احرارخبر: معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي، گرماي سوزان و بي سابقه تبريز در روزهاي اخير را يادآور شد و گفت: اين موضوع نشان ميدهد که اقليم و طبيعت به هم خورده، اين گرما پس از سيل اخير دومين نشانه از تغييرات اقليمي در استان است.
محمدصادق پورمهدي، صبح امروز در جلسه شوراي حفاظت از منابع آب آذربايجان شرقي با تقدير از نصب داوطلبانه کنتورهاي هوشمند آب در برخي چاههاي آب، اظهار داشت: بايد براي افرادي که از قانون تبعيت کرده اند، براي تقدير و تشکر، برخي مشوق ها ارائه شده، از طرفي نيز کارت هاي آب اين افراد تا پايان سال شارژ شود.
وي افزود: هر چقدر براي رعايت کنندگان قوانين، مشوق تعيين کرده و از سختگيري نسبت به آنان خودداري کنيم، بقيه مخاطبين نيز خود به خود به رعايت قانون و نصب کنتورهاي آب بر روي چاهها اقدام ميکنند.
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي، با بيان اينکه در برخي موارد نيز به دليل محدوديت توليد کنتور هوشمند، با کمبود آن براي نصب روبهرو ميشويم، گفت: بايد با افزايش تعداد توليدکنندگان کنتور، اين نقيصه را حل کرده و محدوديتي براي نصب کنتور وجود نداشته باشد.
پورمهدي، با اشاره به غفلت صورت گرفته در زمينه تثبيت خاک و نبود توان جلوگيري از راه افتادن سيلاب در استان، افزود: چَراي دام و حيوانات را در عون بن علي و برخي مناطق اطراف شهر ممنوع کردهايم تا خاک آن تثبيت شده و با رشد گياهان، مانع از راه افتادن سيلاب با کمترين سيلاب شويم.
وي ابراز داشت: در گذشته نيز مجوزهاي خاکبرداري غير طبيعي داده شده و خاک زيادي را با سيل وارد شهر کرده که موجب خسارات فراوان شد لذا بايد از صدور چنين مجوزهايي خودداري شود.
معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي، با بيان اينکه در دهه هاي اخير با پيشرفت تکنولوژي و شخم اراضي، لوازم قديمي جاي خود را به علم روز داده است، خاطرنشان کرد: شخم زدن زمين به صورت شيب دار، باعث شسته شدن خاک در سيل ها و انتقال آن به مسيل ها شده که بخش عمده اي از مشکل ما در اين موضوع است.
پورمهدي، با اشاره به اينکه بايد درحفظ طبيعت همت کرده و مانع از شخم زدن شيب دار اراضي کشاورزي شويم، چراکه تشکيل هر سانت خاک در طبيعت، سالها زمان نياز دارد، اظهار داشت: بايد با تامين اعتبار از منابع مختلف، تحقيق اصولي در زمينه حفظ منابع آب و خاک صورت گيرد.
اين مقام مسئول، در ادامه، گرماي سوزان و بي سابقه تبريز در روزهاي اخير را يادآور شد و با اشاره به اينکه اين نوع گرما در تبريز تابحال وجود نداشته است، تصريح کرد: اين موضوع نشان ميدهد که اقليم و طبيعت به هم خورده و بايد با حفظ طبيعت از تغييرات آبي و خاکي جلوگيري کنيم؛ اين مسئله پس از سيل اخير دومين نشانه از تغييرات اقليمي در استان است.
وي، اجراي طرح هاي آبخيزداري در حاشيه درياچه اروميه را مورد تاکيد قرار داد و گفت: با کمترين بارش، سيلاب به راه مي افتد که بايد با آبخيزداري، آبها را به سفره هاي زيرزميني هدايت کنيم.
پورمهدي، با تاکيد بر تداوم پرکردن چاه هاي غير مجاز و نصب کنتورهاي هوشمند، تصريح کرد: بايد با جدي گرفتن اين موضوع و عدم غفلت در مورد آن، از بحران هاي آينده در زمينه آب جلوگيري کنيم.