احرار: احتمال ورود ويروس کرونا به آذربايجانشرقي به دليل داشتن مرز مشترک با ? کشور و يک جمهوري خودمختار و نيز واقع شدن در مسير مبادي ورودي کشورمان از ترکيه و عراق، باعث همافزايي نهادهاي مسوول براي پيشگيري از اين بيماري مرگبار شده است.
هر چند انتشار خبري مبني بر بستري شدن ? گردشگر چيني در يکي از بيمارستان هاي تبريز به دليل مشکوک بودن به ابتلا به ويروس کرونا، موجي از نگراني را در نزد افکار عمومي دامن زد، اما اعلام نتيجه بررسي هاي پزشکي مبني بر مبتلا بودن آنان به آنفلوانزاي نوع «ب» از شدت نگراني ها کاست و آرامش نسبي از اين بابت حاکم کرد.
هر چند مسوولان ارشد استان پيش از اين بارها اعلام کرده اند که تدابير سفت و سخت در گمرک هاي جلفا و نوردوز و فرودگاه بين المللي شهيد مدني تبريز براي پيشگيري از احتمال شيوع کرونا در استان اتخاذ کرده اند، اما سرعت بالاي گسترش اين ويروس کشنده در سطح جهان باعث شده است که شايعات مربوط به وجود افراد مبتلا به آن در مناطق مختلف کشورمان از جمله آذربايجان شرقي در فضاي مجازي دست به دست شود.
فعاليت قرارگاه زيستي پدافند غيرعامل آذربايجان شرقي تشديد شده و اعضاي آن براي تضمين سلامت شهروندان، ضمن برگزاري جلسات فشرده کارشناسي و تبادل نظر، به اقدامات عملي از قبيل استقرار واحدهاي قرنطينه اي و تقويت حضور کارشناسان مسوول در مبادي ورودي استان اقدام کرده اند.
البته اشاره به اين نکته نيز خالي از لطف نيست که مشاهده اتباع چيني در سطح آذربايجان شرقي به ويژه کلان شهر تبريز به دليل «سرايت رواني» ترس ناشي از شيوع کرونا، زمينه ساز تشديد نگراني مردم است، اما مسوولان مي گويند که در اين استان گردشگر چيني وجود ندارد و اتباع چيني حاضر در تبريز نيز شاغلان در واحدهاي توليدي و صنعتي هستند که قبل از شيوع کرونا در اين خطه ساکن شده اند.
البته در اين بين برخي شيطنت ها در فضاي مجازي، از قبيل بازنشر تصاوير قديمي از حضور گردشگران چيني در بازار تاريخي تبريز، در تضاد با تلاش نهادهاي مسوول براي آرامش بخشي به جامعه و دوري از جو هيجاني ناشي از نگراني هاي مربوط به شيوع کروناست.
اتخاذ تدابير لازم در مرزهاي آذربايجانشرقي براي جلوگيري از ورود ويروس کرونا
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: تمهيدات لازم براي جلوگيري از ورود ويروس کرونا از مبادي مرزي آذربايجانشرقي انجام شده و ورود شهروندان کشورهاي آلوده به ويروس کرونا تحت کنترل است.
عباسعلي درستي اضافه کرد: خوشبختانه هيچ موردي از ابتلا به ويروس کرونا در استان گزارش نشده و مجموعه بهداشت و درمان آذربايجان شرقي تمام تلاش خود را براي پيشگيري از ورود اين ويروس انجام ميدهد.
وي در خصوص وضعيت بيماري آنفلوانزا در استان هم اظهار کرد: معمولا در مورد بيماري آنفلوانزا بطور رايج بعد از موج اول، با فاصله زماني غير قابل پيش بيني موج دومي هم اتفاق مي افتد که تاکنون هيچي علايمي از آن در آذربايجان شرقي مشاهده نشده است.
درستي با بيان اينکه شيوع بيماري آنفلوانزا غير قابل پيش بيني است، گفت: ممکن است آنفلوانزا هفته ديگر يا ماه ديگر شايع شود و يا به طور کلي، موج دومي در کار نباشد، اما با توجه به تجربيات سالهاي گذشته، تمامي مراکز بهداشتي و درماني در آمادگي کامل قرار دارند.
وي افزود: بيمارستانها و اورژانسها در موج اول آنفلوانزا نيز در حالت آمادگي کامل قرار داشتند و اين در حالي است که بيشتر بخشهايي که براي اين موضوع پيش بيني کرده بوديم، مورد استفاده قرار نگرفت.
