احرار: مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي گفت: مصرف آب در سطح استان به علت شيوع ويروس کرونا و مصرف بيرويه مردم حدود 34 درصد افزايش يافت.
عليرضا ايمانلو، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بيان اينکه افزايش ميزان مصرف موجب بهم خوردن موازنه تامين و مصرف آب شرب در اين استان شد، افزود: هر سال به علت رشد جمعيت و افزايش انشعابات پيش بيني افزايش 3 تا 4 درصدي مصرف مي شد و بر اساس آن نيز ميزان توليد نيز 3 تا 4 درصد افزايش مي يافت ولي شيوع کرونا موجب بهم خوردن اين پيش بيني شد.
وي اظهار داشت: در بهمن ماه سال گذشته روزانه 850 هزار مترمکعب در سطح استان آب شرب مصرف مي شد که اين ميزان در اسفند همان سال به روزانه يک ميليون و 100 هزار مترمکعب رسيد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي ميزان توليد سالانه آب شرب شهري و روستايي در استان را حدود 330 ميليون مترمکعب اعلام کرد و گفت: 75 درصد تامين آب شرب استان از طريق آب منطقه اي و 25 درصد نيز از طريق چاه هاي شرکت آب و فاضلاب تامين مي شود.
ايمانلو، ادامه داد: ميانگين مصرف استاندار کشور براي هر فرد 150 ليتر در روز بوده که اين ميزان در زمان شيوع کرونا در اين استان به حدود 210 ليتر در روز رسيد.
وي يادآوري کرد: هم اکنون بيش از 3 ميليون نفر از جمعيت شهري و 850 هزار نفر جمعيت روستايي استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب بوده و اين شرکت به ان ها خدمات ارايه مي دهد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي با اشاره به اينکه تامين آب برخلاف برق و گاز محدود به يک اقليم و منطقه مي شود، گفت: با کاهش بارش و افزايش بي رويه مصرف، اين شرکت در تامين و انتقال آب شرب به مشترکان با مشکل مواجه مي شود.
ايمانلو، افزود: براي جبران بخشي از کمبود تامين آب در تبريز 30 حلقه چاه حفر مي شود که هم اکنون حفر 15 حلقه چاه انجام شده و تلاش مي شود تا پايان خرداد نيز بقيه چاه ها حفر شود.
وي با اشاره به اينکه با حفر اين چاه ها 300 ليتر در ثانيه بر ميزان آب توليدي استان اضافه مي شود، اظهار داشت: تا سال آينده بايد حدود 900 ليتر در ثانيه بر توليد آب تبريز اضافه شود تا اين شهر در آينده با مشکل کم آبي مواجه نشود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي گفت: انتقال آب از ارس به تبريز کسري آب اين شهر را جبران مي کند و براي اين منظور اين طرح بايد تا 3 سال آينده به بهره برداري برسد.
ايمانلو، ادامه داد: قيمت تمام شده هر ليتر آب توليدي در استان يک هزار و 600 تومان است ولي به قيمت 600 تا 700 تومان در بين مشترکان توزيع مي شود.
18.5 درصد از آب توليدي استان به هدر مي رود
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي با بيان اينکه به علت فرسودگي شبکه آب حدود 18.5 درصد از آب توليدي استان به هدر مي رود، گفت: براي جلوگيري از هدرروي آب بايد سالانه ??? کيلومتر از شبکه آب بهسازي شود.
ايمانلو، افزود: به علت کمبود اعتبارات و منابع اين شرکت، هر سال حدود 150 تا 160 کيلومتر از شبکه آب استان بهسازي و اصلاح مي شود و با هوشمندسازي شبکه نيز مي توان جلوي هدررفت آب را گرفت.