احرار: آذربايجان شرقي سرشار از جاذبه هاي تاريخي شامل مساجد، خانه ها، کبوترخانه ها و ديگر مکانهاي تاريخي است اما در اين استان شهري وجود دارد بنام بناب که قصد داريم در بخش ايرانگردي امروز شما را با جاذبه اي منحصر بفرد از اين شهر آشنا کنيم
معرفي عمارت سيف العلماء
آذربايجان شرقي سرشار از جاذبه هاي تاريخي شامل مساجد، خانه ها، کبوترخانه ها و ديگر مکانهاي تاريخي است اما در اين استان شهري وجود دارد بنام بناب که قصد داريم در بخش ايرانگردي امروز شما را با جاذبه اي منحصر بفرد از اين شهر آشنا کنيم. عمارت سيف العلما جاذبه بي همتايي در بناب است که در اصل متعلق به شيخ علي قاضي بوده و تاريخ ساخت اين بنا به اوايل دوره قاجاريه برمي گردد. در ادامه با لستسکند همراه باشيد تا شما را بيشتر با اين عمارت زيبا آشنا کنيم.
معماري عمارت سيف العلماء
عمارت سيف العلماء در دو طبقه و با نمايي آجري رو به جنوب احداث شده است، مصالح بکار رفته در آن چوب، آجر و خشت است. شايد بتوان عنوان کرد که بناي اين عمارت با الگوبرداري از مسجد اسماعيل بيگ بناب که مربوط به دوره صفويه بنا شده است. قسمت تحتاني پايه ستون ها بصورت مربع و قسمت تکيه گاه ستونهاي چوبي بصورت دايره کار شده که وسط آن حفره اي جهت نشست ستونها قرار گرفته است.
ايواني که در جلوي اين عمارت است چهار ستون که با پايه هاي سنگي درست شده است دارد، اين خانه در دو طبقه ساخته شده است. عمارت سيف العلما در وسط باغ بزرگي قرار دارد كه تماماً در اضلاع چهارگانه آن پنجره هاي كوچكي جهت تهويه و روشنايي استفاده مي گردد.
درگذشته در اين عمارت باغ بزرگي وجود داشته اما امروزه به دليل وجود خيابان شهيد بهشتي ضلع جنوبي باغ را به دو قسمت تقسيم و اضلاع ديگر آن نيز بوسيله وراث به قطعاتي تفکيک و به مرور زمان به واحدهاي مسکوني و تجاري معاصر تبديل شده است. درحال حاضر در قسمت شمالي ساختمان، باغ بزرگي هنوز وجود دارد.
ديگر خصوصيت عمارت سيف العماء سيستم روشنايي خاص آن است در داخل ديوارها مي باشد. به اين شکل که در داخـل ديوار جايگاه هاي ويژه اي براي چراغ نفتي تعبيه شده است که از طـريق دو جدار شيشه اي دو طرف جايگاه، باعث روشـنايي فضاي طرفين مي شده. از طرفي در سقف جايگاه لوله اي براي تهويه هواي داخل جايگاه تعبيه شده است.
اميدواريم پس از پايان يافتن بحران کرونا، بتوانيد از اين جاذبه زيبا بازديد کنيد و تجربياتتان را نيز با ما و سايرين به اشتراک بگذاريد.
منبع:https://lastsecond.ir/blog/9186-seifal-ulama-house