سخنگوي انجمن صنفي توليدکنندگان لوازم خانگي از افزايش حداقل 80درصدي قيمت لوازم خانگي توليد داخل و افزايش بيش از 150درصدي محصولات با برند خارجي در اين حوزه خبر داد.
حميدرضا غزنوي، اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال جاري شاهد افزايش توليد در حوزه ماشين لباسشويي و يخچال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته بودهايم. البته توليد برخي اقلام لوازم خانگي نيز کاهش يافته است.
وي با بيان اينکه در حوزه لوازم خانگي توليد داخل شاهد رشد حداقل 80درصدي قيمتها از ابتداي سال جاري تاکنون هستيم، گفت: با احتساب ميانگين قيمت دلار در سال گذشته که رقمي حدود 3800تومان بود و قيمت فعلي دلار در سامانه نيما که معادل 8900تومان است، متوجه خواهيد شد که قيمتها به بيش از دو برابر افزايش يافته است.
سخنگوي انجمن صنفي توليدکنندگان لوازم خانگي در پاسخ به اينکه آيا دلار 4200توماني به واردات مواد اوليه توليد لوازم خانگي تعلق ميگيرد يا خير، خاطرنشان کرد: خير. دلار 4200توماني براي واردات مواد اوليه تعلق نميگيرد و توليدکنندگان بايد ارز مورد نياز خود را از سامانه نيما تامين کنند.
غزنوي با بيان اينکه لوازم خانگي خارجي بيش از 150درصد در سال جاري افزايش قيمت داشته است، اظهار کرد: قيمت لوازم خانگي خارجي قبل از افزايش قيمت ارز هم افزايش يافته بود و شاهد گراني بيش از 150درصدي محصولات با برند خارجي در بازار هستيم.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه رکود در توليد و رکود در تقاضا، گريبانگير توليدکنندگان لوازم خانگي شده است، گفت: رکود در توليد به دليل معضل نقدينگي و سرمايه در گردش است و در حاليکه توليدکنندگان ميتوانستند سال گذشته با ميانگين دلار 3700توماني گشايش اعتبار اسنادي انجام دهند و السي باز کنند، اما در سال جاري بايد با دلار 8900توماني اين کار را انجام دهند.
سخنگوي انجمن صنفي توليدکنندگان لوازم خانگي در مورد پديده رکود در تقاضا نيز، اظهار کرد: به دليل گران شدن اجناس، قدرت خريد مردم کاهش يافته است و به طور حتم بايد روشهاي ديگري براي فروش محصولات به کار برده شود چرا که مردم با مشکلات اقتصادي مواجهند و اين مساله ميتواند در آينده رکود بيشتري را براي لوازم خانگي ايجاد کند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه اگر قيمت ارز در سامانه نيما کاهش يابد، اين مساله بر قيمت لوازم خانگي در بازار اثرگذار خواهد بود يا خير و اينکه در چه بازه زماني تاثير خود را بر قيمت نهايي محصول خواهد گذاشت؟ گفت: اگر قيمت ارز در سامانه نيما کاهش يابد قيمت نهايي محصول نيز کاهش خواهد يافت و اين اتفاق سه ماه بعد اثر خود را در بازار ميگذارد