احرار: مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشکي مرکز آذربايجانشرقي اعلام کرد: از ابتداي شيوع ويروس کرونا تاکنون تعداد سه هزار نفر از جامعه پرستاري اين استان به بيماري کوييد ??مبتلا شده اند.
عبدالله صفري روز دوشنبه در نشست خبري به مناسبت آغاز هفته گراميداشت مقام پرستار با اصحاب رسانه، افزود: متاسفانه تاکنون تعداد پنج نفر از جامعه پرستاري آذربايجان شرقي شامل خانم ها نوشين اکبري، فرناز کيهان، فرح نساء فتحي پور، اکبر اميريان و ابراهيم خليلي نيز به دليل ابتلا به ويروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
به گفته وي در حال حاضر تعداد حدود ?? نفر از کادر پرستاري آذربايجان شرقي نيز به دليل ابتلا به ويروس کرونا در قرنطينه کامل به سر مي برند که تغيير اين آمار به صورت روزانه و حتي ساعتي بسيار محتمل است.
صفري مجموع پرسنل پرستاري آذربايجان شرقي را حدود ? هزار نفر اعلام کرد که از اين تعداد ?? درصد را زنان و ?? درصد را مردان تشکيل مي دهد و ميانگين سابقه خدمت آنها ?? سال مي باشد.
وي با بيان اينکه در حال حاضر بخش سلامت آذربايجان شرقي با کمبود حدود چهار هزار نفر پرستار مواجه است، اظهار داشت: بر اساس استانداردهاي جهاني براي هر تخت بيمار ?.? پرستار بايد وجود داشته باشد که اين آمار در ايران به نصف کاهش يافته و در آذربايجان شرقي نيز براي هر تخت بيمارستاني ?.? پرستار وجود دارد که رقم بسيار پاييني به شمار مي رود.
صفري با تاکيد بر اينکه شغل پرستاري بخص حاکميتي است و بايد بر اساس عملکردها و جايگاه رفيع آن مورد توجه دولت و مجلس قرار بگيرد، يادآور شد: شيوع ويروس کرونا باعث شد جايگاه و ارزش پرستاري در نام سلامت کشور بيش از پيش نمايان شود و در اين زمينه بر همگان ثابت شد که جامعه پرستاري بدون وابستگي سيستمي به دولت و نظام سلامت نمي تواند خدمات مفيد و تاثيرگذار ارايه کند.
وي يکي از چالش هاي مهم نظام سلامت آذربايجان شرقي در سال هاي گذشته را کمبود پرستار اعلام کرد که به گفته وي اين مشکل با شيوع کرونا و جذب سريع تعدادي از جوانان تا حدودي مرتفع شده است که بر اين اساس در ? نوبت اقدام به جذب پرستار شد که در مرحله اول تعداد ??? نفر طي اسفند پارسال و فروردين امسال استخدام شدند.
صفري ادامه داد: در نوبت دوم و سوم نيز تعداد ??? نفر از ذخيره هاي آزمون استخدامي سال قبل و ?? نفر براي مناطق محروم استان حذب شده و در تداوم اين اقدامات تعداد ??? نفر نيز به عنوان نيروهاي طرح و تمديد طرح ? ماهه به بدنه پرستاري آذربايجان شرقي اضافه شدند.
به گفته وي از زمان شيوع ويروس کرونا تاکنون در مجموع تعداد يکهزار و ??? نفر پرستار در بخش سلامت آذربايجان شرقي جذب شدند.
صفري از تصميم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي براي استخدام 37 هزار نفر طي سالجاري خبر داد و افزود: بر اين اساس ? هزار نفر در نوبت اول و 30 هزار نفر در نوبت دوم جذب مي شوند که حداقل 35 درصد آنها به پرستاران اختصاص خواهد يافت.
وي اضافه کرد: سهم آذربايجان شرقي از استخدام 7 هزار نفري ياد شده، 173 نفر است که حداقل 80 نفر آنها به پرستاران اختصاص خواهد داشت.
به گزارش ايرنا، رييس هيات مديره نظام پرستاري تبريز و شهرستان هاي تابعه نيز در اين نشست خبري با انتقاد از بي توجهي ها به جامعه پرستاري کشور طي سال هاي اخير، گفت: با وجود اينکه پاداش هايي براي پرستاران به دليل شيوع ويروس کرونا در نظر گرفته شده است، اما در واقع اين مبالغ ريالي به دريافتي جامعه پرستاري کشور اضافه نکرده است.
محمد ارشدي اظهار داشت: فوق العاده ويژه پرستاران نيز اخيرا" از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي نهايي شده است؛ بايد در نظر داشت که اين مبالغ نيز حدود 5 سال بود قطع شده بود که قرار است در حقوق دي ماه پرستاران پرداخت شود.
وي با بيان اينکه 70 درصد خدمات مربوط نظام سلامت به وسيله پرستاران قابليت ارايه دارد، از اينکه سال ها به چنين جايگاهي در نظام اداري و استخدامي کشور بي توجهي شده است، ابراز تاسف کرد و ادامه داد: در شرايط معمولي تنها ?? درصد پرستاران به مراقبت از بيماران بدحال اختصاص دارند که اين رقم در شرايط سخت از جمله کرونايي به بيش از ?? درصد رسيده است و اين وضعيت، توجه به معيشت و افزايش حق و حقوق پرستاران را اجتناب ناپذير مي کند.
ارشدي اضافه کرد: پرستاران در بخش هاي مختلف نظام سلامت موظف به انجام 150ساعت کاري هستند که اين ساعات در شرايط کرونايي به بيش از 250 ساعت افزايش پيدا کرده است و تحمل کار در چنين وضعيتي با لباس هاي مخصوص که توان غذا خوردن را نيز از فرد مي گيرد، بسيار سخت و طاقت فرسا مي باشد.
وي حمله موج چهارم کرونا در کشور و آذربايجان شرقي طي ماه هاي آينده را محتمل و قابل پيش بيني خواند و گفت: چنين بحراني که ? ماه به طول انجاميده و شايد براي ماه ها نيز تداوم يابد، نيازمند رسيدگي بيشتر به جامعه پرستاري است تا اين بحران با تلفات پايين تر پشت سر گذاشته شود.