احرار: اعضاي شوراي اسلامي شهر تبريز از روند توسعه شهر به سمت گسل انتقاد کرده و خواستار تغييراتي در جهات اين توسعه شدند.
يکصد و پنجاه و سومين جلسه شوراي شهر تبريز امروز در حالي برگزار شد که يکي از مهمترين موضوعات مورد بحث در آن، ايمني شهر تبريز و اتخاذ سياستهاي غلط براي توسعه اين شهر بوده و اعضا نظرات خود را در اين زمينه بيان کردند.
فريدون بابايي اقدم در اين جلسه گزارش وضعيت گسل تبريز را تکان دهنده دانست و گفت: اگر کمي دقت کنيم به خوبي متوجه خواهيم شد که در سالهاي گذشته توسعه شهر تبريز به سمت گسلها انجام شده که اين امر جاي نگراني دارد.
رئيس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تبريز ادامه داد: مسئولان استاني و شهري تبريز بايد پاي کار آمده و بيش از پيش روي اين موضوع حساس شوند و با همکاري يکديگر فکري براي تغيير جهات توسعه شهر کنند.
وي ميزان آمادگي و تاب آوري شهر تبريز در مقابل حوادث مختلف از جمله زمين لرزههايي با قدرت بالا را کم دانسته و گفت: هرچند بخشي از موضوع توسعه شهر از اختيار شوراي شهر خارج است اما بايد نسبت به آگاه سازي تمامي مسئولان اقدام شود چرا که با اين وضع، خطر در کمين است.
اموات در جاهاي امن شهر خفته اند
غلامحسين مسعودي ريحان نيز در اين جلسه با نام بردن برخي مناطق واقع شده بر روي گسل در تبريز گفت: مناطقي چون باغميشه، مرزداران، رشديه و کوي نصر بر روي گسل واقع شدهاند که در سالهاي اخير شاهد روي آوردن شهروندان تبريزي به زندگي در اين محلات بودهايم.
عضو شوراي اسلامي شهر تبريز ادامه داد: مردم خود به خوبي از اين جريان خبر دارند و نسبت به نقاط حادثه خيز شهر اطلاع يافتهاند؛ تغيير جهت توسعه شهر يک مطالبه مردمي است اما متأسفانه سياست گذاران امر، توسعه شهر را به سمت گسل تبريز پيش بردهاند.
وي با انتقاد از قرار گرفتن گورستان ها در مناطق امن شهر گفت: منطقهاي که وادي رحمت در آن قرار گرفته، هيچ خطري از بابت گسل ندارد اما عجيب است که اين منطقه براي دفن اموات استفاده شده و مناطقي با ايمني کم به زندگي مردم اختصاص يافته است.
مسعودي ريحان ادامه داد: گزارش گسل تبريز بايد مستند شده و در اختيار تصميم گيرندگان قرار گيرد؛ شهرداري نيز نبايد براي احداث ساختمان در محلهايي که بر روي گسل واقع شدهاند، مجوز صادر کند.
خطر زلزله بزرگ در تبريز را جدي بگيريم
کارشناس تکتونيک زمين شناسي شمالغرب نيز مهمان اين جلسه از شوراي شهر تبريز بود که از خطرات گسل تبريز سخن گفت.
سيروس اسماعيلي، گسل تبريز را جزو 20گسل مطرح جهان دانسته و گفت: بيش از 240سال از آخرين زلزله بزرگ تبريز ميگذرد؛ زلزلهاي که در سال 1780ميلادي در تبريز اتفاق افتاده و جان 200هزار نفر از مردم اين شهر را گرفته است.
وي ادامه داد: تحرکات 25ساله گذشته زمين نشان ميدهد گسل تبريز در حال فعال شدن است که لزوم آمادگي همه جانبه شهر براي اين حادثه را نشان ميدهد تا خطر آن به کمترين ميزان کاهش يابد.
اسماعيلي افزود: طبق پيش بينيها در صورت وقوع زلزلهاي بزرگ در تبريز، کوه عون بن علي به ارتفاع يک متر و عرض 4 متر جابه جا خواهد شد.
مهر