مديرکل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: علت اصلي بارشهاي اخير استان تغييرات اقليمي است و هيچ ربطي به پديده النينو ندارد.
فرخ مطلبيفر صبح امروز در جلسه ستاد بحران استان آذربايجانشرقي اظهار داشت: بسياري از افراد علت اصلي شرايط جوي که از نيمه دوم خرداد وارد استان شده و موجب بروز بارانهاي سيل آسا، تگرگ و وزش بادهاي شديد شد را پديده النينو ميدانند ولي بارندگيهاي اخير به بحث النينو ربطي ندارد.
وي افزود: آمار 20 سال گذشته نشان ميدهد رژيم بارشها و وضعيت دمايي تغيير يافته است به طوري که ناپايداري جوي از 26 خرداد وارد استان شده و با پديده نسبتا قوي مديترانهاي، پديده کاتآف و با ناپايداريهاي محلي همراه شده است.
مطلبيفر با بيان اينکه بيشترين بارندگي در شهرستانهاي استان در شبستر به به ميزان 96 ميليمتر و کمترين ميزان در ميانه يعني 1.4 ميليمتر بوده است، خاطرنشان کرد: ميزان بارندگي در پديده اخير در تبريز 134 ميليمتر شاهد بوده است.
مديرکل هواشناسي آذربايجانشرقي يادآور شد: وظيفه ذاتي ما اطلاعرساني هشدارهاي جوي به مسؤولان است که در اين زمينه 18 اطلاعيه و هفت اخطاريه صادر کرديم که از اين تعداد چهار اطلاعيه مربوط به بارندگيهاي اخير بوده است.
کاهش 15 درصدي بارشها در آذربايجانشرقي
اين مسؤول با بيان اينکه ميزان بارش استان در سال زراعي جاري 303 ميليمتر بوده است که پنج درصد کاهش نسبت به دوره کوتاه مدت و 15 درصد نسبت به بلندمدت کاهش يافته است، افزود: بعد از اين بارندگيها کاهش خواهد يافت و با پديده گرد و غبار و افزايش دما مواجه خواهيم بود.
مطلبيفر اذعان داشت: با توجه به وضعيت و امکانات موجود همکاران ما به صورت شبانهروزي تلاش ميکنند؛ به هر حال طراحي مدل پيشبيني براي تحت پوشش قرار دادن مناسب اطلاعات را در دستور کار قرار داديم اما اطلاعاتي که در مورد پيشبينيهاي جوي وارد استان مي شود به صورت بزرگ مقياس است که بايد به صورت بومي و ريز مقياس انجام شود.