احرار: رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي گفت: يک تن و 230 کيلوگرم انواع مواد مخدر در چهار ماه نخست سال جاري در استان کشف شده است که بيشترين حجم کشفيات مربوط به يک تن ترياک است.
سرهنگ قاسم دهقاني در نشست خبري، از کشف 55 کيلوگرم مواد مخدر حشيش و 15 کيلوگرم هروئين طي چهار ماه گذشته در استان خبر داد و افزود: 68 نفر قاچاقچي در رابطه با کشفيات مواد مخدر در استان شناسايي شده است، همچنين 1750 توزيع کنندهي خرد و 6800 نفر معتاد و مصرف کنندهي مواد مخدر در استان دستگير شدهاند.
وي با بيان اينکه کارگاه تهيهي مواد مخدر شيشه و هروئين در سطح استان وجود ندارد، توضيح داد: آذربايجان شرقي استاني ناامن براي قاچاقچيان است و 729 مرحلهي عمليات پاکسازي توسط مجموعه همکاران نيروي انتظامي در مناطق آلوده و روستايي انجام شده است.
وي از آموزش چهره به چهري بيش از 10 هزار نفر در استان در حوزهي مبارزه با مصرف مواد مخدر طي چهار ماه اخير خبر داد و گفت: اين آموزشها در مدارس، دانشگاهها، مراکز نظامي و محيطهاي کارگري و صنعتي ارائه شده است.
دهقاني با بيان اينکه هدف قاچاقچيان استان مصرف مواد مخدر صنعتي توسط زنان است، گفت: متاسفانه آمار مصرف مواد مخدر در بين زنان استان رو به افزايش است.
وي با اشاره شناسايي 800 نوع مواد مخدر صنعتي در کشور، مطرح کرد: مصرف چند نوع مواد مخدر صنعتي از جمله هروئين و شيشه و مواد مخدر طبيعي گل در استان ما افزايش يافته است.
وي با بيان اينکه واژهي مواد مخدر يادآور خاطرات تلخ براي پليس و خانوادههاي گرفتار مواد مخدر است، گفت: امروزه اکثر مصرف کنندگان فقط براي پرکردن خلاهاي عاطفي مواد مصرف ميکنند. مواد مخدر بنيان خانواده، اقتصادي، اخلاقي، فرهنگي و غيره را برهم ميزند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي با بيان اينکه خطرات مواد مخدر مستمر بوده و زمان و مکان مشخصي براي آن وجود ندارد، افزود: خطرات توليد مواد مخدر در آزمايشگاهها و آشپزخانهها بيشتر از کارخانههاي توليد سلاحهاي شيميايي و خطرات جنگ تحميلي است.
وي ادامه داد: آمارهاي منتشر شده از سوي سازمان بين المللي و شبکهي بهداشت جهاني نشان ميدهد ک علي رغم اقدامات انجام شده در راستاي مبارزه با مواد مخدر، مصرف آن در جهان رو به افزايش است، تاکنون در کشور جمهوري اسلامي ايران 3875 نفر در مبارزه با مواد مخدر شهيد شدهاند که اين نشانگر عزم جدي دولت براي مبارزه با مواد مخدر است.
سرهنگ دهقاني با تاکيد براينکه لازمهي داشتن جامعهي سالم، خانوادهي سالم است، گفت: کيفيت روابط منطقي و سالم بين خانواده و فرزندان منجر به تشکيل خانوادهي سالم ميشود، ما تلاش ميکنيم با ارائهي آموزشها و پيشگيريها توسط نهادهاي ذيربط، تشکيل خانوادهي سالم در جامعه گسترش يابد.
وي با اشاره به آمار رسمي منتشر شدهي مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور، گفت: به طور ميانگين نزديک به دو ميليون و 800 هزار نفر مصرف کنندهي مواد در کشور وجود دارد که اين آمار نشان ميدهد بيش از 10 ميليون نفر دچار اختلالات ناشي از مصرف مواد مخدر و درگير با امر مبارزه با مصرف مواد مخدر هستند.
