احرارخبر: 2عضو شوراي اسلامي شهر تبريز گفت: توپوگرافي شهر تبريز، نشاندهنده وجود يک وضعيت سيلخيز در اين شهر است که همين امر باعث ميشود مسيرهاي دفع سيل به بطن شهر منتهي شود.
ايرج شهينباهر اظهار داشت: در گذشته اقدامات قابلتقديري براي ايجاد سازههاي عمراني در شهر شده اما در بيشتر اين موارد، شاهد کمترين تمهيدات فني براي هدايت آبهاي سطحي بودهايم.
وي تاکيد کرد: اقدامات عملي در راستاي پدافند غيرعامل و مديريت بلاياي طبيعي، صرفا مربوط به شهرداري نيست و شورا بايد با بودجهگذاري و پيگيريهاي مستمر اين امر را پشتيباني کند.
عضو شوراي اسلامي شهر تبريز، خاطرنشان کرد: سيل و زلزله با زندگي مردم عجيبن است و ديديدم که زلزله 3.7 ريشتري، چقدر مشکلساز شد؛ حال آنکه اگر اين زلزله در مقياس چند برابر روي ميداد، مديريت آن به مراتب دشوارتر بود.
وي با تاکيد بر بررسي ايجاد چنين بحرانهايي، نبود مديريت واحد شهري را عامل اصلي نارسايي زيرساختهاي شهري توصيف کرد.
شهينباهر با بيان اينکه بافتهاي ناکارآمد شهري، بيشترين آسيب را در چنين مواقعي ميبينند، ادامه داد: دليل اين آسيبپذيري، صرفاً شهرداري نيست و ريشه در ضعف نظارتهاي گذشته دارد که نقشآفريني اداراتي مانند راه و شهرسازي و دستگاه انتظامي در اين راستا ضروري است.
وي اظهار داشت: برخي دستگاهها صرفا شهرداري را در مواقع بحراني مکلف ميدانند؛ اين نگاه نادرست نيازمند تدوين دستورالعملهايي است که عموم دستگاههاي اجرايي را ملزم به اجراي وظايف تخصصي در مواقع بحراني کند.
عضو شوراي اسلامي شهر تبريز اضافه کرد: توپوگرافي شهر تبريز، نشاندهنده وجود يک وضعيت سيلخيز در اين شهر است که همين امر باعث ميشود مسيرهاي دفع سيل به بطن شهر منتهي شود.
شهينباهر گفت: ساختار شبکه دفع آبهاي سطحي شهر با مشکل مواجه است؛ اين امر ايجاب ميکند که در احداث ساختارهاي شهري، کانالکشيهاي لازم براي انتقال و تخليه آبهاي سطحي ايجاد شود.
وي، لايروبي کانالها، ايجاد جذبپذيري در سطح شهر، در نظر داشتن حداکثر دبي سيل در اجراي پروژههاي عمراني، شيبدهي به کانالها و فضاهاي شهري و اجتناب از هدايت آب به زيرگذرها را از جمله ضروريات فني براي جلوگيري از آببندان و کاهش خسارات سيل خواند.
شهينباهر اضافه کرد: با اجراي تمهيدات فني بايد اجازه دهيم که آبهاي سطحي، جذب زمين شود؛ آسفالتريزيها و بتنکشيهاي گسترده، بديهي است که مانع اين امر ميشود. اين امر با توسعه فضاهاي سبز ميتواند امکانپذير باشد.
عضو شوراي شهر، همچنين بر لزوم اجراي کارگاهها و برنامههاي آموزشي لازم و تدوين قوانين يکپارچه در مناطق 12گانه شهرداري در خصوص بلاياي طبيعي تاکيد کرد.