احرارخبر: استاندار آذربايجان شرقي، گفت: بايد تلاش کنيم آموزش وپرورش و دانشگاهها کلاسهاي قرآني را به موسسات واگذار کنند تا از شيوههاي آموزشي اين موسسات بهره برده و پس از پايان تحصيلات، دانش آموزان و دانشجويان، سواد قرآني لازم را داشته باشند.
اسماعيل جبارزاده ظهر امروز در جريان بازديد از موسسه قرآن و عترت نور تبريز با اشاره به اهميت انس با قرآن، اظهار داشت: هرکس عبادت خالص خود را تقديم درگاه خداوند کند، در برابر آن عبادت خالص، پروردگار بهترين توفيقات را شامل حال افراد ميکند.
وي با بيان اينکه حضور همه فعالان قرآني در اينگونه مراکز، نتيجه اعمال خيري است که در گذشته داشته است، افزود: بايد به خاطر اين نعمت و توفيق، شاکر خداوند متعال بود، چراکه بزرگترين سعادت بشري، خدمت به دين خدا و به ويژه قرآن کريم است.
استاندار آذربايجان شرقي، با اشاره به محدوديتهاي موجود بر سر راه فعاليتهاي فرهنگي، گفت: 600 مرکز فعال قرآني در استان زير نظر سازمان تبليغات اسلامي اکنون وجود دارد که همگي به برکت خون شهدا و امام راحل و مقام معظم رهبري است.
جبارزاده با اشاره به اينکه رمز پويايي دين اسلام در طول 1400 سال، غيردولتي ماندن تبليغ و ترويج آن است، ابراز داشت: اگر حکومتها، پادشاهها و روساي جمهور از اين حرکت حمايت ميکردند، به جايگاه فعلي نميرسيد، لذا نبايد اينگونه حرکات را به دولتها وابسته کرد.
وي نمونه اي از اين عدم وابستگي را حوزههاي علميه در طول قرون گذشته عنوان کرد و خاطرنشان کرد: اينگونه حرکات مردمي برکت خاصي دارد اما دولت جمهوري اسلامي نيز موظف به حمايت از فعاليتهاي ديني، قرآني و فرهنگي است.
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه هر ساله رقمي بزرگ در بودجه کشور با عنوان فعاليتهاي فرهنگي مصوب ميشود، تصريح کرد: متاسفانه اين رقم بزرگ، به دهها جايي تزريق ميشود که هيچگونه کنترلي در آن وجود ندارد و کارايي آنها نامشخص است، ضمن اينکه پاسخگويي هم در برابر بودجه مصرفي ندارند.
جبارزاده با تاکيد بر اينکه بايد دريافت کنندگان بودجههاي فرهنگي از دولت، پاسخگو باشند، ابراز داشت: بايد با ساماندهي اين بودجهها، افراد در برابر ميزان دريافتي از بيت المال پاسخگو بوده و بهره و عملکرد آنها ارزيابي شود.
وي با بيان اينکه خودکفايي موسسات و مراکز قرآني يکي از آرزوهاي من است، خاطر نشان کرد: بايد با فراهم شدن زمينه درآمدزايي و خودکفايي، موسسات با فراغ بال فعاليت کنند و استانداري هم در اين زمينه با استفاده از ظرفيتهاي قانوني خود، به موسسات فرهنگي و قرآني کمک خواهد کرد.
استاندار آذربايجان شرقي، در پايان، با بيان اينکه هر کسي که با قرآن انس يابد، شيطان در قلب و روح آن، جايي نخواهد داشت، گفت: اولين قدم در مسلماني، توجه و انس با قرآن است تا با نشر آن در جامعه، سينه به سينه اين فرهنگ منتقل شود.
وي بازدهي کلاسهاي قرآن مدارس و دانشگاهها را پايين ارزيابي کرد و افزود: بايد تلاش کنيم آموزش وپرورش و دانشگاهها کلاسهاي قرآني را به موسسات واگذار کند تا از شيوههاي آموزشي اين موسسات بهره برده و پس از پايان تحصيلات، دانش آموزان و دانشجويان، سواد قرآني لازم را داشته باشند.