احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي از احداث گلخانه در داخل شهرکهاي کشاورزي اين استان خبر داد.
اکبر فتحي در جلسه آخرين يافتههاي تحقيقاتي کشت گلخانهاي در ارتباط با پيشرفت تکنولوژي کشاورزي اظهار داشت: امروزه کارشناسان فني و متخصص با تغيير در فرآيندهاي توليد محصولات کشاورزي ميتوانند باعث افزايش عملکرد در واحد سطح، بهره وري و بازار پسندي محصول شوند.
وي افزود: اگر تغييري در روشهاي توليد محصول به وجود آمده است، به خاطر تغيير نگرش کشاورزان و درک ظرفيت بيش از پيش زمينهاي کشاورزي بوده و کشاورزان با داشتن سالها تجربه، متوجه شدهاند که روشهاي جديد و علمي ميتواند در توليد بيشتر و افزايش بهره وري مؤثر باشد.
فتحي به پيشرفت تکنولوژي در احداث و فرآيند توليد محصولات در گلخانهها اشاره کرد و گفت: گلخانهها در طول چند سال اخير با پيشرفت و تحولي عظيمي در توليد و بهره وري مواجه شدهاند و سرمايه گذاري در اين بخش نسبت به ساير بخشهاي کشاورزي افزايش يافته است و سرمايه گذاران به دنبال استفاده از روشهاي نوين همراه با تکنولوژي براي توليد بيشتر محصول با افزايش عملکرد در واحد سطح هستند.
وي به کيفيت محصولات گلخانهاي اشاره کرد و گفت: در بازار رقابتي امروز مسلماً بايد کيفيت محصول به گونهاي باشد که محصول توليد شده جايي در ويترين بازار داشته باشد و مشتري تمايل به خريد محصولي ميکند که کيفيت بالاتري داشته باشد.
وي افزود: خوشبختانه سرمايه گذاران استاني براي مثبت و با يادگيري از همديگر سعي در استفاده از روشهاي نوين و علمي براي افزايش کيفيت محصولات هستند و اين براي استان آذربايجان شرقي نقطه قوت محسوب ميشود.
وي به ترويجي بودن ساختار جهاد کشاورزي تاکيد کرد و گفت: همکاران جهاد کشاورزي با آموزشها و ترويج روشهاي جديد و انتقال اطلاعات به کشاورزان و سرمايه گذاران، توانستهاند در تغيير نگرش کشاورزان نسبت به روشهاي توليد محصول و نمايش بازدهي و کارآيي دستگاهها و سيستمهاي جديد براي استفاده سرمايه گذاران، کار ارزشمندي انجام داده و تأثير مستقيم در کيفيت محصولات کشاورزي و بهره وري آن داشته باشند.
فتحي به توسعه توليد محصولات گلخانهاي اشاره کرد و گفت: در سال جاري حدود 309 هکتار تقاضا براي احداث گلخانه وجود داشته و تقاضاهاي جديدي در حال بررسي وجود دارد و تنوع محصولات گلخانهاي ميتواند در بهبود بازار محصولات کشاورزي تأثيرگذار باشد.
وي افزود: احداث گلخانهها در هر مقياسي در داخل شهرکهاي کشاورزي امکان پذير بوده و جهاد کشاورزي از سرمايه گذاران در اين بخش استقبال ميکند در صورتي که سرمايه گذار شرايط مورد تأييد را داشته باشد مجوز احداث و بهره برداري داده ميشود.