وي افزود: طي 40 سال گذشته شديدترين مجازات براي محکومان مواد مخدر انجام شده است ولي با اينحال اگر نتيجه گيري کنيم وضعيت ما نسبت به سالهاي گذشته در حوزهي مبارزه با مواد مخدر بدتر شده است، معتقدم مهمترين مشکل در خصوص مبارزه با مواد مخدر، نگاه تک بعدي و تک محوري بوده که نياز به انجام اقدامات ويژه در اين راستا دارد.
وي بيان کرد: دانشگاه علوم پزشکي تبريز، اداره کل بهزيستي استان، شهرداري و آموزش و پرورش استان، نهادهاي فعال در بين اعضاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر هستند و ماهانه اقدامات خود را در حضور رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گزارش ميدهند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي آموزش را اولويت اصلي در راستاي پيشگيري از مصرف مواد مخدر عنوان کرد و گفت: ما بايد جوانان و خانوادهها را آموزش دهيم، زماني که دانش آموز يا دانشجويي فارغ التحصيل ميشود، انتظار داشته باشيم که ميتواند خود را در مقابل آسيبهاي اجتماعي بيمه کند و در مقابل خواستههاي نامتعارف دوستان، کلمهي "نه" را به راحتي به زبان بياورد.
وي با بيان اينکه حضور کارشناسان مبارزه با مواد مخدر در مدارس افزايش يافته است، گفت: انتظار داريم حضور کارشناسان در جامعهي کارگري و صنعتي نيز افزايش يابد، ما آمادگي خود را در راستاي پيشگيري از مصرف مواد مخدر در جامعهي کارگري و صنعتي اعلام ميکنيم.
وي ادامه داد: معتقدم هر چه در بحث پيشگيري هزينه کنيم بي شک در بحث هزينههاي درمان اعتياد با کاهش مواجه خواهيم شد، متاسفانه مواد مخدر صنعتي که توسط برخي جوانان مصرف ميشود، از لحاظ پزشکي درمان قطعي ندارند.
وي با اشاره به مشکلات حوزهي مبارزه با مصرف مواد مخدر، گفت: علي رغم پيشرفتهاي چشمگير در زمينهي علم و صنعت، تکنولوژي، بايد با ارائهي راحلهاي علمي و ريشه يابي با آسيبهاي اجتماعي مبارزه کنيم.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي ادامه داد: پنهان بودن تمامي فرآيند توليد اعم از کاشت، داشت، برداشت مواد مخدر نيز يکي درگير از مشکلات اين حوزه است، ميزان آلودگي و شيوع مواد مخدر صرفا از روي معتاداني تشخيص داده ميشود که در جامعه و شهر تردد ميکنند.
وي همسايگي ايران با دو کشور توليدکنندهي عمدهي مواد مخدر را نيز يکي ديگر از مشکلات حوزهي مبارزه با مصرف مواد مخدر دانست و گفت: تزانزيت بودن مسير کشور ما باعث شده، مواد مخدر به راحتي در کشور ما ورود پيدا کند، امروزه مواد مخدر يک جرم پيچيده و سازمان يافته است، جنس مواد مخدر از يک نوع نيست بلکه تمامي حوزههاي اعم از سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و پزشکي را تحت تاثير قرار ميدهد.
سرهنگ دهقاني خاطرنشان کرد: با توجه به افزايش قيمت دلار، انتظار داشتيم قيمت مواد مخدر نيز افزايش يابد ولي برخلاف انتظار هيچ گونه افزايشي در قيمت مواد مخدر اعمال نشد.
وي با بيان اينکه خوشبختانه امروزه تا مرحلهي درمان و پيشگيري در استان مشکلي وجود ندارد، گفت: در زمينهي اقدامات پس از درمان و رها شدن معتادان دچار مشکل هستيم، متاسفانه 90 درصد معتادان پس از درمان، در طول يکسال بار ديگر به مصرف مواد مخدر روي ميآورند.
ايسنا