احرار: استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه صنعت، موتور محرکه توسعه در جامعه است، از افتتاح 600 واحد توليدي جديد طي سال گذشته در آذربايجان شرقي خبر داد.
، محمدرضا پورمحمدي گفت: تراکتور سازي و صنايع پايه استان ما با فناوري دهههاي 40و 50فعال بودند که در سالهاي گذشته چند خط تراکتور سازي بهينه سازي و به روز شد و در صنايع ديگر نيز نوسازي و بهسازي انجام گرفت، ضمن اينکه بيش از 600واحد جديد در سال گذشته در بخشهاي مختلف در استان افتتاح شد.
وي افزود: در صنعت شيريني و شکلات به 80کشور صادرات داريم و تبريز به عنوان پايتخت شيريني و شکلات کشور شناخته شده است.
استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه 35درصد قطعات خودروي کشور در اين استان توليد ميشود، گفت: اخيراً کنسرسيومي متشکل از شرکتهاي ايدم، چرخشگر، سيبا موتور و انجمن سازندگان ماشين، قطعه و مجموعههاي صنعتي و خودرو آذربايجان شرقي ايجاد شد تا کشندهها و خودروهاي تجاري با توجه به ظرفيتهاي موجود در داخل استان تأمين شود.
وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي از نظر معادن بسيار غني بوده و رتبه دوم کشوري را داراست، افزود: از اين ظرفيت در گذشته کمتر استفاده شده، اما اکنون در بخش معدن اهتمام جدي وجود دارد و فاز دوم تغليظ مجتمع مس سونگون عملياتي شد و فاز سوم را شروع ميکنيم و بحث ذوب و پالايش نيز در مرحله نهايي شدن است.
پورمحمدي ادامه داد: معدن نفلين سينيت سراب نيز بيش از ? ميليارد تن ذخاير مکشوفه دارد که سال گذشته عمليات اجرايي آن با دستور رياست جمهوري شروع شد و اکنون در مرحله نهايي کردن قرار داد با قرارگاه خاتم الانبيا هستيم.
وي اظهار کرد: مزايده 350معدن در استان انجام شده و در مرحله انتخاب سرمايه گذار هستيم.
استاندار آذربايجان شرقي گفت: به جز معدن مس سونگون، معادن مس متعددي در سطح استان از جمله در شهرستانهاي اهر، هشترود و بستان آباد داريم.
وي ادامه داد: تلاش ميکنيم در کنار استخراج معادن شهرکهاي صنعتي مرتبط با آن معدن و در واقع صنايع پايين دستي هر کدام از معادن را ايجاد کنيم تا هم ايجاد اشتغال و درآمد کرده و هم از ارزش افزوده اين منابع بهره مند شويم.
پورمحمدي با اشاره به اينکه در بخش کشاورزي در حوزه کشت گلخانهاي، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص دادهايم، اظهار کرد: در توليد محصولات باغي و گلخانهاي از لحاظ سطح زير کشت و بازده محصول در واحد سطح افزايش بسيار خوبي داشتهايم.
وي افزود: در بخش کشاورزي فقط وسعت زيرکشت را افزايش ندادهايم، بلکه علم، دانش و تکنولوژي را وارد اين عرصه کردهايم و با علم نوين، اصلاح بذر و شيوههاي آبياري نوين وارد گود شدهايم؛ به دليل سرمايه گذاريهاي خوبي که صورت گرفته، اکنون در توليد مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ، مازاد توليد داريم.
کد خبر