احرارخبر: مدير منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي گفت: متأسفانه دانشگاهها در حال حاضر جزيرهاي عمل ميکنند و اگر تصور ميکنيم که اگر امروز تحقيقات يک دانشگاه متوقف شود تغييري در حال صنعت به وجود خواهد آمد بدون شک جواب منفي است.
علي جهانگيري در ديدار با نايبرئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تاريخچه فعاليت مناطق ويژه علم و فناوري، اظهار داشت: اين مناطق در اواخر دولت اصلاحات تحت عنوان کريدورهاي فناوري تصويب شد و در دولت بعدي آييننامهها تغيير يافت و نام کريدور را به مناطق ويژه علم و فناوري تغيير دادند.
وي ادامه داد: طي سفر دولت گذشته منطقه ويژه علم و فناوري در تبريز نيز مصوب شد اما عملاً کاري انجام نشد و درنتيجه باروي کار آمدن دولت تدبير و اميد، پيگير موضوع شديم و درنهايت توانستيم در اواخر سال 93 در شوراي عطف ايجاد منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي را به تصويب برسانيم.
جهانگيري، با اشاره به اينکه توسعه فناوري در اين مجموعه به قدرت ادامه دارد گفت: ازجمله اقدامات برجسته اين منطقه برگزاري نمايشگاه و جشنواره فناوري ربع رشيدي است بهطوريکه طي سال گذشته اين نمايشگاه با حضور بيش از 900 طرح برگزار شد و امسال نيز درصدد هستيم اين نمايشگاه را با تأکيد بر کيفي گرايي برگزار کنيم.
نماينده تام الاختياراستاندار در حوزه فناوري با اشاره به فعاليت بيش از 10 ستاد فناوري در استان اظهار کرد: يکي از مهمترين اقدامات منطقه ويژه علم و فناوري ربعرشيدي ايجاد ستادهاي فناوري است که بهصورت تخصصي فعاليت ميکنند و ما درصدد ايجاد همافزايي در اين ستادها هستيم، ستادهاي فناوري بهصورت عرض ماتريس يک سازماني تشکيلشدهاند و فعاليت منسجم و منظمي را دنبال ميکنند.
وي ادامه داد: برگزاري همايشهاي توسعه و تجاريسازي فناوري نيز از ديگر اقدامات اين منطقه بود که با استقبال ويژه فناوران روبرو شد.
مدير منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي گفت: اين منطقه درصدد است عناصري مثل دانشگاهها، مراکز تحقيقاتي، مراکز صنعتي و نهادهاي پشتيبان را بهصورت نظاماند به کار بگيرد و درصدد هستيم خروجي اين اقدامات اقتصاد دانايي محور باشد.
وي خاطرنشان کرد: متأسفانه دانشگاهها در حال حاضر جزيرهاي عمل ميکنند و اگر تصور ميکنيم که اگر امروز تحقيقات يک دانشگاه متوقف شود تغييري در حال صنعت به وجود خواهد آمد بدون شک جواب منفي است ما شاهد سرمايهگذاريهايي در امر تحقيقات و پژوهش هستيم که خروجي آن در اقتصاد ما محسوس نبوده است.
جهانگيري ادامه داد: منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي ايجادشده است تا اين خلأها شناساييشده و نسبت به رفع آن از طريق همافزايي کمک کنيم. اين نظام بدون سرمايهگذاريهاي فيزيکي ميتواند ايجاد شود و از اين مسير ما ميتوانيم به اهدافمان برسيم.
وي با اشاره نامگذاري سال جاري از سوي مقام معظم رهبري گفت: ما باور داريم تنها مسير تحقق اقتصاد مقاومتي توجه به اقتصاد دانشبنيان است چرا که در اين مسير نياز به سرمايهگذاري جديد نيست بلکه بايد به اين باور برسيم که فناوري راهحل برونرفت از مشکلات فعلي است.