1395/04/10 - 13 : 34
کد خبر: 13380
دومين درياچه شور جهان از شدت تشنگي تغيير رنگ داد
احرارخبر: در حالي دومين درياچه شور جهان زنده است که همچنان با تنفس مصنوعي زنده مانده و امروز با افزايش تبخير آب، رنگ اين نگين فيروزه‌اي، قرمز شده است.

با گرم شدن هوا، افزايش تبخير را در سطح درياچه اروميه شاهد هستيم که اين امر سبب بروز برخي تغييرات در اين درياچه شده است.

درياچه اروميه که زماني به واسطه رنگ فيروزه‌اي که داشت به عنوان نگين فيروزه‌اي ايران معروف بود سالهاست که نفس‌هايش به شماره افتاده است.

احياي موقتي درياچه اروميه در ماه‌هاي گذشته نيز نتوانست حيات را به اين نگين فيروزه‌اي ايران برگرداند و امروز اين درياچه از شدت غلطت نمک به کما رفته است.

باکتري، جلبک‌ها و آرتمياي موجود در اين درياچه نيز تاب تحمل اين گرما را ندارند و چند روزي است که براي سازگاري با اين وضعيت تغيير رنگ داده‌اند.

دومين درياچه شور جهان يک هفته‌اي مي‌شود که دوباره نفس‌هايش به شماره افتاده و با بحران شديد کم آبي مواجه شده است که در صورت تداوم اين روند احتمال دو نيمه شدن آن در ماه‌هاي آينده وجود دارد.

به نظر مي‌رسد احياي موقتي نيز نمي‌تواند بحران کم‌آبي اين درياچه را رفع کند، زيرا عوامل محيطي و انساني از سالهاي بسيار دور سبب شدند تا اين درياچه دچار بحران شود و تلاش‌هايي که براي بازگرداندن درياچه اروميه به حالت قبل مي‌شود نيز بي‌اثر بماند.

 

* آب درياچه اروميه تغيير رنگ داد

ناصر آق، معاون پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه در اين خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اروميه اظهار داشت: آب درياچه اروميه تغيير رنگ داد که اين تغيير رنگ را در سال‌هاي گذشته و تقريباً پنج سال گذشته نيز در اين درياچه شاهد بوديم.

وي با بيان اينکه در اين خصوص شاهد سرخ شدن آب درياچه اروميه هستيم، تصريح کرد: با گرم شدن هواي استان آذربايجان غربي، درياچه اروميه به دلايل مختلف تغيير رنگ داده است.

معاون پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه با بيان اينکه دليل قرمز شدن رنگ درياچه اروميه به وجود جلبک بومي درياچه اروميه بر مي‌گردد، ادامه داد: اين جلبک بومي در شرايطي عادي به رنگ سبز ديده مي‌شود.

وي با بيان اينکه اين جلبک وقتي ميزان آب بالا است و غلظت نمک نيز در اين درياچه عادي است براي سازگاري با محيط تغيير رنگ مي‌دهد، اعلام کرد: اين تغيير رنگ در نتيجه افزايش غلظت نمک در درياچه اروميه است.

آق با بيان اينکه پس از بحراني آبي در درياچه اروميه هر سال شاهد تکرار چنين وضعيتي هستيم، ادامه داد: اين وضعيت در برخي سال‌ها به دليل غلظت بالاي نمک بيش از ساير مواقع خود را نشان مي‌دهد.

معاون پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه اظهار داشت: شاهد حيات باکتري، جلبک و آرتميا در اين درياچه شور هستيم.

 

* کاهش 18 سانتي‌متري آب درياچه اروميه

معاون فني اداره محيط زيست آذربايجان غربي نيز در اين خصوص گفت: با گرم شدن هوا شاهد افزايش تبخير در آب درياچه اروميه هستيم که اين امر سبب بروز برخي تغييرات در رنگ اين درياچه شده است.

حجت جباري با بيان اينکه شاهد کاهش 18.5 درصدي آب درياچه اروميه هستيم، اعلام کرد: اين کاهش آب در نتيجه گرم شدن هواي استان و افزايش تبخير در واحد سطح است.

وي با بيان اينکه براي جبران اين وضعيت نيازمند آبرساني به درياچه اروميه هستيم، اذعان داشت: اميد مي‌رود با رهاسازي آب از طريق سدها بتوان بخشي از بحران درياچه اروميه را رفع کرد.

جباري با اشاره به تراز اکولوژيکي درياچه اروميه در شرايط فعلي، اعلام کرد: هم اکنون تراز اکولوژيکي درياچه اروميه به يک هزار و 270.98 سانتي‌متر رسيده که اين مقدار بسيار پايين‌تر از تراز اکولوژيکي عادي درياچه اروميه است.

* ضرورت انتقال آب به درياچه اروميه از طريق سدها

معاون فني اداره محيط زيست آذربايجان غربي با بيان اينکه در ماه‌هاي نخست امسال شاهد بهبود وضعيت درياچه اروميه براثر رهاسازي آب سدها بوديم، خاطرنشان کرد: در ماه‌هاي نخست سال نيز پيش‌بيني مي‌شد که با گرم شدن هوا شاهد بروز چنين بحراني باشيم.

جباري به تراز اکولوژيي درياچه اروميه در شرايط عادي اشاره کرد و ادامه داد: تراز اکولوژيک درياچه اروميه در حالت عادي و زماني که اين درياچه با بحران مواجه نبود يک هزار 274.1 بود.

وي با بيان اينکه آب درياچه اروميه در ماه‌هاي گذشته نسبت به مدت زمان مشابه در سالهاي گذشته 57 سانتي‌متر افزايش يافته بود که وضعيت به دليل گرم بودن هوا دوام نياورد.

معاون فني اداره محيط زيست آذربايجان غربي اعلام کرد: اکنون شاهد قرمز بودن رنگ درياچه اروميه هستيم که اين امر ناشي از تغيير رنگ جلبک موجود در اين درياچه است.

وي اظهار داشت: زماني که غلظت آب درياچه اروميه افزايش مي‌يابد اين جلبک از سبز به قرمز تغيير رنگ مي‌دهد که اين اتفاق در سال‌هاي اخير به دليل بالا بودن ميزان تبخير و کاهش شديد آب درياچه اروميه به دور از انتظار نيست.

-------------------------

گزارش از: مريم رسولي

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 6

  آخرین اخبار
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
ستارخان به صحنه بازگشت
تبريز تبديل به کارگاه عمراني کلانشهرهاي کشور شده است
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.