احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان شرقي گفت: طرح هاي جامع و هادي روستاي تاريخي کندوان تجميع ميشود.
حمد حمزه زاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران تجميع اين 2 طرح را عاملي مؤثر در پيشبرد اهداف توسعه اي اين روستاي تاريخي عنوان و اضافه کرد: اين اقدام گامي مفيد و مؤثر در راستاي تسهيل امور زيرساختي و حفاظتي اين روستاي بي نظير است.
وي با بيان اينکه حفظ اصالت و تماميت روستاي کندوان از مهمترين اهداف ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي است، اظهار داشت: اين روستا از جمله روستاهايي است که تنها 2 مورد مشابه آن در دنيا وجود دارد و بايد تمام تلاش، اقدامات و توجه خود را در راستاي تقويت ظرفيتها، رفع مشکلات و در نهايت ثبت جهاني اين اثر منحصربهفرد، معطوف کنيم.
حمزه زاده اضافه کرد: طي سالهاي گذشته دو طرح جامع و هادي روستاي کندوان به صورت جداگانه در حال اجرا بودند که به دليل تفاوت در نحوه اجرا، عمليات ساماندهي و حفاظتي، اقدامات ثبت جهاني روستاي کندوان نيز به تعويق افتاده بود.
وي ادامه داد: در حال حاضر با تجميع 2 طرح جامع و هادي روستاي کندوان و اجراي آن توسط مشاور ميراثفرهنگي، امور مربوط به ساماندهي و حفاظت از اين روستاي کمنظير شامل اجراي ضوابط بافت تاريخي، حفاظت از کرانها، همسانسازي ساختمانها با بافت تاريخي، به کارگيري مصالح همگون با بافت روستاي کندوان با همکاري اهالي روستا در حال اجرا است.
حمزه زاده گفت: در اين راستا به صورت هم زمان مراحل ثبت جهاني اين روستاي ارزشمند نيز توسط ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در حال پيگيري است.
روستاي تاريخي و زيباي کندوان در فاصله 60 کيلومتري تبريز و 18 کيلومتري شهر اسکو، داراي ??? خانوار و ??? نفر جمعيت است که اغلب آنها به کار کشاورزي و دامداري و صنايع دستي اشتغال دارند.
اين روستا که در 15ارديبهشت 1376 با شماره 1857 به عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است، به عنوان يکي از عجايب گردشگري ايران با آب هواي دلپذير جزو آثاري است که پرونده آن از چند سال گذشته در نوبت ارسال براي ثبت جهاني قرار دارد.
روستاي صخره اي کندوان با قدمت بيش از هفت هزار سال در ميان دره اي باصفا و کنار رودخانه پرآبي به همين نام واقع شده و ظرفيت هاي فراواني براي بازديد گردشگران داخلي و خارجي دارد؛ اين مکان جزو يکي از سه روستاي شگفت انگيز جهان است که فقط ? نمونه از آن در آمريکاي شمالي و کاپادوکياي ترکيه وجود دارد.