700 واحد مسکوني با همکاري بنياد مسکن انقلاب اسلامي و استانداري ساخته ميشود که قرار است تا آخر خرداد و اول تير در سطح استان به اتمام برسند؛ همچنين تعداد 1000 واحد با همکاري بنياد مستضعفان در منطقه چاراويماق ساخته خواهد شد که اکنون توافق آن امضا شده است. تعداد 2100 واحد ديگر نيز با همکاري اداره کل مسکن و شهرسازي افتتاح ميشود که فعلا مکانهاي اين پروژه جهت واگذاري به کميته امداد شناسايي شده است که با اين شرايط حتي در برخي شهرها با کمبود مددجوي متقاضي براي مسکن مواجه شدهايم.
مديرکل کميته امداد آذربايجان شرقي در خاتمه در خصوص اهميت نقش مردم و خيران در پيشبرد اهداف اين نهاد حمايتي، گفت: کميته امداد امام (ره) بدون مردم معنا ندارد چرا که در کنار پرداخت مستقيم ماهانه مستمري مددجويان استان از سوي دولت که بالغ بر 22 ميليارد تومان است، بودجه سالانه اختصاص يافته به کميته امداد استان نيز 31 ميليارد تومان است، در حالي که تنها در ماه رمضان امسال 41 ميليارد تومان جهت دستگيري از مددجويان هزينه خواهيم کرد، تعداد بالايي مسکن ميسازيم و اهداي نزديک به 3000 دست جهيزيه، پرداخت شهريهها و .. نيز همگي از محل کمکهاي مردمي، مراکز نيکوکاري و خيران است.
وي متذکر شد: در سال گذشته 70 درصد از بودجه کميته امداد استان مردمي بود که امسال اين رقم به 80 درصد خواهد رسيد.
انتهاي پيام
منبع: ايسنا