احرارخبر: يک پزشک متخصص طب سنتي گفت: بيماري آرتروز در طب سنتي به عنوان بيماريهاي مفصلي شناخته ميشود و بيماري افرادي که مبتلا به "بيماريهاي مفصلي ساده" باشند با روشهاي درماني طب سنتي به ميزان 70 تا 80 بهبود مييابد.
ک پزشک متخصص طب سنتي گفت: بيماري آرتروز در طب سنتي به عنوان بيماريهاي مفصلي شناخته ميشود و بيماري افرادي که مبتلا به "بيماريهاي مفصلي ساده" باشند با روشهاي درماني طب سنتي به ميزان 70 تا 80 بهبود مييابد.
سيد محمدباقر فضلجو در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، منطقه آذربايجانشرقي، در اين خصوص اظهار کرد: بيماري آرتروز(دردهاي مفصلي) نوعي از بيماري است که با کاهش فاصلهي مفصلها به وجود ميآيد و به دردهاي ناشي از آن نيز آرتروز گفته ميشود.
وي افزود: در بيماريهاي مفصلي پيشرفته نيز ممکن است طب سنتي به تنهايي جواب ندهد؛ از اينرو براي درمان اين بيماريها از درمان مکمل مثل طب سوزني استفاده ميشود.
وي ادامه داد: بيماريهاي مفصلي داراي انواع مختلفي است که شامل بيماريهاي مفصلي سرد، گرم، سودايي مفصلي، بلغم و... ميشود؛ از اينرو متناسب با نوع درد و بيماري و همچنين مزاج درد اين بيماري در طب سنتي مورد درمان قرار ميگيرد.
اين پزشک متخصص طب سنتي در خصوص روشهاي درمان طب سنتي براي بيماريهاي مفصلي، اظهار کرد: درمانهاي دارويي، گياهي، ماليدني، خوراکي، حجامت درماني، بادکش درماني و... استفاده ميشود.
وي گفت: اگر شدت بيماري در فرد زياد نباشد احتمال بهبود بيماري بسيار زياد است اما در بيماريهاي مفصلي پيشرفته، درمان بستگي به تغيير شکل مفصل داشته و طب سنتي تا حدي کمک ميکند که فرد بيمار بتواند مفاصل خود را مديريت و کنترل کند.
وي بيان کرد: درست نيست که بگوييم طب سنتي در حالت کلي جايگزين مناسبي براي طب جديد است؛ اما در خصوص بيماريهاي مفصلي اين روش ميتواند جايگزين بسيار مناسبي باشد.
فضلجو در توصيهاي خاطرنشان کرد: افرادي که مبتلا به بيماريهاي مفصلي هستند بايد به پزشک متخصص طب سنتي مراجعه کنند که در کل استان ممکن است تنها دو نفر در اين خصوص تخصص داشته باشند؛ از اينرو بايد دقت کنند به افرادي که در اين خصوص تخصص ندارند مراجعه نکنند.
وي گفت: بيماران نبايد خود درماني کنند؛ چرا که بيماريهاي مفصلي بسته به نوع آن داراي درمان متفاوتي بوده و بايد در اين خصوص پزشک متخصص نسخه تجويز کرده و به صورت اصولي اقدام به درمان نمايد.
وي تاکيد کرد: در درمان بيماريهاي مفصلي تغذيه و شرايط معدهي فرد بسيار مهم است و بيمار بايد به تغذيهي خود دقت کند و همچنين از پرخوري پرهيز کرده و بعد از غذا نيز بلافاصله به حمام نروند.
اين پزشک متخصص طب سنتي اظهار کرد: افرادي که بيماري مفصلي دارند، بايد فعاليت بدني متعادلي داشته و در مصرف دوغ و ماست که باعث تشديد اين بيماري ميشود دقت کنند.
وي در خصوص عوارضي که در نتيجهي بيتفاوتي نسبت به بيماريهاي مفصلي بروز ميشود، خاطرنشان کرد: اين بيماري عواض حاد و کشنده ندارد؛ اما بيتوجه به درمان آن باعث مزمن شدن بيماري و در نتيجه باعث سختتر شدن فرآيند درمان ميشود.