رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: از بعد از روز سهشنبه و با ورود سامانه جديد بارشي، برف و باران دوباره استان را فرا ميگيرد.
محمد اميدفر روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه اين سامانه همچنين موجب وزش باد گاهي شديد در روز چهارشنبه مي شود، افزود: اين سامانه موجب رگبار باران و غرش آذرخش و در نواحي سردسير بارش برف و مه به ويژه در روزهاي پنجشنبه و جمعه مي شود.
وي با اشاره به اينکه اين سامانه همه نواحي استان را تحت تاثير قرار مي دهد و موجب کاهش نسبي دما مي شود، اظهار داشت: اين سامانه بعد از ظهر روز جمعه از استان خارج مي شود.
رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: در پي نفوذ اين سامانه احتمال اختلال در تردد و آبگرفتگي معابر عمومي و سيلابي شدن رودخانه ها، مسيل ها، اصابت صاعقه و در نواحي مرتفع و کوهستاني کولاک برف وجود دارد.
اميدفر با بيان اينکه در پي فعاليت اين سامانه احتمال پرتاب اشيا و آسيب به سازه هاي سبک و شکستن شاخه هاي درختان وجود دارد، ادامه داد: انجام تمهيدات لازم براي جلوگيري از آبگرفتگي معابر عمومي و سيلاب و اثرات ناشي از وزش باد شديد ضروري است.
وي خواستار خودداري از فعاليت هاي کوهنوردي، پرهيز از سفرهاي غيرضروري توسط رانندگان و مسافران، رعايت نکات ايمني و به همراه داشتن تجهيزات زمستاني در جاده هاي کوهستاني و توجه به توصيه هاي کارشناسان کشاورزي شد.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.