ابتلاي ? گردشگر چيني به کرونا در تبريز رد شد/ آنفلوآنزاي نوع «ب» قطعي شد
در حالي که مسوولان بهداشت و درمان آذربايجان شرقي از نبود موردي از ابتلا به کرونا در سطح استان سخن مي گفتند، انتشار خبري مبني بر بستري شدن دو چيني مشکوک به کرونا در يکي از مراکز درماني تبريز در چهارشنبه هفته قبل، موجي از نگراني را در بين مردم دامن زد، اما مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد که ابتلاي دو فرد گردشگر چيني تحت مراقبت بهداشت خاص در تبريز به ويروس کرونا،بر اساس آزمايشات انجام شده منتفي بوده و آنفلوآنزاي تيپ «ب» تشخيص داده شده است.
سيدجمال حسيني اقدم اظهار کرد: دو زن چيني ?? و?? ساله پنج روز قبل از چين وارد جمهوري آذربايجان شده و از مرز آستارا وارد کشورمان شده اند.
? تبعه چيني که در يکي از هتل هاي تبريز اقامت داشتند، با علائم آنفلوآنزا مشکوک به کرونا به يکي از بيمارستان هاي تبريز منتقل و قرنطينه شدند.
حسيني اقدم گفت: تيم هاي درماني بلافاصله پس از منتقل شدن اين دو توريست به بيمارستان، آنها را در واحد ايزوله بستري کرده و تمام آزمايشات مربوطه جهت بررسي گرفته شد.
وي افزود: اين دو تبعه کشور چين با علايم تب و شبه آنفلوانزايي به يکي از بيمارستانهاي تبريز مراجعه و پس از معاينه و نمونه برداري، طبق پروتکل کشوري در مکاني که براي ارايه خدمت به بيماران مشکوک به بيماريهاي حاد ويروسي در نظر گرفته شده بود، منتقل و بستري شدند و اکنون با وضع پايدار تحت مراقبت پزشکي قرار دارند.
مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي تبريز ادامه داد: هموطنان عزيز بدون نگراني صرفاً به توصيه هاي عمومي جلوگيري از انتشار عفونت ويروسي عمل کنند.
گردشگر چيني در آذربايجان شرقي نداريم
معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجانشرقي نيز در گفت و گو با ايرنا اعلام کرد: با توجه به اقدامات پيشگيرانه اتخاذ شده در راستاي تامين و تضمين سلامتي شهروندان، هيچ گردشگر چيني وارد اين استان نشده است.
عليار راستگو روز شنبه افزود: تصاوير منتشر شده از گردشگران چيني بازار تبريز در فضاي مجازي مربوط به زمان هاي قبل و شيطنت رسانه اي است.
وي اظهار کرد: براي مقابله با ورود ويروس کرونا به آذربايجان شرقي، اقدامات پيشگيرانه سختگيرانه اي در مباني ورودي استان در گمرک هاي جلفا و نوردوز و فرودگاه بين المللي شهيد مدني تبريز اتخاذ شده است.
وي اضافه کرد: در اين راستا نهادهاي بهداشتي و درماني اقدامات لازم را در مباني ورودي سه گانه استان انجام داده اند و نمايندگان آنها در آنجا مستقر هستند.
معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان شرقي ادامه داد: خوشبختانه هم افزايي خوبي براي پيشگيري از ورود ويروس کرونا به استان بين نهادهاي مسوول وجود دارد.
وي يادآوري کرد: اتباع چيني ساکن تبريز نه گردشگر، بلکه فعالان واحدهاي توليدي و صنعتي هستند.
هيچ گونه آلودگي به ويروس کرونا در استان نداريم
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز اعلام کرد: هيچگونه آلودگي به ويروس کرونا در آذربايجان شرقي مشاهده نشده است.
دکتر محمد حسين صومي افزود: دانشگاه علوم پزشکي تبريز از روز اول شيوع اين ويروس در چين، گروههاي تخصصي را در بيمارستانها، مبادي ورود و خروج مرزها و فرودگاه استان مستقر کرده و به صورت مستمر کنترلهاي لازم را انجام مي دهد که در صورت مشاهده موارد مشکوک اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکي تبريز با تجهيز مراکز درماني و اطلاعرسانيهاي لازم، آمادگي کافي در زمينه پيشگيري از شيوع کرونا دارد.